PÄÄSIÄISPUPUNA

Photos by Janita Autio

Röyhelöpaita // Zara

Farkut // Zara

Loafers // Massimo Dutti

Laukku // Chanel

 

Lapset lähti lauantaina Jenkkeihin, ja vähän tyhjä olo, kun kotona on niin hiljaista. On ollut ihanat pari viikkoa lasten kanssa. Ollaan touhuttu erilaisten aktiviteettien merkeissä ja oltu tiiviisti yhdessä. Pääsiäinen on mennyt leppoisasti rentoutuen sohvalla kotona ja niitä Pandan valkoisia ja pinkkejä munia syöden. Ne on ihan parhaita pääsiäismunia. Lauantai-iltana kävin moikkaa pikkusiskoa ja pyörähtää Skohanissa ystävien kanssa.

Osaankohan tarpeeksi edes nauttia pyhistä, kun eilen jo toivoin, että normaali arkirytmi alkaisi. Koska lapset tosiaan oli täällä, niin ei Lucakaan ole ollut päiväkodissa. Rutiineista haaveilu taitaa johtua muutaman viikon epäsäännöllisyydestä. Miten teidän pääsiäinen on mennyt?

Niin kuin tiedätte, tykkään käyttää (ainakin osan) vapaa-ajastani kaupoilla kiertelyyn, ja lauantaina pyörin mielenkiinnosta Stockan sisustusosastolla. Löysin sieltä itselleni elämäni ensimmäiset pääsiäisikoristeet nimittäin Aarikan puisen kukon ja kaksi Pentikin kaunista lasimunaa. Koristeet pääsivät esille kotiin Lucan tekemän raeruohon kaveriksi. Olen yleensä hyvin minimalistinen kaiken koristelun kanssa ja harkiten teen pienempiäkin kotiin liittyviä hankkeita. Sen jälkeen, kun olen muuttanut pois kotoa, en ole sisustanut kotia mitenkään pääsiäisaiheisesti, mutta äidilläni on tapana koristella lapsuudenkotini tunnelmalliseksi isojen juhlapyhien aikaan ja se on minusta ihanaa, vaikka itselläni ei ole tapana tehdä samoin. Poimin sieltä aina ideoita, jotka toteutan tavalla, joka sopii omaan kotiin.

Vanhempani asuvat Riihimäellä, joka on itse asiassa Suomen virallinen pääsiäiskaupunki. Tuli mieleen, että minut on valittu nuorempana viralliseksi pääsiäispupuksi ja isäpupuna on toiminut Janne Kataja 🙂 Voi niitä aikoja! Katselin just viikonloppuna valokuvia niiltä ajoilta. Riihimäen Aamuposti-niminen lehti teki minusta kivan henkilöhaastattelun, joka tuli ulos perjantaina. Kerroin haastattelussa muun muassa mitä Riihimäki kaupunkina minulle merkitsee ja millaista siellä on ollut viettää lapsuutta. Olen ollut nuorena esimerkiksi nuorisoteatterissa, jonka toiminta on todella merkittävä osa Riihimäen kaupunkia. Tälläkin hetkellä Riksussa on Noitametsä-niminen pääsiäisitapahtuma lapsille. Teatteritoiminta on ollut iso osa lapsuuttani ja rakas harrastus. Onhan ilmaisutaito ja esiintyminen periytynyt myös Lucalle. Tekisi mieli ikuistaa Lucan kaikki hurjat tarinat ja esitykset, joita saan olla osana päivittäin. Mielestäni kouluissa, jo ensimmäisestä luokasta lähtien, voitaisiin harjoittaa ja kehittää oppilaiden esiintymistaitoja ja ilmaisutaitoja.

Tuli myös mieleen Skam-sarja, jota on paljon hehkutettu viime aikoina. En ole itse edes aloittanut katsomaan sitä, sillä en ylipäätään seuraa oikein mitään sarjoja lukuunottamatta Tempation Island Suomea, johon olen jäänyt ihan koukkuun! Ostin jopa ruutu+ , jotta näen jaksot etukäteen. Netflixiä en myöskään omista, mutta tv on monesti kotona päällä ja tykkään välillä (lue harvoin) katsoa elokuvia. Mitä sarjoja seuraatte ja mitä mieltä olette Skamista?

Ps. Vielä on aikaa aikaa osallistua YSL-laukun arvontaan Instagramissa! Seuraamalla ja tykkäämällä kuvasta, jossa esiintyy sininen YSL -laukku, olet mukana arvonnassa.

Jumppamattoni odottaa lattialla pakara/peppuharjoituksia, joten seuraavaksi alan kiinteyttämään pakaroitani. Hejdååå!

xx Didem

6 Responses

  1. Moikka Didem blogisi on aivan ihana!? Haluaisin kuitenkin kysästä että mistä nuo ihanat korvakorut on!? Btw sinulla on ihaana tyyli!❤

    1. Kiitos paljon Nora ❤️
      Joo hei Unohdin mainita korvakorut..sori. Eli kyseessä on H&M 🙂

      Aurinkoista päivää ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.