MY NEWEST OBSESSION

Photos by Janita Autio

Asu ja kengät // PUMA (saatu)

Entisenä taitoluistelijana ja telinevoimistelijana, tiedän kuinka tärkeää on muistaa venytellä. Vartalon helliminen ja huoltaminen treenin jälkeen unohtuu monelta tai sit se tehdään vaan hätäisesti kiireessä.

Jos yksin venyttely tuntuu liian vaikealta, niin kannattaa käydä ryhmätunneilla. Keskittyminen ja rentoutuminen onnistuu ehkä paremmin ryhmässä. Tärkeää on, että päästää ajatukset hetkeksi pois työasioista ja stressistä. Läppäriin tuijottaminen ja kännykällä näprääminen aiheuttaa itselläni ainakin hartioissa ja niskassa jumitusta. Koneella istuessani unohdan välillä hyvän ryhdin. Hartioita kannattaa siis venytellä ja pyöritellä. Ero on huomattava viikonkin konebreikin jälkeen. Espanjassa en viettänyt tuntikausia koneen tai puhelimen äärellä ja sen huomaan rentoutuneissa hartioissani.

Vaikka venyttely tuntuisikin tylsältä niin muutama minuutti päivittäin vaikka telkkaria katsoessa ei ole pitkä aika. Vuosi vuodelta kroppa jäykistyy yhä enemmän. Aikoinaan olin kumipallo, joka venyi mitä ihmeellisimpiin asentoihin. Tänä päivänä voin vain muistella niitä aikoja, vaikka rutiineihini kuuluukin venyttely. Olen viikon saanut liikkua, syödä, juoda, hikoilla ja venytellä Espanjan huikeissa merimaisemissa ja olo tuntuu hyvinvoivalta ja kevyeltä. Liikkuminen ja itsestään huolehtiminen sujuu jotenkin luontevammin lämmössä ja auringon alla, kuin kotona Helsingissä.

Hemottelen kehoani harrastamalla syvävenyttelyä joko aamuisin tai iltaisin. Youtubesta niitä löytyy. Käyn myös tasaisin väliajoin hieronnassa.

Joogaamista harrastin aiemmin säännöllisesti, mutta nyt se on jäänyt vähäisemmäksi. Tekisi hyvää aloittaa joogaaminen uudestaan. Aloitin Helsingissä kevyen lenkkeilyn nyt kun ilmat ovat lämmenneet. Olen vasta viime aikoina havahtunut myös siihen, kuinka tärkeä rooli oikeanlaisilla kengillä onkaan. Olin sitten juoksemassa tai kävelyllä, niin mukavat ja treeniin sopivat jalkineet ovat kaiken A ja O. Näin en kuitenkaan aina ole ajatellut ja jalkani ovat saaneet vuosien varrella hittii vääristä kenkävalinnoista.

Kylie Jennerin suunnittelemat Pumat ovat ylivoimaiset yhdet mukavimmista treenikengistä. Tossut vedetään jalkaan ja niillä voisi pomppia vaikka kuuhun, koska ovat niin kevyet ja pehmeät jalassa. Jos joku innostui lenkkareista sekä ulkonäöllisesti, että minun hehkutuksestani, niin Helsingin Stockmann myy niitä ainakin. Huomaatte varmasti mitä tarkoitan kenkien mukavuudella, kun kokeilette niitä omaan jalkaanne.

Uusin villitykseni on siis PUMA.

xx Didem

Leave a Reply

Your email address will not be published.