MUODIKAS ECCO

Photos by Janita Autio

Tein pienen gallupin Ecco kengistä. Minua kiinnosti kuulla nuorten ihmisten mielipiteet tästä merkistä. Ecco tosiaan ei ole se seksikkäin ja coolein brändi ja se myös näkyi lähestulkoon jokaisen vastauksessa.

Kysyin siis, mitä heille tulee mieleen kun kuulevat jonkun puhuvan Ecco kengistä?

– Mummo kengät. Terveyssandaalit. Ecco on turvallinen. Täti. Toimistosandaalit. Laitoskengät. Vanhoollinen. Vanhusten jalkineet. Rumat. 

Tutustuin Eccon raikkaisiin ja muodikkaisiin sandaaleihin pari kuukautta sitten Marsaanalla. Ihastuin kuvissa näkyviin mustiin sandaaleihin heti nähdessäni ne ja sanoin tytöille, että onpa ihanat ja just tämän kesän trendisandaalit. Vasta sen jälkeen tajusin, että kyseessä on tosiaankin Ecco merkin sandaalit. Ihanko totta? Mielipiteeni, kenkien ulkonäöstä meinasi muuttua hetkessä, kuultuani merkin nimen. Ärsyynnyin itselleni ja sain pahat ajatukset pois tieltä. Jos nämä olisivat olleet täysin samanlaiset, mutta pohjassa olisi lukenut H&M ja ne loistaisivat Aleksanterinkadun kaupan näyteikkunassa yhdistettynä kesän muihin trendivaatteisiin, niin jengi diggaisi näistä automaattisesti.

Ennakkoluulot pois. Käykää tutustumassa tämän kevään Ecco – kenkävalikoimaan. Brändi on mielestäni ottanut ison harppauksen kenkien ulkonäössä tänä keväänä. Nämä mustat sandaalit ovat mukavimmat ja pehmeimmät jalkineet, joilla jalkani ovat tallustaneet. Hyvinistuva kenkä on tärkeä, mutta valehtelisin, jos väittäisin, että ulkonäöllä ei olisi suurta merkitystä kenkäostoksilla ollessani. Tänä päivänä en kuitenkaan mene enää pelkkä ulkonäkö edellä, vaan kriteereitä on paljon muitakin.

Heidän nettisivuille pääsette kurkkaamaan tästä . Ecco on nykyään ainakin mun IN -listalla. He ovat lähteneet brändäämään itseään paljon muodikkaampaan suuntaan, joka näkyy selkeesti malliston särmikkäissä kengissä ja laukuissa.

xx Didem

4 Responses

  1. Itse olen Eccon kengät karttanut aina kaukaa eikä ole houkutellun kauppaan astua. Ystäväni oli ostanut Eccolta aivan ihanat mokkaiset kesäkengät. Hänen jalkansa kasvoivat raskauden aikana ja kengät periytyivät minulle. Muutti kyllä omaa mielikuvaa “mummokenkäkaupasta” 🙂 Toki hintataso ei (vielä) kohtaa sen kanssa mitä itse olen kengistä valmis maksamaan.

  2. Minulla on ollut kahdet ecco kengät ja olen rakastanut niitä kumpiakin toiset ovat talvikengät joita pidän lähinnä hiihkeskuksissa ja toiset ihanat tennarit. Suosittelen merkkiä ehdottomasti. Pidin itsekkin ecco merkkiä mummomerkkinä ennen kun tutustuin siihen tarkemmin 😉

  3. Mulla oli joskus ECCOn työkengät, oli ihan parhaat jalassa, anoppi ostaa aina ECCOJA, mutta täytynee tutustua uusiin malleihin…

    Kiva, kun pääsette miehen kanssa kaksin ulos, tiedän itse kokemuksesta, että lapset nauttivat mummolassa olosta, sitä pystyy itse nauttimaan “vapaasta” vailla huonoa omaatuntoa. Ja isovanhemmat nauttivat vähintään yhtä paljon!

    Mukavaa kevättä!

  4. Viime kesänä ostin ECCOn slip on kengät ja voi ihanuus ne ovat kuin pumpuliin upottaisi jalat! 🙂 Olen kohdannut itse samoihin ennakkoluuloihin ja kannustanut ihmisiä kokeilemaan ja tutustunaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.