NINE TO 5

Kuvat Juuli Rönkä

Kohta siirrytään syysaikaan, ja kesätunikat, rantahatut ja varvastossut vaihtuvat pikkutakkeihin, kauluspaitoihin ja nilkka korkoihin. Syksyisen lämpimät sävyt ja kerrospukeutuminen on joka elokuu ja syyskuu yhtä kivaa ja jännittävää. Paksummat materiaalit ja uudet kuosit kaupoissa vetävät taas puoleensa ja odotan jo, että ale myynnit loppuisivat ja hyllyt täyttyisivät muhkeista neuleista, tyylikkäistä syystakeista ja trensseistä, taiteellisista koroista ja viimeisimmistä trendeistä. Valikoima on joka puolella suuri ja sen takia poimin aina hyvin harkiten omaan tyyliini sopivat vaatekappaleet.

Business look. Töihin paluu loman jälkeen ja oman työlookin päivittäminen on monelle uuden alku ja tuo hyvän fiiliksen ja startin työpäiviin, after workeihin ja pimeneviin iltoihin. Ei pelkästään vaatekaapin päivitys, mutta myös uusi kynsilakan sävy tai hiustyyli/leikkaus on niitä pieniä uusia muutoksia, joita tarvitsemme, jotta arkeen paluu tuntuisi helpommalta ja miellyttävältä. Oma “business lookkini” on aika rentoja vaihteleva, koska työni ei vaadi minulta tietynlaista pukeutumista. Voin tulla tilaisuuteen verkkareissa, jos huvittaa. Ajattelin tänä syksynä haastaa itseni ja leikitellä jonkin verran erialisilla business lookeilla. Moni kuitenkin tarvitsee jokapäiväiseen työpuketumiseen varmasti inspiraatiota ja uusia ideoita. Tulen tekemään teille postaussarjan, jossa, näytän kuinka itse pukeutuisin erilaisiin nine to 5 -työpaikkoihin.

Kuvissa minulle on päällä Zaran uutta mallistoa. Neutraalit sävyt, kuten beige, toimivat aina, oli sesonki mikä tahansa. Beige on sävynä helppo, sillä sen voi yhdistää lähes minkä värin kanssa.

 • Räväytä punaisilla nilkka koroilla
 • Korosta vyötäröä
 • Back to business – maskuliininen pikkutakki on aina monikäyttöinen
 • Erikoiset muodot ja yksityiskohdat koruissa. Satsaa niihin ja pidä pukeutuminen pelkistettynä
 • Sukkamaiset kengät. Jalat rakastavat näitä kenkiä
 • Paitamekot, jotka solmitaan vyötärön kohdalta tuo naisellisuutta

xx Didem

17 Responses

 1. Hahah taas uskomatonta tyylitöntä roskaa olet saanut päällesi. Mikä sinua vaivaa, miksi olet alkanut blokkaamaan muodista kun sinulle ei ole mitään makua vaateiden suhteen??

  Mikä pakkomielle sinulla on muodottomiin kaapumekkoihin? Miksi laitat muodottoman säkkimekkosi kanssa mustan aamutakkivyön? Aamutakkivyöt aina tyhmän näköisiä ja hyvin epäkäytännöllisiä? Koitatko kaapumekoilla peittää anorektisen tissittömän kroppasi, vai ruman luomesi joka pitäisi leikata pois?

  Kengissä hiukan jo yritystä, mutta taitaa olla liian lämpöiset kesä säässä töihin ja liian paksu korko rikkoo kengän muuten kauniin muodon. Hopeisen tyylinen korko olisi ok jos se olisi , kapeampi eikä rikkoisi kengän muuten kaunista muotoa. Isot mustalais korvakorutkaan ole hyvät, eivätkä sovi asuun ja päähäsi!

  Miten kummassa voit olla noin tyylitön ja mauton? Herää jo…järjenkäyttö on sallittua myös muotibloginkin pitäjälle tyylin suhteen.

  En tiedä mitä teet töiksesi, todennäköisesti jotain turhantoimittamista tyyliin Martina? Turkin nuo kengät parhaat mahdolliset siihenkään hommaan.

  Mutta olipas taas tyylitön ja mauton postaus

  1. Mun postausten lukeminen on kaikille vapaaehtoista. Mikäli blogini lukeminen tuottaa sinulle näin paljon mielipahaa, niin kehottaisin punnitsemaan mikä on sinun onnellisuuden kannalta olennaista ja keskittymään siihen ?

   1. Olet upea, Didem! Älä välitä tuollaisista kommenteista, ei kukaan terve, hyvinvoiva ihminen koe halua kirjoittaa tuollaista tekstiä tuntemattomalle ihmiselle. Sulla on ihana, rohkea ja monipuolinen tyyli, olet mulle ainakin suuri inspiraation lähde. Ihanaa kesän loppua!

    1. Kritiikki on mielestäni hyvä asia, ja parhaimillaan se voi antaa paljon kirjoittajalle. Kritiikin voi kuitenkin esittää monella tapaa. Vaikka itsekään en aina ole valmis “fanittamaan” jokaista asua tai asukokonaisuutta, tuollainen haukkumistyyli ja jatkuva mollaaminen ei ihan vastaa ainakaan omaa käsitystäni rakentavasta kritiikistä. Kaikkien ei tarvitse tykätä kaikesta, eikä mielipiteen kertominen ole pahasta. On vaan eri asia miten asian ilmaisee. “Mauton” ja “tyylitön” -sanoilla rikastettu kommentti lienee hyvä esimerkki vähän pieleen menneestä rakentavasta kritiikistä. 

 2. En ole muistaakseni koskaan kommentoinut mutta nyt tuntui siltä, että on pakko. Nämä toistuvansisältöiset kommentit eivät ole ainoastaan mauttomia ja halveksuttavia vaan ovat sisällöltään nettikiusaamista ja loukkaavat bloggaajan henkilöä ja kunniaa. Toivottavasti Didem jättää nämä omaan arvoonsa. Minusta blogisi on viihdyttävää luettavaa ja minusta sinä olet tyylikäs ja omaperäinen. Peace kaikille, myös näille kaheleille!

 3. Hui, tosi outoa, että joku jaksaa tulla kommentoimaan jotain noin ilkeää joka postaukseen ? Asiallinen palaute ja kritiikkikin on varmasti jossain määrin hyväksi, sen avulla pystyy kehittyyn. Siitä puheen ollen: Olen seurannut sun blogia jo tosi pitkään, lukenut niitä alkuajan postauksia ja katsonut youtube-juttuja (????). Luonnollisesti tyyli muuttuu ja pitääkin muuttua, mutta samalla kun sun blogi on saanut enemmän näkyvyyttä ja siitä on tullut sulle oikeasti työ, täytyy sen eteen tehdä vieläkin enemmän hommia. Siksi toivoisinkin, että ottaisit lukijat ja heidän roolin tosissaan ja enemmän huomioon. Kommentteihin/kysymyksiin vastaaminen ajallaan, asujen merkkien/alkuperän taggaus, sisältö mistä kirjoitat yms. ovat tosi tärkeitä juttuja. Niistä ei voi lipsua. Ne on se millä saa suhun tuntumaa, mielenkiinto pysyy yllä ja haluaa palata lukeen seuraavankin kirjoituksen. Oma mielipiteeni on, että mielummin vaikka hitusen harvemmin postaus tai vaikkapa lyhyet kuulumiset videona, kuin hätäisesti tehdyt “moi nyt en ehdi” -postaukset, pitkät jaarittelut tyhjästä tai roppakaupalla vain kuvia, samalla unohtaen ne pikkujutut ja vastailun. Olisi kiva lukea jotain pidempiä ns. irtonaisia, artikkelityyppisiä, juttuja, just esim. nämä business lookit, käytännön vinkkejä (aiemmin oli se korujen putsaus, nyt voisi olla vaikka Chanelit kuosiin tai vaatekaappi jiiriin), tai ihan vanha kunnon Q&A, jolla lukijat pääsisivät tutustumaan just suhun paremmin. Niin hassulta kuin se saattaakin kuulostaa, parhaat blogit ovat usein sellaisia, että tuntuu kuin tuntisi kirjoittajan, et se olisin sun kaveri, joka neuvoo ja kertoo mielenkiintoisista aiheista – ainaskin mun mielestä ☺️ Nyt tuli pitkä kommentti, mutta hope ymmärrät mitä ajan takaa tällä. Sun aitous on tehnyt susta tässä hyvän ja mielenkiintoisen, älä päästä sitä unohtuun ? on ollut ilo seurata kehitystäsi, keep up the good work ?♥️

  1. Pssst oikeasti tämän blogin idea on se että me painomme kanssa kamppailevat pullukat ihastellaan kateellisina Didemin nälkiintynyttä kroppaa ja yritetään saada motivaatiota syödä vähemmän. Kuvat on täten blogissa “se juttu” ja Didem itse varmaan ainakin jossain määrin tajuaa asian eikä siksi panosta kauheasti muuhun kuin kuviin.

 4. Apua, miten joku voi arvostella noin ala-arvoisesti. Helpoa tietenkin nimettömänä. Kirjoituksesta kuultaa läpi kateus ja katkeruus. Hyvä Didem, älä anna katkerien, pikkusieluisten ihmisten pilata päivääsi?Hyvää elokuuta ja kaikkea hyvää, pidän blogistasi?

 5. Ehdotan, että me lukijat jätämme huomiotta nämä kirjoitustyylissä päätellen teini-ikäisen kommentit.

 6. Tyyli kehittyy ja kaikki oppii. Ei kannata katsoa tätä päivää tai eilistä vaan ihmistä. Itekki fiilaan eniten sussa suoraviivasta mikä vaan näyttää susta hyvälle tai joku asia huvittaa, kun näkee sun persoonaan ja sillein sellasta rennompaa settiä. Henkinen kehitys on ollut hienoa. Jos jotain hyvää vanhasta blogista pitää nostaa niin oot musta luontanen viihdyttäjä ja ois mukava et tyyli ois luonnollisempi, hyvät asiat kuitenkin tarttuu.

  Upee tyyli näissä kuvissa 🙂 tollanen mimmi kun tulee vastaan niin parempi napata niskasta kiinni ja toivoo ettei karhuntassusta pamahda kulman takaa 😀 Vikan kuvan pöyhkee lellikissa on paras. hyvännäkönen kello kans, istuu kun nakutettu.

  1. Mietin et mikä tässä asussa vois olla vielä paremmin. Noi kengät vois olla ehkä 5-10cm korkeemmat varresta niin mittasuhteet ois täydelliset? Vaan mun mielipide mut se mitä ehkä luontasesti tajuan aika hyvin vaatetyylistä on just mittasuhteet. Tietty sillein tää tekninen analysointi on ehkä myös daijua koska usein on eri ajatukset päässä tyylin kokonaisilmeestä. Toinen terve pointti myös et ei kellään voi olla kaikkia mahdollisia vaatteita ja joku budjettijärki oltava et vähän kiistanalaista vaatia täydellisyyttä kun resurssit on aina kuitenkin niukat jollain tasolla eikä ylikulutus oo muutenkaan fiksua hommaa. Vähän eri juttu miehillä kun voi olla aika samanlaiset tyylit et tavallaan nää mun kommentit menee myös metsään. Se on kans myös vähän kohtuutonta et joka päivä pitäis olla jotain uutta.

   Vikaa kommentia sivuten mietin ku just sanoin et oot luontanen viihdyttäjä oot myös älyttömän hyvä tarinankertoja mitä rakastin vanhassa blogissa, tekstit oli puhtaita eikä kliiniseks editoituja. Nää ominaisuudet on ehkä vähän jääny käyttämättä viime aikoina kun kuvailu on jääny vähemmälle ja tyyli ollu analyyttisempi mitä en näe ehkä niin luonnollisena saati yleisesti toimivana sellaseen vapaa-ajan kirjoituksiin kuten reissujen kuvailuihin ym.

   Tärkeintä on varmaan tehdä sellasta blogia kun haluais sen olevan ja ajanmyötä siitä varmaan tulee sellanen ja se halu voi muuttua. Kuhan säilyttää oman identiteetin ja elää omilla vahvuuksillaan.

 7. Sulla on upea, persoonallinen ja harkittu tyyli ? Blogiasi on mukava lukea. Siitä saa hyvää mieltä & kivoja ideoita ?

 8. Ihana Didem, etkö voi jättää vaan julkaisematta noita törkeyksiä, siinähän mennään ihan henkilökohtaisuuksiin, todella mautonta? Lukeminen on tosiaan vapaaehtoista ja meet lukijat haluamme pitää hyvän fiiliksen yllä, suututtaa ihan pirusti tollaiset nettikiusaajat, KATSO PEILIIN SINÄ SIELLÄ HUUTELIJA 🙁

  Syksyn odotusta kaikille lukijoille <3

 9. Didem, miksi et vaan jätä julkaisematta näitä haterin kommentteja? Jätithän aivan asiallisiakin viestejä julkaisematta, joissa tiedusteltiin sinun suhtautumistasi väkivaltaan syntymäpäiväjuhliesi vuoksi.

 10. Apua mitä kommentteja ????
  Oon aivan järkyttynyt minkälaista jengi tänne kommentoi. Huh! Ihana olet Didem! Mä saan asukuvistasi ainakin hurjasti inspiraatiota! Kiitos! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.