MY SKIN

Edellisen suunympärysihottuma -postauksen jälkeen olen saanut paljon kysymyksiä siitä onko ihonhoitorutiini nyt muuttunut, olenko vaihtanut tuotteita ja kuinka tarkkaan puhdistan ihoni. Teidän kysymysten inspiroimana ajattelin jakaa tämän hetken ihoni voinnin, luottotuotteeni ja jokapäiväisen ihonhoitorutiinini, joka tosiaan on pysynyt aika samana, lukuun ottamatta uutta O-LIVE -sarjaa, jota olen muutaman viikon käyttänyt.

Suomen Otsoniterapia lähetti minulle O-LIVE -sarjan tuotteita testattavaksi siinä toivossa, että niistä olisi apua myös minulle, niin kuin monelle muillekin on ollut. O-LIVE -tuotesarjan valmistusaineena käytetään luonnonmukaista kasviöljyä, josta yleisin on otsonoitu oliiviöljy. Tuotteet sisältävät lisäksi auringonkukka- ja seesamiöljyä sekä kaakaovoita. Sarjaan kuuluu 13 eri tuotetta, joista on saatavana neljä eri vahvuutta. Rasvoja ja öljyjä voi käyttää tosi monipuolisesti erilaisten iho-ongelmien ja tarpeiden hoidossa kuten ryppyihin, auringon polttamalle iholle, herpekseen, ihon ennenaikaisen vanhenemisen ennaltaehkäisyyn, jalka- ja kynsisieneen, avohaavoihin, palovammoihin, märkärupeen, akneen, syyliin ja allergiseen ihottumaan.

Minulla tästä O-LIVE -sarjasta on ollut käytössä normaali otsonoitu oliiviöljy, jota olen levittänyt kaikkialle kasvoihin aina iltaisin ennen nukkumaanmenoa sekä vahva otsonoitu oliiviöljy, jota olen paikallisesti lisännyt ongelmakohtiin. Ensimmäiset päivät/viikot näyttivät lupaavilta ja ihottuma rauhoittui. Nyt viimeisen viikon aikana ihottuma on kuitenkin jostain syystä mennyt aggressiivisemmaksi. Jään seuraamaan tilannetta.

Millä kauneustuotteella aloitan aamun?

Bebanthenilla. Rakastan pehmeitä huulia. Iltaisin ennen nukkumaanmenoa laitan kerroksen rasvaa, jotta huulet ovat aamulla hyvin kosteutetut. Kuka ei tykkäisi pehmeistä pusuhuulista? 😉

Jokapäiväinen ihonhoitorutiini?

Se on lyhyt. Aina täytyy olla rehellinen. Ihonhoitorutiinini on aina ollut lyhyemmästä päästä. Aamulla herättyäni pesen kasvoni lämpimällä vedellä samaan aikaan hampaiden pesun kanssa. Tämän jälkeen hieron silmänympärysvoiteen ja päivävoiteen puhtaille kasvoilleni. Päivittäisiin rutiineihin kuuluu myös vartalovoi, jota levitän koko vartalolle. Puhdas iho on minulle kaikki kaikessa. Ennemmin puhdas, kuin täynnä pakkelia.

 • Kasvoille: Lumenen Sisu hoitava kosteusvoide, jota voi käyttää myös yövoiteena
 • Vartalolle: Elisabeth Arden green tea honey drops body cream

Onko ihonhoitorutiini vaihdelllut vuosien aikana?

On toki, mutta aika vähän. Olen pyrkinyt pitämään purnukat minimissä. Less is more. Viimeisen vuoden aikana olen oppinut sen, ettei iholle kannata tunkea mitään ylimääräistä.

Mistä minut tunnistaa?

Trimmaan ja lankaan kulmani, joten varmaan huolitelluista kulmistani. Käytän kulmakynää, jotta kulmista tulee täyteläisemmät. Minut tunnistaa myös meikittömyydestä (tai ainakin vähäisestä meikin käytöstä) ja niistä voidelluista huulista. Vihaan rohtuneita huulia, joten kosteutan huuliani tasaisin väliajoin.

 • Huulille: Bebanthen, Hydracolor 22 ja Mac Velvet Teddy -huulipuna
 • Kulmille: Bo-ho kulmakynä

Mitä tuotetta kannan aina mukanani?

Varmaan Bebanthenia. Se kulkee mukana myös iltalaukussa.

Meikkituotteet tärkeysjärjestyksessä:

 • Huulivoide
 • Kulmakynä
 • YSL-valokynä
 • Ripsiväri
 • Kajaali
 • Poskipuna
 • Huulikiilto/huulipuna

Käytänkö meikkiä päivittäin?

En käytä.

Mitä kauneustuotteita hamstraan ulkomailta?

Hajuvettä. Thierry Muglerin Alien on ollut luottotuoksuni vuosia. Sitä en ihan helpolla lähde vaihtaa.

Käynkö säännöllisesti kauneushoidoissa?

Lankauksessa käyn kerran parissa viikossa. Hemmotteluhieronnassa ja föönissä käyn silloin tällöin.

Mitä kauneus tarkoittaa minulle?

Itsensä arvostamista. Itselleni kauneus on enemmän sisäistä ja luonnollista. Sisäinen kauneus huokuu ihmisestä ulospäin ja kaikilla on omat ulkoiset vahvuutensa.

10 Responses

 1. Moikka!

  Nuo öljytuotteet on kyllä huikeita ♡

  Tuota, mulla nyt tuli tällanen juttu mieleen, ja aattelin kertoo… 🙂 ensinkin mietin että käytätkö siis Bebanthenin sitä huulivoidepuikkoa, vai ihan sitä rasvaa? Kun joskus yritin itse sitä käyttää huuliin (sitä ns rasvatuubia), niin sain ihottumaa siittä..! Ja, siellä tuoteselosteessahan lukeekin, että voi esiintyä rakkuloita käytettäessä. Luin nyt uudestaan sen tuoteselosteen, ja siellä on pari alkoholipitoistakin ainetta mukana, saati glyserinpitoiset, jotka nyt tukkivat ihoa… siis ainakin herkimmillä ja pitkään käytettäessä.

  Mulla tää tuli jo mieleen sun postauksista aikaisemminkin, mutta en silloin rohjennut kirjoittaa ♡

  Tiedän aika paljon kaikista öljyistä ja kosmetiikasta, kun meillä oli suomen ensimmäinen luonnonkosmetiikkasarja myynnissä, joka luokiteltiin elintarvikkeen veroisiksi. Toimin perhe-yrityksessämme vuosia ja opin todella hienoja asioita.
  Mutta, voihan se ihottuma olla ihan jostain ns ruoka-aineestakin? Suun alue ja huulet heijastavat ns -pernan-aluetta ja liittyvät siten ruuan sulatukseen. Mutta, ihminen on niin iso kokonaisuus, että uskonkin siihen, että vaistoat takuulla itse vastauksen ☆

  Tsemppiä ☆

  1. Onko näin? Voiko beba olla siis vaarallista, jos käyttää liikaa? Olen vuosia laittanut sitä huulille. 

   Olen menossa ihotautilääkärille suunympärysihottumani kanssa. Eiköhän tää tästä paremmaksi muutu. Hope so 🙂

   Kiva kun kirjoitit taustasta, varmasti mielenkiintoista ja olet oppinut paljon. Käytätkö itse näit öljyjä? 

   Pitää lukee siitä bebanthenista..ettei jää vaivaa. Käytän sitä rasvatuubia. 

   xx

   1. Jep. Siitähän oki ihan isoja kirjoituksiakin muistaakseni reilu vuosi sitten! Lueppa se tuoteseloste, ja mitä voi aiheuttaa! Siinä on juurikin nuo rakkulat. Kun osa ihotautilekureistakin tietty aina suosittelee todella vahvoja (myrkyllisiä) aineita etc kortisonipohjaisia voiteita! Iik! Jossain bebanthenvoiteista on osa jopa kortisoniakin. Otin ite aikoinaan selvää, kun mulle tuli heti noita ihme-nyppyjä 🙂

    Kokeileppa olla kuukausi nyt ilman sitä! Muuten se ei selviä. Ja mä suosittelen ihan luonnonmukaista ME:n (Marja Entrich) saa ihan Stokkalta, Aurinkopuikkoa!!! ♡ Se on niin turvallista, että voi vaikka syödä! Nimi vähän hämää, kun se on niiiiiiin monipuolinen käyttää ♡♡♡. Puikko kestää vaikka vuoden, ja hoitaa huulet, ihon, palamiset etc kaikki! Kokeile, ei takuulla tuu näppyjä!

    Käytän kaikenlaisia öljyjä! Opiskelin vähän niiden vaikutuksia etc 🙂

   2. Pss. Ja kun meet sinne Stokkalle, niin kokeileppa sitä ME Avocadoöljyä samalla… uuhh… ! ;))))

 2. Hei, olet maininnut joskus aiemminkin tästä kulmakarvojen lankaamisesta. Kiinnostaisi myös kokeilla sitä.. Onko sulla joku paikka mitä voisit suositella?

  -Tiia

  1. Paikka jossa käyn löytyy Itäkeskuksesta: Salon Reza. Suosittelen lämpimästi. Täällä aika harva paikka tekee tätä lankausta.

   Hyvää uutta vuotta sinulle Tiia <3

 3. Hei! Minkä hintaista lankauas on Itiksessä? Oletko testannut Beauty Charmia Ulliksessa, tekee ilmeisesti myös lankauksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.