MY BODY

 

 

Alkuvuodesta peiliin katsoi kovin pieni ja laiha ihminen, jonka luut törröttivät rintakehästä. Se vartalo ei ollut minulle ominainen, koska olin tuolloin erilaisessa elämäntilanteessa. Stressi kulkee itselläni käsi kädessä laihtumisen kanssa ja paino voi tippua hyvinkin nopeasti, jos elämässä on paljon vastoinkäymisiä. Tällä hetkellä tunnen olevani enemmän oma itseni ja painokin on noussut 3-4 kiloa kevään aikana. Huomaan, että tunnen oloni paljon energisemmäksi ja terveemmäksi. Painonnousu johtuu toki myös siitä, että olen alkanut käymään salilla ja saanut sitä kautta ehkä hieman lihasta ja parennettua ruokarytmiä. Olen myös huomannut, että sekä rintoihin että lantiolle on tullut lisää muotoa, joka on kiva asia! Voin oikeasti sanoa, että esimerkiksi näitä kuvia katsellessa minulle tulee hyvä mieli siitä miltä näytän ja minulla on naisellinen ja itsevarma olo. On todella tärkeää voida katsoa itseään peilistä ja olla tyytyväinen siihen mitä näkee. Itsevarmuus on kaikki kaikessa!

Kuvissa päälläni on t-paita uudesta Monki x RFSU -mallistosta, jonka tarkoituksena on levittää ilosanomaa jokaisen vartalon kauneudesta ja hyväksymisestä. Hyväksymällä itsensä näkee myös ympärillä enemmän kauneutta. Mielestäni jokainen vartalo on kaunis kunhan sen kantaa ylpeydellä ja hyvällä asenteella. Tärkeintä on pitää omasta kropasta hyvää huolta ja huoltaa sitä ulkoisesti ja sisäisesti. Kaikilla on myös oikeus näyttää siltä miltä haluaa eikä kenenkään tehtävä ole tuomita toisia ulkokuoren perusteella. Koskaan ei voi tietää mitä toinen ihminen käy läpi ja jokaisen prosessi saattaa näkyä myös vartalossa. Täytyy antaa kaikille tilaa ja muistaa kehua enemmän. Koetan esimerkiksi itse kehua itseäni joka aamu peilin edessä ja sanoa itselleni kauniita asioita. Se antaa lisää puhtia päivään ja minusta tuntuu siltä, että pystyn mihin vain! Huomaan tämän lisäksi selkeästi sen miten paljon muiden kehuminen antaa myös itselle. On ihana nähdä hymy sellaisen ihmisen kasvoilla, joka kuulee positiivista palautetta omasta ulkonäöstä.

Meillä on yksi vartalo, joka kulkee mukanamme läpi elämän. Pitäkäämme siis siitä ja toisistamme hyvää huolta!

 

xx Didem

17 Responses

 1. Runsaampi syöminen voi tuoda vapautuneemman olon mutta siihen tunteeseen ei ehkä kannata liikaa ihastua, muuten voi olla että paino vain jatkaa nousemistaan. Lievästä alipainosta ei välttämättä ole mitään erityistä haittaa.

  1. Anteeksi mitä? No nyt meni kyllä arvio aivan metsään. Jos on luonnostaan noin siro ja hoikka kuin esim Didem (itsekin olen samaa tyyppiä), urheilee ja pitää itsestään huolta, ei sitä ihan noin vain pullukaksi tule. Todella ahdistava tällainen kommentti ottaen huomioon Didemin (edelleen) erittäin (!) hoikka ja kaunis olemus, sekä merkittävä nuori lukijakunta! Vaikka Didem tuosta ottaisi vielä useamman kilon (etenkin kun paino nousee myös lihasten kasvaessa), ei huolenhäivää — edelleen hän olisi hyvin hoikka, siro ja kaunis. Ja huom! Olen itsekin hyvin hoikka ja kauneukäsitykseni sieltä ns. hoikemmasta päästä.

   1. Tämän takia en yleensä jaksa muita naisia, aina pitää järkyttyä ja ahdistua joka asiasta. Järkevä keskustelu ei onnistu.

 2. Apua mikä kommentti ylempänä. Ihmisen vartalosta aina heijastuu henkinen hyvinvointi. Kaunista nähdä, että voit selkeästi paremmin. Hehkut ja näytät kauniilta.
  Kaikkea ihanaa kesääsi, toivottavasti sen tuulet hellivät sinua.
  <3

 3. Oho, yllätyin kun katoin insta stooriasi ja näin, että sinulla oikeasti on puhkenut kasvot kukkaan, sinulla oli todella paljon näppylöitä otsassa sekä poskissa. En ekaksi uskonut siihen kun kirjoitit tänne blogiin että olet saannut finnejä mutta olin väärässä, ihme, sillä en ole nähnyt sinun ihossa ennen tuollaista! Se riippuu ehkä juhannus ruoasta!

  1. Siis niin unnecessary kommentti…mitä tämän kirjoittaminen sinulle antoi? Outoa porukkaa

 4. Ihan ihmeellisiä nämä jotkut vakiokommentoijasi . ja E. ? Oot upeen näköinen❤ Tuttua asiaa, vuosia sitten oli anoreksia ja nyt totuttelen naisellisempiin muotoihin❤ Kiitos että olet hyvänä esimerkkinä aina!

  1. Kiitti hei ? en oo edes kommentoinut pitkään aikaan. Tämän aiheen ajattelin sivuttaa, koska olen aina ollut hoikka ja voinut syödä miten haluan. harmittaa että meitä siroja naisia saa puhutella/arvostella miten vain… valtamediassakin tämänpäivän ihannenainen on vähintään 2x joskus jopa 3x minua isompi…. no antaa kaikkien kukkien kukkia, mutta kyllä terveys on tärkein. ?

   Hyvät kesät sinne kanssalukijoille ja didem on toki edelleen upea ilmestys ja olen iloinen että itse kokee voivansa paremmin näin ?

   // ja ollaan ihmisiksi, nii ei mun tarvii kommentoidakaan välttämättä ? nyt on elämässä onnellisten muutosten aikaa, niin en välttämättä ehdikään aina kommentoimaan mtn 🙂 ellen erityisesti vaikka didemiä halua kehua onnistuneesta asuvalinnasta tai hienosta kirjoituksesta ?

 5. Olen huomannut, että olet näyttänyt kuvissa viime kuukausina erityisen kauniilta, nuorelta ja säteilevältä. Tämä varmaan johtuu pienestä painon noususta, koska puoli vuotta sitten aloit tosiaan olla aikamoisen laiha. Kun on niin hoikka kuin sinä, painon lasku näkyy nopeasti.
  Ihanaa lomaa Turkissa!

 6. E: Järkevä keskustelu on aina silloin kun on sinun kanssasi samaa mieltä? Itse alat vinoilemaan kun toinen alkaa keskustella kanssasi!

 7. Kyllä naisella pitää olla muotoja ja terve olemus, vain silloin se on kaunista. Selailin Didemin vanhoja kuvia sieltä blogin alkuajoilta kun hän näytti terveeltä ja erittäin kauniilta.

  1. Helppo sanoa “pitää olla”. Ei todellakaan pidä. Jos tuolla siis tarkoitetaan stereotyyppisiä muotoja; iso pylly ja tissit. Ei pidä sanoa mitään kenenkään tai minkään sukupuolen kehosta.

 8. Ihanaa että sanoit tän ääneen ?? ihmiset ei vaan tunnu ymmärtävän, että vaikka hoikkuutta usein ihannoidaan se ei usein kulje käsikädessä onnellisuuden kanssa. Hoikkuus tuo mukanaan sen, ettei omasta ulkonäöstään saisi valittaa tai edes puhua. Ainakin musta vaikuttaa tältä.

 9. Sun ennen niin upeat hiukset ovat ohentuneet ihan radikaalisti. Onko niitä käsitelty viime aikoina niin paljon vai liittyykö tämäkin siihen henkiseen pahoinvointiin? (Minulle tuli kaljuja kohtia aikanaan stressin seurauksena…

 10. Hei Didem! Eka kommentti ikinä Sun blogiin, mutta Sä olet todella kaunis ja tyylikäs, nuori nainen. Todellakin hehkut ja erotut huippuhyvällä maulla. Musta tuntuu, että ansaitsisit paljon enemmän kuin Suomi voi tällä hetkellä tarjota. Ennustan (ja toivon) Sulle kansainvälistä uraa muodin parissa. ??

  Ja ei, en tunne Sua henkilökohtaisesti, mutta Sun IG-videoista välittyy lämmin ja luonnollinen, hauska tyyppi. Toivottavasti olet sellainen IRL muutenkin. Uskon näin. Olet ihana! Ha en skön dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *