SMOKEY EYE

Photos by Janita Autio

Hyvä ystäväni, bloggaaja ja meikkitaitelija Sharon  teki minulle Jussi- Gaalaa varten upean Smokey Eye -meikin. Minulta harvoin tulee meikkiaiheisia postauksia, koska vipellän tuolla kaduilla useimmitien meikittömänä, joten ajattelin kerrankin hyödyntää tätä harvinaista meikkipäivääni, listaamalla teille tuotteet, joita Sharon käytti kasvoillani.

Pidän Smokey Eye -meikistä ja minusta se sopii myös silmiini. Vihreät silmät tulee kauniisti esille tässä silmämeikissä. Sanoin ennen meikkaamista Sharonille, etten tarvii sit mitään meikkipohjaa ja hän pyöritteli hetken siinä silmiään ja tokaisi, että anna mun nyt tehdä vaan ihan rauhassa tää meikki. Stressaan jostain syystä meikkpohjaa, koska en ole tottunut käyttämään sellaista. Vierastan ehkä sitä, että kasvoillani on monta kerrosta eri voiteita, jotka alkaa kiiltää jossain vaiheessa. Samalla tiedän kuitenkin sen, että huolellisesti tehty pohja on se tärkein asia meikkaamisessa. Silmämeikki ei pysy ilman pohjaa.

Sain ihanan ja kevyen pohjan kasvoilleni seuraavilla tuotteilla:

 • Meikkivoide: Lumene Nude Perfection Fluid Foundation, sävy 2
 • Peiteaine: MAC Pro Conceal and Correct Palette, sävy light
 • Varjostukset: Lumene Sun Radiance face and body bronzer

Silmät:

 • Kulmat: Lumene Blueberry Eyebrow shaping wax, sävy 2 grey brown & IsaDora Eyebrow pencil, 21 Dark brown
 • Luomet: IsaDora Eye shadow palette, sävy 56 Smoky eyes Ripsiväri: Rimmel Volume Colourist
 • Eyelainer: Lumene True Mystic Precise Tip Eyeliner, 01 Mystic black

 

 • Poskipuna ja korostukset: Rimmel Highlight Illuminer & Blush Colorer, sävy 002 Coral Glow

Huulet halusin pitää nudena ja käyttää omaa hydracolorin huulivoidettani.

Viihdyn meikkituolissa meikattavana ja laitettavana, mutta oma kiinnostus meikkaamiseen ei ole mitenkään suurenmoinen. Smokey eye tutorialeita löytyy youtubesta paljon ja olenkin joskus katsonut niitä. Haluan oppia tekemään itselleni sellaiset. Jos pitää valita kasvoissani joku suosikkikohta, niin ne olisi silmät. Sen takia haluaisin oppia korostamaan niitä erilaisilla kikoilla.

Viikkoon kuuluu muuten hyvää. Kevät, aurinko ja raikas sää on houkutellut minut lenkille nyt jo pari päivää putkeen. Lucakin nauttii kevyestä ulkovarustuksesta. Olen kärsinyt unettomuudesta aina kesäisin. Välillä minulla on monen viikon pituisia unettomia pätkiä valoisuuden takia. Sveitsissä meillä oli sähköllä toimivat verhot, jotka teki huoneesta pikimustan. Hommasin sunnuntaina kotiin pimennysverhot. Aamut ovat niin valoisia, että uneni laatu on ollut heikompaa nyt viime ajat. Huono unenlaatu vaikuttaa itselläni niin moneen asiaan. Pidempään jatkuva huono uni näkyy minussa aika nopeasti kasvojen lisäksi, ruokatottumuksissa (syön huonommin ja epäsäännöllisesti), liikkumattomuudella (ei ole energiaa), stressillä ja kiukkusuudella (puran sitä lähimmäisiin). Nyt nämä kaksi yötä, olen nukkunut niin hyvin. Ette tiedäkkään kuinka onnellinen olen asiasta. Aamulla en meinaa herätä edes herätyskelloon, kun on niin pimeetä ja kun sitten nousen, niin tunnen, että olen saanut nukuttua hyvät ja syvät yöunet.

xx Didem

8 Responses

 1. Kaunis meikki! Itse olisin vielä jatkanut sumuisuutta myös alaluomelle. Toisaalta kun sen jättää kevyemmäksi on ehkä kotoisampi olo meikissä, varsinkin jos ei usein meikkaa. 🙂

  Jos meikkipohja huolettaa niin kannattaa kokeilla kevyitä mineraalimeikkipohjia! Tai esimerkiksi Zuii Organicin kukkaismeikkipohja on todella kevyt ja miellyttävä kasvoilla 🙂

 2. Kaunis meikki muuten, mutta mun mielestä pohja on liian vahva.. Sulla on niin kaunis iho ettei se kaipaa mitään. Tuo pohja on jo niin vahva ja liian vaalea että se mun mielestä vähän vanhentaa…
  Silmien sumuisuus on kaunis! Ja korostaa kauniisti sun silmien väriä. Pitäisi varmaan itsekin uskaltaa 🙂

  1. Niin olen samaa mieltä, että ihoni ei kaipaa mitään ja rakastan kasvojani kun ne ovat ihan luonnolliset. Jos ihossa ei ole ongelmakohtia, niin ei kannata hirveästimitään purnukoita käyttää. Joskus toki kuvauksia ja tiettyjä tapahtumia varten on myös kiva laittautua. 

   Kiitos <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.