MINDFULNESS

Photos by Shoot Hayley

Puma set (gifted)

Kevät, yksi vuoden kiireisempiä aikoja on nyt edessä. Se tarkoittaa monia lanseerauksia, juoksemista erilaisissa tapahtumissa, uusia kohtaamisia ja palavereja sekä lukuisia kuvauksia kevätauringon alla. Kaikkiin en yksinkertaisesti osallistua. Paljon tapahtuu myös iltaisin, jolloin monesti priorisoin työn sijaan Lucan kanssa hengailua. Tänään jouduin harmillisesti jättämään monta mielenkiintoista tilaisuutta väliin jäätävän vatsakivun vuoksi. Iltaa kohti helpotti jo ja lähdimmekin Ikeaan ostaa valkoisia henkareita lisää.

Olen aiemminkin sanonut teille olevani nautiskelija. Jaan mielelläni erilaiset työt tasaisesti eri päiville. Välillä aikataulu aiheuttaa myös pientä stressiä, juurikin nautiskelija luonteen vuoksi. Miten selvitä arjen askareista rennosti ottamatta liikaa paineita? Olen koittanut tehdä joka aamu/ilta hengitysharjoituksia ja venytellä, ja sain tämän tueksi luettavaksi erään kirjan, josta olen ollut innoissani. ”Lean your mind – Johda mieltäsi” -työkirja on käsikirja stressin hallintaan ja inspiraation lähde keskittymisharjoituksissa. Kirja sisältää erilaisia harjoitteita, ohjeita ja muistiinpano-osiot, joihin voi kirjoittaa omia ajatuksia. Olen tällä hetkellä kohdassa: ”Osa 1: Attention”, joka sisältää muun muassa peruskysymyksiä täytettäväksi ja tietoa kirjan vaikutuksista. Kyseessä on oikeastaan Lean your mind -mindfulnesskurssi, jonka kautta on mahdollisuus saavuttaa täydellinen tasapaino mielen ja kehon välillä.

Kurssin tärkein osa on päivittäin tehtävät meditaatiot sekä mobiilisovellus Andas. Applikaation kautta kuuntelen ja teen harjoituksiani. Ääni, joka minulle puhuu on miellyttävä ja olen muutaman kerran onnistunut olemaan täysin läsnä koko harjoituksen ajan. Ei ole helppoa. Harjoitukset ovat 5-12 minuutin pituisia. Kurssissa on kuusi osaa, joista on mahdollisuus keskustella myös ryhmätapaamisissa muiden kurssilaisten kanssa.

Mindfulnessin on todettu vaikuttamaan fysiologiaan, henkiseen tasapainoon ja sitä kautta myös työyhteisöön. Kun sinulla on hyvä olla, voivat myös muut hyvin ympärillä. Aivoja voi treenata ja ohjata oikeaan suuntaan lähes samalla tavalla kuin vaikka kuntosaliharjoituksessa kroppaamme. Voi opetella jättämään ulkoiset ärsykkeet mielen ulkopuolelle ja oppia keskittymään paremmin itseensä ja omiin ajatuksiin. Toisaalta kirja ja appi opastavat hyvin myös ajattelemaan positiivisemmin ja vähentämään stressiä aiheuttavien ajatusten syntymistä. Äitinä on tietysti paljon kiirettä ja paineita siitä, että perusaskareet saa hoidettua muiden töiden ohella. On pyöritettävä arkea ja hoidettava välttämättömät asiat, mutta muistettava antaa aikaa myös itselle. Mindfulness kurssi on antanut itselleni ihanan paussin ja hetken hengähdyksen sekä antanut avaimet ja uusia näkökulmia kognitiiviseen ajatteluun. Seuraavalla viikolla siirryn kurssin 2 osaan: Insight.

Kauniita unia sinne ruudun toiselle puolelle. Olette tärkeitä <3

xx Didem

3 Responses

  1. Niin totta!
    Oma onni löytyy aina, vain itsestäsi! Toisen onni ei ole meiltä keneltäkään pois! Mutta, helppoa tietä siihenkään ei ole keksitty, vaan töitä se hieman vaatii ♡
    Olen koko ikäni ihmetellyt ihmisten voimaa, jos oikeasti jotain haluaa, sen todella voi saavuttaa ☆☆☆ Mieli on niin voimakas energialähde.

    Ihanaa viikonloppua ☆

  2. Oot niin upee ja kaunis, sun kroppa on aivan täydellinen. So sexy. Joskus sanoit et kilpaurheilit ennen, saako kysyä missä lajissa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.