PARHAAT LOUNASPAIKAT HELSINGISSÄ

Kuvat Juuli Rönkä
Takki / Monki
Cashmere paita / Ellos
Hame/ Hálo from North
Laukku / Chanel

 

Tässä kun istun meidän uudessa kämpässä ja edessäni aukeaa taas uskomattoman rauhoittava palmu ja merimaisema, on olo aika zen. No Suomessa on tietty jo ilta ja viikonlopunvietto alkanut, eikä työhommat/lounaspaikat välttämättä just nyt ole mielessä, mutta samalla kun syön aamupalaa, niin tuli mieleen, että haluan jakaa omia lempi aamiais/lounaspaikkoja Helsingissä. Siellä on tällä hetkellä hieman erilaiset maisemat tehdä töitä, mutta nautin myös Helsingin sykkeestä, ja tunnelmasta, vaikka harmaata onkin.

Olen huomannut, että parhaiten blogijuttuihin pystyy keskittymään lähtemällä pois kotoa. Työjutut hoituvat paljon paremmin jossain kahvilassa tai ravintolassa, kun fokus on koko ajan koneessa. On tullut testattua vaikka mitä lounaspaikkoja blogihistoriani aikana. Paikan tunnelmalla on paljon merkitystä keskittymiseen, ja tietysti menen myös sellaiseen paikkaan missä on hyvä ruoka ja palvelu.

Tässä listattuna muutamia lempparipaikkojani Helsingissä, jossa voi samalla olla koneella:

Cafe Carusel

Hyvä seisova lounasbuffa ja paikan päällä miellyttävä atmosfääri. Istumapaikka löytyy aina, koska tila on sen verran iso. Kesällä myös mahdollisuus mennä terassille.

Kuuma

Täällä olen käynyt heti avaamisesta saakka. Otan aina avokadoleivän ja puolikkaan jogurtin. Työt jo tietävät paikan päällä oman tilaukseni.

SIS. Deli+Cafe

Todella hyvät smoothiet ja kahvit, mutta myös terveellisiä lounasvaihtoehtoja löytyy. Olen ottanut täältä myös usein mukaan!

Relove

Hyvät vaihtuvat lounasvaihtoehdot sekä erittäin kiva palvelu. Ruoka on terveellistä ja freesiä. Samalla kun teet töitä, voit myös kierrellä ja tehdä hyviä löytöjä kirpparin puolelta.

– Birgitta

Minun kesätoimistoni! Upeat maisemat ja tunnelmallinen pieni paikka Hernesaaressa. Rakastan heidän salaatteja, sekä jogurtti valikoimaa. Jos olet istunut monta tuntia jo koneella ja työnteko tökkii, suosittelen kokeilemaan mantelicroissanttia, se on taivaallista 🙂

– Kampin Sandro

Ihana kasvispainotteinen seisovapöytä Kampin yläkerrassa Korttelissa. Maisemat on kivat, sillä ylhäältä näkyy koko Helsingin keskusta. Tila on myös ihanan valoisa ja ruoka hyvää.

– Stockmannin F8

Stockmannin 8. kerroksen Fazerin ravintola on nykyään tosi monipuolinen ja sieltä saa edullisen lounaan lisäksi hyviä salaatteja, bowleja ja street food -annoksia. Netti toimii hyvin ja tilaa on aina.

– Story

Vanhassa Kauppahallissa sijaitseva ravintola Story on sympaattinen ravintola aivan kauppahallin keskellä. Hallin taakse saa auton helposti parkkiin ja ruoka on hyvää.

– Sävel

Hakaniemen yksi parhaimpia lounaspaikkoja, jos etsii yksinkertaisen hyvää kotiruokaa. Myös vegaanivaihtoehtoja ja lämmin asiakaspalvelu.

– The Cock

Täällä on tullut muutamia kertoja käytyä lounasaikaan, sillä se sijaitsee niin lähellä omaa kotia. Ravintolan sisustus ja tunnelma toimivat hyvin ja siksi siellä viihtyy kerralla pidemmänkin aikaa.

 

ps. Instagramin puolella on käynnissä aika huikea jouluarvonta, joka päättyy 3.12 ! Käykää kurkkaamassa 🙂

 

xx Didem

Leave a Reply

Your email address will not be published.