MÖKKEILYÄ

Kuvat Sara-Annika Aremo
Mekko & Nahkatakki / Weekday
Neuletakki / Stylein
Nilkkurit / Alexander McQueen
Ajettiin mökille eilen ja vietettiin siellä viikonloppu rentoutuen. Tekipäs hyvää hidastaa ja lataa akkuja jossain ihan muualla, kun perusrutiinien ääressä, eli kotona. En ole mikään super mökki-ihminen, mutta välillä kaipaan metsän keskelle rauhaan. Nyt kaipasin ja paljon! Yksi yö ja kaksi päivää tuntui juuri sopivalta irtiotolta kiireiden keskellä. Mökillä päivä koostuu ihan erilaisista asioista mitä kotona. Mökillä päivän askareet rentouttavat mielen. Arjen miettiminen katkeaa samantien kun kännyttään mökkitielle.
No mitä ollaan tehty? Käytiin eilen soutamassa järvellä. Miten terapeuttista oli soutaa, kuunnella luonnon ääniä ja vain olla keskellä ei mitään. Suomen luonto on niin kaunis! Keskityin ehkä eniten koko viikonlopun aikana rauhoittavaan luontoon ja erilaisiin tuoksuihin. Käytiin myös kävelemässä luontopolulla ja saunottiin tietty. Kovat oli löylyt, kun mittari näytti sata astetta.
Ollaan Lucan kanssa kummatkin nukuttu viime päivät aika levottomasti. Olen itse nukkunut pätkittäin. Paljon on työasioita ollut mielessä ja pää käynyt ylikierroksilla. Vaikka nautinkin kovasti työstäni, on se ajoittain melko hektistä epäsäännöllisen rytmin takia. Mökiltä tulin ensijaisesti hakemaan juuri pitkiä ja kunnollisia yöunia, ja ne sain. Univelat on nyt selätetty! Nyt on kiva lähteä kohti uutta viikkoa levänneellä mielellä.
Tämän viikonlopun hyvän olon myötä, haluan jakaa vinkin teille. Jos on mitään mahdollisuutta ottaa etäisyyttä niistä tutuista ja turvallista kotikulmista, niin tehkää niin! Se antaa paljon lisäboostia, kun voi välillä vaihtaa maisemaa. Kaupunkielämää on hyvä lähteä pakoon, ja hengittää raikasta ja puhdasta ilmaa. Luonto korjaa mieltä ja kehoa. Ihan itsestään! Istuin takkatulen ääressä tulta seuraillen ja ulkona kuuntelin lämpimässä syysillassa puiden huminaa. Rentoutumisen tärkeyttä ei voi riittävästi painottaa, joten muistakaa pitää itsestänne huolta!
Kauniita unia <3
xx Didem

One Response

  1. Voi, se euforinen fiilis, mikä kehon valtaa kävellessä mökin pihapiirissä saunalle tai laiturille lintujen laulaessa ja auringon säteiden pilkottaessa puiden välistä. Niin parasta! Olen siis samaa mieltä, että luonto toimii parhaiten, kun keho kaipaa lepoa ja rauhaa. Ei sitä samalla tavalla uusiudu kotona sohvalla Netflixin ääressä kuin keskellä luontoa. ??

    idamariaankkuri.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.