NUOREKAS IHO

 

Saan toistuvasti ihoon liittyviä kysymyksiä. Yleisin kysymys on että mitä teen, että ihoni on niin hyvässä kunnossa? Toiseksi eniten kysytään, mitä teen, että ihollani ei näy “elämisen” tuomat jäljet? Yleensä vastaan, että hyvät geenit, perusteellinen ihonhoito, laadukas uni, terveelliset elämäntavat, liikunta ja stressittömyys näkyvät kasvoillani kauniina hehkuna. Myös stressi ja liian vähäiset yöunet tekevät tehtävänsä ja näkyvät yhtä lailla kasvoilla. Mitä enemmän ikää tulee, niin sitä helpommin väsymys ja huonot elämäntavat näkyvät. Kaksikymppisenä kollageeni huolehtii siitä, että iho on kimmoisa ja hehkuva. Helposti luullaan vielä parikymppisinä, ettei ihoa tarvitse sen kummemmin ajatella. Väärin!

Iän myötä mikroverenkierto hidastuu ja ensimmäiset ikääntymisen merkit näkyvät juonteina ja vanhemmiten näkyvinä ryppyinä. Vielä minulla ei ole juonteita, mutta ihon kimmoisuus/elastisuus on ehkä vähentynyt. Säännöllisellä ihon kuorinnalla ja edellä mainituilla rutiineilla pyrin hoitaa ja hellii ihoani mahdollisimman hyvin. Kuorinta on kuulunut rutiineihini jo teinistä saakka. Kuorinta poistaa kuollutta solukkoa ihon pinnalta ja kiihdyttää aineenvaihduntaa, mikä taas tekee hyvää ihon elastisuudelle, varsinkin kun ihon kimmoisuus ja elastisuus hidastuu mitä enemmän ikää tulee.

Huomaan ihoni taas reagoivan ilmastonmuutokseen, jonka takia yritän olla nyt erityisen tarkka ihonhoidossa. Viime viikonloppuna kokeilin ihonpuhdistuksen yhteydessä L’oréalin näppärää ja tehokasta saviyhdistelmää. Multimasking on maailmalla leviävä uusi kauneustrendi.

Tällä hetkellä kasvoillani vaikuttaa L’oréalin Age Perfect Rosy glow mask. Tämä kosteuttava ja heleyttävä voidenaamio on kehitetty ikääntyvälle iholle ja antaa välittömästi pehmeyttä, kosteutusta, kirkkautta ja kimmoisuutta. Olen käyttänyt kyseistä voidenaamiota nyt kuukauden ajan kaksi kertaa viikossa. Pari kertaa olen antanut naamion vaikuttaa läpi yön. Puhdistan ensin ihon ja levitän ohuen kerroksen naamiota. Suosittelen kokeilemaan!

xx Didem

2 Responses

  1. Stressittömyys ja hyvät yöunet olisi toki ihanteellinen tilanne. Kuitenkin monelle työssäkäyvälle, perheelliselle tai esimerkiksi gradua kirjoittavalle opiskelijalle tuo kuitenkaan ei ole jatkuvaa arkea. Arkielämä on suorituspaineineen ja taloudellisine huolineen stressaavaa, mikä varmasti jättää jälkiään monen ihoon.

    Blogisi ulkoasu on tosi kaunis ja tekstisi ovat niin sisällön ja oikeinkirjoituksenkin puolesta kehittyneet. Ja kyllä, itsekin aina blogiisi eksyessäni huomaan ihailevasi ihosi hehkua. Et taida edes käyttää meikkivoidetta siinä? 🙂

    Ps. On ihanaa miten toisinaan mainitset tekstien lomassa pieniä asioita pojastasi. Luca vaikuttaa niin pohtivalta ja kauniin mielen omaavalta ihmisenalulta <3

  2. Miksiköhän niitä kyselyjä tulee, minusta ihosi ei vaikuta olevan nykyään mitenkään extrahyvässä kunnossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.