MIELEN MATKA

Aamu alkoi ihanasti Nougat showroomissa Karita Tykän uuden kirjan lanseeraustilaisuudessa. Hyvä Elämä – Rakkaudella, Karita on hänen sanojensa mukaan kirja, jossa on mukana elämä. Elämä tulee kirjan kuvista ja tunnelmasta. Kirjasta tulee todella seesteinen kuva ja se on upeasti kuvitettu ja jäsennelty. Siinä on paljon tekstiä ja hyvää sanomaa ja se on jaettu kuuteen eri osioon, jotka ovat; Mieli, Lifestyle, Keho, Kauneus ja Ps. Poimin kirjasta kohdan, joka kiteyttää mielestäni hyvin sen sanoman: ”Ikävä kyllä, moni elää elämäänsä suorituskeskeisesti, saavutuksillaan tai varallisuudellaan arvoaan todistellen. Elämme maailmassa, jossa menestys määrittelee sisäisen ja ulkoa päin tulevan arvomme aiheuttaen valtavan pätemisen tarpeen ja stressin.”

Ilahduin todella, kun sain viime viikolla kutsun Karitalta. Olen tutustunut Karitaan duunin kautta ja seurannut häntä somessa useamman vuoden. Hän on itselleni tietynlainen esikuva hyvästä elämästä ja hänen läsnäolonsa huokuu rauhoittavaa energiaa. Itse asiassa meissä on hyvin paljon samaa mitä tulee itsensä hemmotteluun ja rentoutumiseen. Häneltä kysyttiin tilaisuudessa siitä onko täydellisyyden tavoittelu raskasta tai taakka, mutta Karita painotti sitä, että elää juuri sitä elämää mistä luennoi ja kirjoittaa. Hänellä ei ole tarvetta esittää tai pitää yllä minkäänlaista roolia. Mielestäni tämä on hyvin arvostettavaa, pyrkiä olla oma itsensä julkisesta ammatista huolimatta. Omien sanojensa mukaan hän käy joka päivä aamu-uinnilla miettimättä sitä suorituskeskeisesti, vaan nauttii aidosti vedestä elementtinä.

Tilaisuudessa pääsimme Karitan rentouttavan mieliharjoittelun avulla maailmaan, jossa saimme heittää painavan taakan eli repun selästä ja astella kevyesti kohti omaa itseä. Sain harjoituksen avulla paremmin kiinni omista mieltä painavista ajatuksista. Karita painotti sitä, ettei kenenkään elämä ole täydellinen eikä tarvitsekaan olla, vaan meidän tulisi koittaa nauttia juuri tästä hetkestä. Itsensä hemmottelu ja rentoutuminen on hyvä tapa välillä pysähtyä ja koittaa siirtää ajatukset menneestä tai tulevasta reaaliaikaan. Olen aina ihmetellyt sitä, kun ihmiset sanovat haluavansa ”nollata” raskaan työviikon tai stressaavan päivän päätteeksi. Ja sit vedetään pää täyteen. Itselläni ei koskaan ole ollut tarve tehdä näin, jotta voisin rentoutua tai nauttia hetkestä. Vierastan tätä ajatusta.

Aion lukea Hyvä Elämä -kirjan, vaikka olen yleensä ollut hieman skeptinen mitä tulee tämäntyyppiseen kirjallisuuteen. Arvostan kuitenkin Karitan tapaa tuoda omia arvoja esille ja hänessä on se sisäinen rauha, jota kannattaa tavoitella. Kirjassa on esimerkiksi mielenkiintoisia kiitollisuusharjoituksia ja lopussa herkullisia reseptejä, joita aion varmasti testata! Tämä kirja sopisi luettavaksi hyvin myös tämän päivän hektisille nuorille, joiden maailma pyörii niin vahvasti somen ja vertailukulttuurin ympärillä. Välillä mietin miten onnekas olen, kun sain elää lapsuuden ilman somea ja nettiä.

xx Didem

2 Responses

  1. Ihanasti ajateltu! Oletko miettinyt: haluiaisitko itse kirjoittaa kirjan? Hyvää syksyä

  2. Osaatko sanoa miksi olet niin skeptinen ollut tämän tyyppiseen kirjallisuuteen? Itse koen taas kun on tullut näitä e-kirjoja ja on ollu enemmän aikaa kirjoille niin nimenomaan tämän tyyppiset kirjat on tuonu sellasta inspiraatiota ja voimaa omaan elämään ja ehkä myös sellasta myötäelämistä…kun kuulen että joku muukin käy tietyntyyyppisiä asioita läpi ja kertoo niistä niin ne omatkaan ei tunnu sitten niin isoilta. Kun helposti esim somemaailmassa sitä sokaistuu asioille ja sit tulee itsellekkin olo et minunkin täytyy olla tientylainen kun sitä täydellisyys puolta yleensä viljellään siellä…en tiedä saitko kiinni mutta itselle on kyllä tän tyyppiset kirjat ollu pelkkää plussaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published.