MUUTOKSEN AIKAA

Photos by Kristiina Ketonen

Oloasu // Zara

Huivi ja laukku // Louis Vuitton

Maiharit // Dr. Martens

Korvakorut // Gauhar 

Joka syksy ihoni reagoi samalla tavalla sään muutoksiin ja kylmempiin päiviin. Syksyn ja talven mukana ihostani tulee herkempi ja kuivempi, silmät kutiavat, verenkierto hidastuu ja yleisestikkin elimistö reagoi ja oireilee helpommin. Tämän takia hoidan ihoani, itseäni ja hiuksiani mahdollisimman hyvin, jotta talven kylmyys ja viima ei kokonaan veisi mukanaan.

Anna ihon hengähtää. Pieni breikki ihon kuorinnasta ja vahvemmista tuotteista on hyväksi. Anna iholle tilaa, edes muutaman viikon.

Puhdistus ja kosteutus. Huolehdi ihon puhdistuksesta ja kosteudesta. Satsaa sinulle sopivaan, hellään puhdistusaineeseen, koska iho on nyt paljon herkempi ja myös reagoi herkemmin. Käytä aikaa ihon kosteuttamiseen. Myös vartalo tarvitsee kosteutusta. Mikään ei ole inhottavampaa kuin kuivat, hilseilevät ja kutiavat sääret.

Pidä kroppa hereillä. Hikoile ja liiku. Itse ainakin huomaan liikkuvani huomattavasti vähemmän kun ilmat kylmenee. Tänään olen menossa salille tekee kunnon hikitreenin ja sen jälkeen saunaan. Täydellistä. Lapsen kanssa tulee nautittua ulkoilmasta enemmän ja hyvä niin, koska raikas ilma ei ole koskaan vielä ollut huonoksi. Kävely luonnossa/ulkona kohentaa kummasti mielialaa.

Hiukset. Pese hiuksia riittävän harvoin ja hoida kuivaa päänahkaa. Kaikki pipot ja päähineet jotenkin latistavat hiusten kiiltoa ja tekevät niistä sähköiset. Itse suosin myös jätettäviä hoitoaineita ja öljyjä latvojen hoitoon. Huonot latvat kannattaa leikkaa pois, koska ne ei muutu paremmaksi ja minun mielestäni terveen tukan huomaa erityiesti latvojen kunnosta. Itsestään huolehtivalla naisella on puhtaat ja huolitellut kynnenalukset, sekä terveet ja eloisat hiukset 😉

Ruoki itseäsi. Huolehdi vitamiineista ja monipuolisesta ravinnosta. Tällä hetkellä lautasellani on Kuuman maukas linssikeitto. Heiltä saa nykyään myös keittolounasta. Pimeys, sohva ja herkuttelu tuntuu tähän vuodenaikaan houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta ylensyöntiä on turha alkaa harrastaa, vaikka kuinka tekisi joka ilta mieli suklaata ja herkkuja. Monipuolisella ravinnolla on tärkeä merkitys niin moneen asiaan.

Ihanaa päivää.

xx Didem

 

6 Responses

    1. Unohdin kirjoittaa niistä silmistä. En tiedä onko kellään muulla sama juttu, mutta kylmyys tekee silmistäni kuivat ja sit ne alkaa kutisee, ihan kuin olisi roska silmissä. ?

      Hyvää yötä Marianne ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.