ONNELLISUUS

 

Eilen oli ihana Lancomen iltapäivä onnellisuus-teeman parissa. Vietimme päivän Kulosaaren kartanossa, jossa oli järjestetty esittelykierros Lancomen uutuustuotteiden parissa. Olen aina tiennyt Kulosaaren Casinon olemassaolosta, mutta kartanosta en ollut koskaan aiemmin kuullutkaan. Ai että miten ihastuin. Ihastuin erityisesti kattokruunuihin ja nariseviin lattioihin. Huoneet oli jaettu eri teemoihin. Pidin erityisesti huoneesta, jossa esiteltiin tuoksuja. Tuoksut itsessään tuovat paljon muistoja mieleen, ja oli nostalgista tuoksutella Lancomen hajuvesiä, joita löytyi aikoinaan oman äidin kaapista. Minulla oli jostain kumman syystä niin kotoisa fiilis kävellessäni kartanossa, että aloin päivän aikana ihan suunnittelemaan päässäni miten sisustaisin tämän paikan, jos asuisin siellä. Olisin varmasti hyvä kartanon rouva, vaikka itse sanonkin 😀

Lancomen tilaisuus oli tosiaan ristitty onnellisuuden iltapäiväksi, ja tilaisuuden loppupuolella saimme kuulla paneelikeskustelun aiheesta. Paneelissa oli puhumassa Koko Hubara ja Jasmin Santanen. Baba Lybeck johti keskustelua. Keskustelun aikana tuli hyviä pointteja siitä miten onnellisuutta voi lisätä ympärilleen pienillä teoilla. Tutkimusten mukaan jaettu onni on paras onni! Yhdessä asioista voi iloita paljon isommin kuin yksin. Itse jaan onnea hymyilemällä muille ihmisille (myös tuntemattomille) ja kehumalla mahdollisimman paljon muita. Toki asioita ei tarvitse väkisin sanoa, mutta jos on jotain hyvää sanottavaa, kannattaa se sanoa ääneen. Pienikin kehu voi piristää jonkun toisen ihmisen päivää ja kohentaa itsetuntoa. Itse saa myös hyvää fiilistä siitä, kun tietää, että toinen tulee onnellisemmaksi.

 

Konkreettisia vinkkejä siihen miten saada ympärillä olevat ihmiset onnellisemmiksi tavallisessa arjessa:

 

  • Olla kunnolla läsnä ja kuunnella
  • Enemmän ymmärrystä ja myötätuntoa ihmisten tilanteita kohtaan
  • Koittaa olla tuomitsematta ja tukea toista
  • Hymyillä enemmän
  • Kysyä aidosti mitä kuuluu
  • Kehua toista

Yritän aina miettiä mitä asioita ihminen on mahdollisesti käynyt läpi ja koitan sitä kautta ymmärtää paremmin ihmisten käytöstä. Kaikilla on aina syynsä miksi toimia tietyllä tavalla. Aina voi kysyä, jos tuntuu, että toista painaa jokin. Olen myös miettinyt heitä, jotka toimivat asiakaspalvelutyössä, sillä heillä on iso rooli mitä tulee ihmisten moodiin. Jos saa kauniin hymyn ostaessa aamukahvia, voi koko päivä sujua paljon paremmin. Tykkään itse höpötellä ja toivottaa hyvää päivänjatkoa asioidessani kassalla esimerkiksi kahvilassa. Tästä tulee tosi helposti sekä itselle että toisella hyvä mieli ja on paljon kivempi jatkaa töihin. Kysymys on pienistä teoista ja eleistä, joilla on kuitenkin iso merkitys meidän arkeen.

Toivoisin, että ihmisillä olisi enemmän myötätuntoa ja läsnöoloa kanssaihmisiä kohtaan. Jos ottaa uudet tavat käyttöön ja ottaa muut ihmiset paremmin huomioon, tulee siitä helposti tapa, ja voimme sitä kautta jakaa hyvää energiaa ympärille.

 

Onnellista viikonloppua kaikille 🙂

 

xx Didem

3 Responses

  1. Tuossa asussa värit on mietitty hyvin yhteensopiviksi ja hameen kuvio on kiva. Rintaliivien käyttöä suosittelen edelleen. Rannekoruksi olisin valinnut kullanvärisen hopean sijaan koska laukun logo on kullanvärinen.

  2. Tapailemani miehen lempiväri on punainen, haluaisi että käyttäisin sen värisiä vaatteita.

    1. Kirkkaanpunainen oikeastaan siis. Itse tykkäsin ennen käyttää vaaleanpunaista ja pinkkiä mutta sitten laitoin vaatekaapin mustaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.