PERFECT HAIR WAVES

 

Kuvat Sara Vanninen

 

Olen lähes koko elämäni haaveillut terveistä, vahvoista, kiiltävistä ja hyvinvoivista hiuksista. Sellaisista hiuksista, jotka huokuu eloisuutta tyvestä latvaan asti. Tänä päivänä voin ylpeänä sanoa, että omistan unelmieni hiukset. Tiesittekö, että hiuksetkin voivat kokea shokin? Hiustenlähtöön vaikuttaa erilaiset asiat, kuten ihmisen terveydentila, raskaus, yksipuolinen ruokavalio, ikääntyminen, hiusten rasitus (pidennykset, radikaaliset värjäykset). Luin, että ravinnon merkitys hiusten kuntoon, vaikuttaa vain vähäsen. Tärkeintä on syödä monipuolisesti, jotta saa kaikki vitamiinit, joita hiukset tarvitsevat.

Minun hiukseni kokivat shokin Lucan odotuksen aikana. Tämä oli hyvä shokki ja iso muutos, jotka ovat vaikuttaneet itsetuntooni ja olemukseeni paljonkin tänä päivänä. Raskaus muutti hiusteni laatua. Aiemmin hiukseni olivat lampaanvillaa ja nykyään ne kiiltävät ja saan sormet hiusten läpi, ilman että ne jää puolitiehen takkujen takia. Latvatkaan eivät enää näytä kärähtäneiltä ja elottomilta. Olen noin kolme vuotta nyt leikannut hiuksiani säännöllisesti ja nykyään hiukseni myös kasvaa hurjaa vauhtia. Hiukseni eivät ole mitenkään erityisen paksut, mutta niitä on silti paljon ja ne ovat iso osa omaa tyyliäni.

Saan paljon kyselyitä hiuksistani ja näissä kuvissa ruotsalainen huippustailisti oli loihtinut minulle rennot laineet suoristusraudalla. Tällaisia laineita osaan nykyään tehdä myös itse, kiitos Sharonille.

Minun hiusrutiini:

Pesen hiukseni 3 – 4 kertaa viikossa (riippuu miten käyn salilla)

Hiukseni voivat tällä hetkellä niin hyvin, etten ole hetkeen käyttänyt hiusnaamiota, mutta kuiville hiuksille suosittelen hiusnaamion käyttöä kerran viikossa. Tehohoidot tekevät ihmeitä!

Pesen hiukset kunnolla ja muistan aina hieroa päänahkaa samalla kun pesen. Päänahan aktivointi on tärkeä osa hiusten pesua. Hoitoaineen annan vaikuttaa sen ajan kun sheivaan ja pesen vartalon.

Pyyhekuiviin hiuksiin käytän välillä muotoiluvaahtoa. Selviän hyvin myös ilman mitään tuotteita, mutta koska hiuslaatuni on niin hieno, niin minun kannattaa käyttää tuotteita, jotta saan enemmän rakennetta ja volyymia niihin.

Kuivaan hiukset aina ylösalaisin. On iso ero, föönaako hiukset vai ei. Olen siis pää ylösalaisin, yhdessä kädessä fööni ja toisessa harja. Näin saan parhaimman lopputuloksen.

Jos haluan tehdä laineet föönauksen jälkeen, niin jatkan hiusrutiiniani suihkauttamalla lämpösuojaa ja jakamalla hiukseni kahteen osaan. Korvasta korvaan. Kiepautan hiukset ylös ja aloitan laineiden tekemisen niskahiuksista.

Suoristusraudalla saa kivoja siksak kiharoita (ei niin pehmeitä) kääntämällä rautaa 180 astetta yhteen suuntaan ja sit toisen suuntaan sama. Mitä pienempiä osia, niin sitä kiharampaa.

Eli 180 astetta yhteen suuntaan, sit vedetään alas, käännetään toiseen suntaan ja vedetään taas alas 🙂 Ymmärsittekö?

Lopuksi voi laittaa vaikka kiiltosuihketta, suolasuihketta ja itselleni ihan must tuote on hiusspray.

xx Didem

 

4 Responses

  1. Hei Didem! Kuulun hiustesi ihailijoihin ja oli kiva saada vinkkejä. Olisiko vielä mahdollista jos tekisitte vaikkapa Sharonin kanssa videon noista laineista. Hahmottaisin sen avulla vielä paremmin 🙂

  2. Hei Didem!
    Olen lukenut blogiasi useamman vuoden ajan ja en muista, että olisit koskaan kirjoittanut ehkäisystä? Minua kiinnostaisi kuulla, mitä ajattelet hormonaalisesta ehkäisystä. Ymmärrän, jos aihe on liian henkilökohtainen:)
    Kaikkea hyvää<3

  3. Mitä tuotteita käytät erityisesti? Esim muotoiluvaahto? Onko sulla suosikkeja, jotka ei tule yhteistöiden kautta?

  4. Hei, minäkin kaipaisin esim. videotutoriaalia noista laineista. Itselläni on kiiltävät pitkät hiukset, piikkisuorat. Laineet tai kiharat on haastava tehdä ja illan kuluessa ne aina suortuu. Itse pyrin mahdollisimman vähän käsittelemään hiuksiani esim. hiustenkuivaajalla tai suoristusraudalla. Annan niiden kuivua luonnollisesti joko yön yli tai aamulla. Ja leikkaan niitä myös säännöllisesti. Näin ne myös kasvavat nopeammin.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *