SUURINTA VAHVUUTTA?

 

Tässä erilaisen elämäntilanteen ja muutosten yhteydessä olen peilannut elämääni ja itseäni ihmisenä. Täytyy sanoa, että vaikka kuinka on ollut vuoristorataa, olen pysynyt yllättävän hyvin kasassa. Aikamoisia tilanteita on ollut, mutta täytyy sanoa, että olen päässyt mielestäni hyvin eteenpäin. Olen luullut, että jotkut asiat pääsevät tapahtumaan oman heikkouden takia. Näin ei kuitenkaan ole, sillä kaikki ei aina ole itsestä kiinni. Olen luonteeltani melko vahva ihminen ja nykyään entistä vahvempi juuri näiden kokemusten takia tai voisiko jopa sanoa näiden kokemusten ansiosta. Pakko sanoa ääneen se, että olen ylpeä siitä miten olen uskaltanut näyttää tunteeni ja kasvaa sitä kautta ihmisenä. Koen myös, että tunnen itseni paremmin tällä hetkellä. Vahvuutta on näyttää heikkoutensa.
Olen aina ollut määrätietoinen ja sujut itseni kanssa. Muut ihmiset ovat saattaneet horjuttaa minua, mutten ole antanut sen vaikuttaa pidemmällä tähtäimellä. Uskon, että meitä ihmisiä on moneen junaan siinä miten paljon kestämme asioita. Itse kestän yllättävän paljon mitä tulee esimerkiksi ihmissuhdeasioihin. Olen kuitenkin äärimmäisen tunneihminen ja aika malttamaton. Lamaannun täysin, jos minulla on sydänsuruja, mutta pystyn myös nousta negatiivisten tunteiden päälle ja ajatella asioiden positiivista puolta. Vastoinkäymiset eivät aina ole pahasta, vaikka ne tunteekin sillä hetkellä olevan maailmanloppu. Positiivisuutta voi kerätä itseensä juuri miettimällä mitä tilanteesta voi oppia ja miten toimia jatkossa. Se antaa ainakin itselleni paljon voimaa jatkaa eteenpäin. Tunteiden tukahduttaminen ei auta mitään. Silloin tärkeää on vain koittaa käsitellä kaikki mahdollisimman hyvin joko lähimmäisten tai ammattiauttajan kanssa. On hieno tunne, kun minulla on ystäviä, joille voin aina soittaa, jos mieltäni painaa jokin. Sama koskee myös minun suuntaan, sillä olen aina valmis kuuntelemaan muita. Joskus saattaa tuntua siltä, etten taas jaksaisi vaivata ihmisiä omilla asioillani, mutta siitä on turha potea huonoa omaatuntoa. Senhän takia ystävät ovat.
Mitkä asiat sitten tekevät ihmisestä vahvan? Rehellisyys on suurinta vahvuutta mitä on. Myös kyky rakastaa toisia ja eritoten itseä on suurinta vahvuutta. On tärkeää myös ottaa vastaan rakkautta ja tulla sitä kautta rakastetuksi, se vahvistaa ja tuo jokaiselle voimaa. Rakkaus on mielestäni maailman tärkein asia, kaikki muu on toissijaista. Henkistä vahvuutta on myös tuntea itsensä kunnolla eikä antaa toisten ihmisten vaikuttaa itseensä. Vahva ihminen on ylpeä itsestään ja kantaa itsensä arvokkaasti. Meidän kuuluu olla ylpeitä siitä minkälaiseksi ihmiseksi olemme kokemustemme kautta muodostuneet eikä miettiä liikaa menneitä. Ole hellä itseäsi kohtaan, sillä asiat järjestyy kyllä. Minä voin sen kokemusten rintaäänellä sanoa. Tunnelin päässä on oikeasti se valo, vaikka en itse niin ajatellut alkuvuodesta. Ole itsellesi armollinen, sillä se lopulta palkitaan.
xx Didem

13 Responses

 1. Sä oot kyl aina ollut vahva nainen! Mä ihailen sua monessa asiassa, mutta juuri se tapa miten aidosti ilmaiset tunteita on jotain mitä ihailen sussa valtavasti. Jotenkin se samanaikainen herkkyys ja vahvuus on sussa ihan mieletöntä ja ehdottomasti voimavara ❤ ja saat tuntea juuri niinkuin haluat, riippumatta siitä mitä muut odottavat, sanovat tai ajattelevat. Anna itsesi olla sellainen kuin olet, olet viisas nainen! Tekstejäsi on ilo lukea ja olet todella kauniina taas. Olen täysin samaa mieltä siitä että rakkaus on tärkeintä ja kaikki muu tulee sen jälkeen. Vaikka juuri nyt on vaikeaa, tulet varmasti jonain päivänä löytämään sinun arvoisesi vahvan miehen rinnallesi. Sun kaltaiset naiset tekee maailmasta paremman ❤ kiitos että bloggaat, kiitos että olet… tsempiä ja ihanaa kevään alkua! Kyllä tästä selvitään ?

 2. Kiinnostaisi kyllä tietää miten sun elämä on käytännössä muuttunut eron jälkeen. Asuminen, raha-asiat, Lucaan liittyvä jne. Ne tietenkin voi tuntua niin yksityisasioilta ettei niistä halua puhua julkisesti, mutta joka tapauksessa kiinnostaisi.

  1. Ei kyllä kuulu blogiin nämä asiat. Ne ovat yksityisasioita. Varmasti D ja Luca pärjäävät. Didem ansaitsee omalla työllään blogilla ja toinen vanhempi on elatusvelvollinen. Muilta osin asiat ei meille kuulu. Kunnioitetaan bloggaajan yksityisyyttä.

 3. Kiitos tästä! Lohduttavia ja vahvistavia sanoja omassa, vaikeassa elämäntilanteessa. Sinnikkäästi eteenpäin!

 4. Rohkea kirjoitus sulta. Vaikutat niin vahvalta kaiken mullistuksen keskellä. On niin ikävää seurata vierestä, kun niin monet aikuiset miehet valitsevat elämäänsä niin paljon kaikkea roskaa kuin että rakastaisivat ja pitäisivät perheestään huolta. Kuinka monta perhettä tässäkin maassa hajonnut toisen valheisiin ja petoksiin, sitten vasta kadutaan kun on jo liian myöhäistä. Ansaitset jotain niin pajon parempaa ja kun sen kohtaat, tiedät sen.

  Muista: olet upea ja kaunis (niin sisältä kuin ulkoa), sinulla on ihana poika kenen kanssa pystyt mihin vain! Paljon iloa ja lämpöä teidän kevääseen ❤️❤️

 5. Minuakin kiinnostaisi eron syyt, koska parisuhde vaikutti niin hyvälle. On toki yksityisasia,mutta jos parisuhde on blogissaki. jo tuotu esille, niin mielestäni bloggaaja on “velvollinen” kertomaan myös niistä ei niin huipuista hetkistä.
  Itseä kiinnostaa ihan vaan oinatpuolisesti se, oliko eron syy kaukosuhde, lapseen riittyvät kasvatuskiistat, pettäminen vaiko kenties se, että puolison “omaa elämää” olikin vain vaikea kestää..Itse ajattelin, että kun blogi sai menestystä ja vei enemmän bloggaajan aikaa, niin puolisolle se oli kestämätöntä? Jos halusi nimenomaan, kiltin, kotirouvan jonka ainoa ura on mies ja lapsi.

  1. Joskus eron syitä voi olla vaikea selittää tarkasti itsekään, tuntui vaan että henkilökemiat ei sittenkään kohdanneet kaiken kaikkiaan tms.

  2. No ei todellakaan ole velvollinen kertomaan yhtään mitään asian ulkopuolisille. Niinkuin se mitenkään kuuluisi sinulle tai muille?! ? hyvänen aika sentään… ruotisitko itse yksityiselämääsi ventovieraille? toivottavasti et. Ei todellakaan kuulu meille eron syyt tai ylipäätään koko asia ellei didem itse halua kirjoittaa. Melkein toivon ettei, koska lukijakunta on tätä luokkaa… mieti vähän mitä just kirjoitit. Ihan oikeasti.

   1. No onhan se parisuhde lapsineen jo tuotu aiemmin tänne “ruodittavaksi”, eikös niin? Eihän siinä ole eroa kertooko bloggaaja liittonsa vahvuuksista, seksielämästään,perheen yhteisitä perinteistä/tavoista vai niistä huonommista asioista..? Yleensä joo halutaan antaa vaan se siloiteltu, kiiltokuva puoli, mutta yhtä kaikki molemmat ovat yksityisasioita ja täällä julkiseksi tuotu.

    1. Ei todellakaan tarvitse! Missä toisenihmisen yksityisyyden kunnioittaminen?! Tää on samaa sarjaa jos minä/sinä jaamme ig:ssa tai fb:ssa kuvia tai tekstejä suhteestanme (mitä en tosin tee) ja jos eroaisimme ja yhtäkkiä “ystävämme” alkaisivat vaatia selityksiä vain koska emme enää kirjoita tai jaa kuvia eksästämme. Mieti nyt oikeasti ja herää. Ei todellakaan kuulu sinulle, minulle tai kenellekään nämä asiat. Todella tyylitöntä spekuloida ja ruotia toisen yksityiselämää…

 6. No, ehkäpä Didem itse päättää mitä tekee 🙂 Lukijana ei kyllä innosta kommentoida, kun harvoin niihin vastauksia saa..poislukien “ihanat housut, mistä?”-“zarasta” ..että sellaista kommunikointia 🙂
  Kaikkea hyvää Didemille, toivottavasti bligin avulla pystyt elättämään itsesi ja poikasi(+elareilla), mutta voisi pidemmällä tähtäimellä kannattaa tehdä vaikka opinnot loppuun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.