MUISTA VOIDA HYVIN!

Photos by Janita Autio

Jos haluat saada muutoksia aikaan, niin tässä muutama hyvä vinkki prosessiin. Aihe on ollut jonkun verran esillä keskusteluissa ystävien kanssa ja päätin tehdä listan teillekkin, vaikka mainitemani asiat ovatkin varmasti tuttuja monille. Välillä on kuitenkin hyvä muistuttaa itseään ja toisiaan, jotta oma elämänlaatu säilyisi korkeana.

Ensin pitää olla rehellinen itselleen ja tiedostaa oma tilansa. Oli se sitten masennus, ylipaino, syömishäiriö, ylikunto, epäsäännöllinen rytmi/ruokailu etc.

Jos huomaat että epäsäännöllinen rytmi vaikkapa treenaamisen suhteen on vain huonoksi ja asia harmittaa jokapäiväistä elämääsi, niin tee muutos. Tarvitset ehkä viikkolukujärjestyksen puhelimeen/jääkapin ovelle, jotta liikunta pysyy säännöllisenä.
Välillä minua auttaa se, että olen kirjoittanut vaikkapa pinkillä kynällä kalenteriin treeniaamu + kotispa. Jo Edellisenä iltana pakkaan treenilaukun ja asenne seuraavana aamuna on paljon energisempi ja odottava. Varsinkin minä, joka en treenaa salilla säännöllisesti ja salitreeni ei ole luonteva osa ohjelmaani, on hyvä laittaa söpö muistutus kalenteriin jotta muistan mennä treenaamaan. Treenimuotoja tänä päivänä on kuitenkin niin paljon, että se on tekosyy, jos ei ole päässyt ollenkaan treenaamaan.

Tavoitteiden asettaminen on myös hyvää harjoittelua itsensä kanssa. Olen huono asettamaan tavoitteita tai ainakaan sanomaan niitä ääneen. Mutta kyllä minullakin on lista asioista joita tavoittelen.  Välillä voi unelmoida, kunhan myös pysyy realistisena. Pienin askelin eteenpäin. Pettymykset ja takapakki kuuluu pakettiin. Opettele käsittelemään pettymykset ja hyväksymään se, että aina ei asiat mene kuten olisi toivonut. Älä lannistu. Mahdollisuuksia on paljon.

1. Ole rehellinen itsellesi.
2. Älä katso taaksepäin menneitä, et kuitenkaan saa poistettua historiaa.
3. Kuuntele itseäsi.
4. Ole tiukka.
5. Aseta tavoitteita.
6. Tee listoja. Jos on huono päivä ja ottaa päähän niin kysy itseltäsi mikä ärsyttää? Kirjoita ne ylös paperille ja lue itsellesi ääneen. Vielä parempi jos luet ääneen jollekkin toiselle. Usein sitä havahtuu vasta silloin että olipas taas energianhukka ärsyyntyä siitä asiasta.
7. Sinun pitää haluta. Myös olla kärsivällinen. Onko sinulla vauvakiloja ja haluat päästä niistä eroon? Kaikilta kilot eivät lähde noin vaan. Hyväksy se, niin et jää murjottamaan sitä asiaa. Vasta sitten on helpompi alkaa tiputtaa painoa.
8. Ole päättäväinen.
Meillä on täällä kaikki hyvin. Mieheni vääntää keittiössä smoothiet meille. Join sitä jo eilen ja se oli niin hyvää. Siihen tulee siis pinaattia, parsakaali, mustikoita, chia -mustikkajauhoa(yksi lusikallinen), banaania, kreikkalaista jogurttia, cashew pähkinöitä ja kurpitsansiemeniä. Maistuu niin hyvälle. Lidlin iso kreikkalainen jogurtti tölkki on ihan parasta. Se on ihanan kermainen.

Mitä mieltä muuten olette pakastepinaatin, kukkakaali/parsakaalin syömisestä kypsentämättömänä?

Makoilen ja kirjoitan olohuoneessa, jossa lasinen terassiovi on raollaan ja meren humina rauhoittaa kivasti mieltä. Meri riittää musiikiksi.

xx Didem

Share on facebook
Share on twitter

12 Responses

 1. Tärkeää asiaa! Jokaisen täytyy rakastaa itseään sellaisena kuin on, ja tällöin vasta lähtä tavoittelemaan unelmia. Olipa kyse vaikka painonpudotuksesta. Et onnistu ellet rakasta itseäsi! Ps upeita kuvia! Ja ihana paita, saako udella et mistä?:) ihana sun blogi!

  1. Hei Roosa ja kiitos. <3 

   Niin minustakin ja vaikka ajattelee, että joo tämähän on itsestään selvää, niin ei kuitenkaan ehkä elä niin. Hyvä muistuttaa aina välillä. 🙂

   Paita on paras löytö vähään aikaan Samuji studion muuttomyynnistä pari viikkoa sitten. Sain paidan hyvään hintaan.

   xx pus

 2. Tää oli hyvä postaus, varsinkin kun viime vuoden lopussa oli hieman pettymyksiä joita oon jäänyt vatvomaan. Nyt vaan uudet unelmat ja tavoitteet kehiin, kiitos sulle 🙂

  1. KIIITOS ANSKU tästä. Tällaiset kommentit ovat minulle parhaita. Haluan vaikuttaa ja auttaa. Jos edes vähän onnistun siinä pushaa toista eteenpäin ja ajattelemaan elämästä ja itsestään positiivisesti, niin olen onnistunut ja super iloinen siitä. 

   Toivon sulle kaikkea hyvää!!

   xx

 3. Juttusi otsikko “muista voida hyvin” ei oikein vaikuttanut yhteensopivalta kuviesi kanssa. Oletko itse huomannut kuinka anorektisen laihalta sinä näytät? En sano tätä millään pahalla, toisinaan vain omat silmät eivät näe eikä itse myönnä sitä mitä ulkopulinen huomaa. Kauniita kuvia otat ja aina niissä kauniisti poseeraat, mutta huolestuttavasti poskesi ovat lommolla ja housusi tyhjät. Oletko sinä rehellinen itsellesi, tiedostatko sinä oman tilasi? Syö hyvä Dideem, ettei painoasia karkaa lapasesta. Anteeksi, jos kommenttini loukkaa sinua, mutta olen jo pidemmän aikaa ajatellut samoin aina kuviasi katsoessani.

  1. Olen itse ehkä joskus miettinyt samaa kuin sinä. Toki Didemin blogia kauan seuranneena tiedän että hän on luonnostaan hyvin hoikka. Ja toista laihaksi haukkuminen voi satuttaa ihan yhtä paljon kuin toista läskiksi haukkuminen. toki ymmärrän pointtisi, etkä ilmaissut asiaa rumasti!:) Didem on kaunis!

  2. Tarkoitat varmasti hyvää, mutta mielestäni ei ole sen kohteliaampaa huomautella toisen alipainosta kuin ylipainostakaan. Meitä on erilaisia, emmekä kaikki mahdu siihen “ihannemuottiin” painonkaan suhteen. Kaikki olemme kauniita omina itsenämme, ja kaikki lähtee siitä että hyväksymme itsemme sellaisina kuin olemme 🙂 

   Väsyttää vain välillä että kuvitellaan kuinka laihojen ihmisten painosta voi huomautella mielinmäärin, ja aina vetää tuon anoreksiakortin esiin. Ei se mielestäni ole yhtään sen hyväksytympää kuin lihavien ylipainostakaan huomauttele tai heidän mahdollisesta syömishäiriöstään. Peace 🙂

  3. Tiedän olevani laiha ja pieni. Voin kuitenkin hyvin. Syön ja liikun. Nauran ja nautin elämästä. Muutama lisäkilo ei haittais minua, mutta en stressaa asiasta, kun kehoni kuitenkin voi hyvin. Liikunnan lisääminen on ehkä pienentänyt minua vielä entisestään, koska ruokailuni on pysynyt samana. Huomaan myös syöväni ehkä hieman harvemmin, kun olen yksin kotona ilman miestäni. Täällä Espanjassa sen sijaan ruoka on maistunut. Siis ruoka kyllä on maistunut mulle aina ja toistaiseksi aineenvaihdunta myös toiminut vallan mainiosti. Vähän lisää nahkaa luiden päälle ei haittaa mua. 🙂

   Enkä loukkaantunut kommentistasi <3

 4. Todellaki meri järvet joet ja kosket riittää musiikiksi,alkaa särkee päätä jneosv. jos kuuntelee liikaa saastasta maailman musiikkia.

  1. En tiedä löytyykö niitä enään. :/

   Ostin tämän pari viikkoa sitten Samuji Studion muuttomyynnistä. Toki voit ottaa yhteyttä heihin ja kysyä, jos paitoja jäi jäljelle. Hyvään hintaa tämän sain. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *