MARRASKUU

 

KUVAT ANGELINA ILMAST
PÖRRÖTAKKI / HM
NAHKAHOUSUT / &OTHER STORIES
CASHMERE NEULE / UNIQLO
MAIHARIT JA LAUKKU / CHANEL
LUCAN ASU:
TAKKI / TOMMY HILFIGER
PIPO / RALPH LAUREN
POLONEULE JA HOUSUT / ZARA
MAIHARIT / DR. MARTENS

Tervetuloa kirpeä marraskuu. Tänä aamuna puhallettiin Lucan kanssa höyryä ulos suusta ja auton ikkunatkin piti raaputtaa. Kirpeä ja raikas ilma aktivoi minua liikkumaan ulkona enemmän ja muutenkin marraskuu on odotuksen aikaa. Moni mieltää marraskuun vuoden ankeimmaksi kuukaudeksi, koska luonto alkaa olemaan väritön ja päivät lyhyitä. Etelä-Suomessa on marraskuussa harvoin lunta, joka valaisisi maan ja toisi tunnelmaa. Mielestäni kuitenkin marraskuussa on paljon hyvää ja on aina ollut kuukausi, joka sujahtaa ohi hetkessä. Marraskuussa aletaan jo odottamaan joulua ja kalenterit täyttyy erilaisista juhlapyhistä ja pikkujoulu riennoista. Koti tuntuu paljon tunnelmallisemmalta, kun päivät lyhenee ja kodin valaisee kynttilät ja takkatuli. Meidän ikkunoita koristelee jo kauniit kyntteliköt ja muutama tonttu kurkistaa, onko tänä vuonna ollut kilttejä lapsia.

Kuusivuotias Luca on jonkin sortin uhma-iässä, ja hän testaa minua jatkuvasti. Tämä syksy on kasvatuksen kannalta ollut intensiivinen ja välillä aika haastava. Totutteleminen pienestä päiväkodista isoon eskariin, joka on koulurakennuksessa, on vienyt aikaa. Lucalle tämä on ollut itsenäistymisen syksy 🙂 Luca on jo taitava pukemaan tunteensa sanoiksi, jonka vuoksi hänen kanssaan keskusteleminen vaikeistakin asioista on mieluisaa ja yleensä kehittävää. Luca on myös todella puhelias ja hänellä on hirveästi asiaa, mikä on ihanaa, mutta jonka takia joutuu vähän liian usein hoputtaa häntä eri tilanteissa. Eskarissa on totuteltu siihen, että aina ei saa välttämättä suunvuoroa ja omaa vuoroa pitää jaksaa odottaa. Pienestä ryhmästä isoon ryhmään siirtyminen tänä vuonna onneksi helpottaa koulun alkamista sitten. Kaverit ja rakennus on koulun alkaessa jo tuttuja. Sanoisin, että hyvän työsyksyn lisäksi, olen tänä syksynä myös kehittynyt kasvattajana ja oppinut paljon uutta itsestäni. Hermojen hallinnassa olen edistynyt. Vanhemmus ei tosiaankaan ole yksinkertaista. Molemmat, lapsi että aikuinen, oppii toisiltaan koko ajan uutta. Olen niin onnellinen siitä, että meillä on niin lämpimät ja avoimet välit kotona. Suunniteltiin Lucan kanssa, että lähtisimme Espanjaan lomailemaan vielä ennen joulua. Ei olla oltu kunnon lomalla koko Turkin matkan jälkeen.

Kuvissa näkyvä pitkä pörrötakki on myös pakkasilla lämmin valinta. Takki on ollut kovassa käytössä pitkin syksyä. Olen vilukissa ja mukavuudenhaluinen. Ennemmin on liian kuuma, kun että paleltaa. Aina voi riisua. Eli jos sinulla on tämä sama takki, niin olet tehnyt hyvän hankinnan. Takki sopii kaupungin kaduille ja myös talvikäyttöön. Omasta mielestäni takki on ollut yllättävän monipuolinen. Huomaan myös, että värikkäästä alkusyksystä olen palannut lämpimiin maanläheisiin väreihin ja cashmere oloasut ovat jo osa katu tyyliäni.

Marraskuu, ainakin minä pidän sinusta!

Nyt lähden taas kiertelemään antiikkiliikkeitä. Pieni projekti päällä 🙂

 

Aurinkoa päivään!

 

xx Didem

3 Responses

  1. Ihanan soljuva ja elämänmakuinen kirjoitus! Olet musta kehittynyt viimeisen vuoden aikana todella paljon kirjoittajana, vaikka sun tekstejä on aina ollut muutenkin kiva lukea 🙂

  2. Itselläni sattuu olemaan juuri tuo takki, aivan ihana! Black Friday- vinkkinä muuten kaikki Sif Jakobs-korut, mm. ne ihanat aakkosriipukset, minus 20% heidän nettikaupassaan (plus ilmainen toimitus) koodilla SSJBLACKFRIDAY. Taisi olla voimassa 22.-23.11 puoleen päivään asti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.