MIELIHYVÄÄ

KUVAT ANGELINA ILMAST

 

Aamut ovat tärkeä ja olennainen osa päiväämme. Aamun ensimmäiset tunnit yleensä määrittelevät meidän loppupäivän fiiliksen. Aikaisissa aamuissa on sellaista taikaa, joka rauhoittaa ainakin omaa mieltäni. Myös lisätunnit houkuttelevat heräämään aikaisemmin. Paljon puhutaan fyysisestä kunnosta ja mitä kaikkea ehtii tekemään kun herää aikaisin. Treenaaminen aamuisin on suositeltavaa, koska liikkuminen lataa lisäenergiaa päivään ja antaa yksinkertaisesti hyvän ja onnistuneen olon. Onnistumisen tunteet! Niistä saa ja pitääkin iloita.

Itse kiinnitän paljon huomiota myös mielenterveyteen. Fyysisen terveyden lisäksi pitää muistaa mielen hyvinvointi, sillä se on kaikista tärkein. Rauhalliset ja hitaat aamut ovat täydellistä aikaa mietiskelyyn ja vaikkapa visualisointiin. Mielikuvien avulla voi suunnitella päiväänsä. Laitan aamuisin klassista musiikkia soimaan ja listaan mielessäni asioita jotka pitää tehdä, samalla kun keitän aamukahvia ja valmistelen aamupalaa. Tykkään esimerkiksi tarjoilla ja syödä hedelmät viipaloituina, joten järjestän silloin aikaa sille hetkelle. Toki on aamuja ja päiviä, kun mikään ei suju ja kaikki asiat vaan ahdistaa, mutta lähtökohtaisesti moni asia on itsestä kiinni. Tiedän, että olen vielä paremmalla tuulella, jos saan pötkötellä hetken aikaa sängyssä, mutta silti nousta ennen muita ja touhuta keittiössä yksikseni, ennen kuin muut heräävät. Tiedän, että viipaloidut hedelmät ja kauniisti asetellut vihannekset aamupalapöydässä tuovat tietynlaista mielihyvää itselleni. Tai meileihin vastaaminen hiljaisessa ympäristössä kahvin kera. Nämä nyt ovat pieniä esimerkkejä siitä, kuinka pienet asiat voivat vaikuttaa ihmisen mieleen ja olon. Miellyttävät asiat antavat voimaa arkeen.

Jos aamut tuntuvat suorittamiselta, niin kokeile lisätä aamuihin toimintoja ja asioita, jotka tuottavat juuri sinulle mielihyvää 🙂

Ihanaa viikonloppua ja nautinnollisia aamuja.

xx Didem

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.