PLANNING MY WEEKEND

Kuvat/Antonio Flores

Winter coat – MONCLER

Tämä päivä onkin mennyt kotona ja lastenklinikalla. Lucalla ilmestyi nivustyrä, joka oli todella kivulias, sen aikaa kun se siinä pinnalla oli. Lähdimme samantien lastenklinikalle. Vaikka olimmekin siellä monta tuntia, niin täytyy antaa erityismaininta palvelusta. Saatiin todella hyvää palvelua ja hoitoa. En ole aiemmin Lucan kanssa käynyt Suomessa lääkärillä. Lucakin ollut niin terve poika, ettei muutenkaan ole sen kummemmin joutunut ravaamaan lääkäreillä. Onko teillä kokemusta nivustyrästä? Koska tyrä ilmestyi ensimmäistä kertaa, niin kirurginen toimenpide ei sen takia ole kiirellinen. Mitä mieltä olette? Ajattelin käydä vielä yksityisellä ja pyytää sieltä kirurgin arvio. Olemme kuitenkin kevään siellä Jenkeissä, niin kun hänellä nyt ilmeni tällainen tyrä, niin haluaisin hoitaa sen pois, ettei sit jossain Jenkeissä tarvii.

Kiitos jo etukäteen jos jollain on kokemusta ja haluaa jakaa sen tänne. 🙂

Huomenna olisi ystäväni synttärijuhlat, mutta viikonlopun suunnitelmat menee Lucan voinnin mukaan. Lauantaina ajattelin käydä yksin jouluostoksilla ja pitkällä kahvilareissulla. Mukaan otan kasan lukemattomia ehtiä. Olin myös suunnittelut käyväni jossain joulukonsertissa illalla. Niitähän on nyt melkein päivittäin eri kirkoissa. Kotini on niin tunnelmallinen, kun korkeat ja leveät ikkunat valaistuu pitkistä kynttilöistä  ja taustalla soi kauneimmat joululaulut. Kaunista.

xx Didem

17 Responses

 1. Hei! Minun 4 v pojalla todettiin Lastenklinikalla nivustyrä viime kesänä, aamulla mentiin kipujen vuoksi sinne ja yöllä leikattiin. En tiedä sitten onko näitä erityylisiä, mutta ainakin tuon todettiin olevan kiireellinen. Ehkä hyvä kuunnella vielä toinen mielipide. Esim. dextrasta jossa myös voidaan se leikata.

  1. Kiitoksia. Luca ollut vielä tämän päivän kotona, joten jäänyt asiatkin vähän hoitamatta. Huomenna soitan sinne pikkujättiin ja vaikkapa dextraan.

   xx

 2. Moi! Minun 3,5v tytöllä on leikattu nivustyrä Lastenklinikalla. Oltiin leikkausjonossa n.1/2 vuotta. Tyrä ei ollut kipeä eikä kuroutumisriskikään niin iso, niin odottaminen ei ollut ongelma. Mut ehkä niitä on eri tyyppisiä. 🙂

  1. Kiitoksia. Varmasti on erityyppisiä. En kuitenkaan toivo että Luca joutuisi uudestaan käymään läpi sen kivun, niin parempi checkaa vielä. Mieluummin operoidaan täällä kun Jenkeissä, kiitos. 🙂

    1. No jos niin on, niin meneppäs monclerin sivulle ja lue sieltä. Sinun kommentti on minun mielestä vaan ivallista riidan haastamista…

 3. Nivustyrän leikkausaikataulu riippuu lapsen iästä ja siitä saako sen painettua takaisin. Jos ei saada takaisin (riski suolen hapenpuutteesta ja kuoliosta), leikkaus tehdään päivystyksenä, muuten leikkauksella ei ole suuremmilla lapsilla kiire. Pienillä, alle 1-vuotiailla on suurentunut riski suolen hapenpuutteelle ja näin ollen leikataan nopeammin.
  Kuulostaa siis siltä, että lastenklinikalla ollaan toimittu ihan oikein. Ja varmaan neuvottu, että jos kivut palaa niin menette takaisin.
  Lastenklinikan lastenkirurgit ovat Suomen parhaita, yksityispuolellakin toimii näistä suurin osa, joten varmaan saat ihan saman vastauksen sieltä.

 4. Mulla todettiin nivustyrä kun olin ehkä kolme, en muista paljoa niistä ajoista, vaan sen hirveän kivun kun se tyrä pullahti ulos. Muutama viiko kuulemma sen kanssa elettiin ennen kun leikattiin. Eikä leikkauskaan ilmeisemmin ollut mulle mikään traumatisoiva, ilmeisesti ihan hyvällä tuulella olin kun isä pääsi heräämöön mua katsomaan leikkauksen jälkeen, eikä näin jälkeenpäinkään mitään pahoja muistoja liity tuohon operaatioon. Paranemisestakaan ei ole kummempia traumoja, muistan vaan kuinka ei hirveesti saanu riehua, kurotella korkeelle tai kantaa jotain painavempia leluja pariin päivään. Eli sanoisin että lapsen kannalta ei ole kauhea elämänmullistava kokemus koko tyrä, siitä ei kannata huolehtia:)

 5. Hei! Olen seurannut blogiasi ja  pitänyt siitä tähän asti. Ilmeisesti käytät aitoja turkiksia? En hyväksy turkistarhausta joten lopetan blogin seuraamisen. Tämä ei vaikuttane kenenkään elämään, mutta halusin kuitenkin tuoda mielipieeni julki. Toivottavasti sinä ja muut valitsette  toisin seuraavan takin kohdalla. Hyvää jatkoa!

  1. Voi että ;D miksi sitten haaskata yhtään aikaa ja kirjoittaa sun surullinen kommentti. En usko että ketään kiinnostaa että lopetit lukemisen. Juuri tuommoiset kommentit ovat vain ilkeitä ja haluat herättää jotain keskustelua. Ihan turhaa käytöstä

   1. Juuri niin, Emiliaa, miksit haaskata aikaa kommentoimalla negatiivisesti jo kahta eri kommenttia yhdessä keskustelussa? Turkistarhaus on kautta linjan epäeettistä eläinrääkkäystä, mutta valitettavasti turkisten tuottaminen ei lopu ennen kuin niin kysyntä loppuu. Aitojen turkisten esilläolo mediassa saattaa osaltaan lisätä niiden suosiota, joten ei ole siis ollenkaan aiheetonta kyseenalaistaa kenenkään päätöstä esitellä turkistaan blogissaan ja näin ollen olla suoraan vastuussa tämän sairaan teollisuuden aiheuttamasta eläimiin kohdistuvasta kärsimyksestä. Voit kuitenkin jatkossakin elää kuplassa, “keskustelua” välttäen, mikäli tämä sopii sinulle paremmin. Onhan tämä sentään vapaa maa… no, ainakin joillekin meistä, jotka emme elä koko elämäämme häkissä. Oikeassa olet kuitenkin sen suhteen, että tapaus on surullinen, ja että turkisten käyttäminen on turhaa.

 6. Hei! Itse erikoistun lastenlääkäriksi ja kuulostaa kyllä, että lastenklinikan toimintamalli on ollut oikea (en tietystikään ole lastenkirurgi, mutta meidän lastenpäivystyksessä tyräpotilaat ovat kyllä tuttu näky). Nivustyriä on eri tyyppejä ja toki leikataan päivystyksellisesti, jos on kureutunut eli suolta ei saada painettua pienestä reiästä takaisin. Muutoin sitten leikkausjonoin ja tarvittaessa tyrän kipeytyessä uudelleen päivystykseen ja leikkaus jo aiemmin. Samat tyypit päivystävät/työskentelevät yksityisellä, joten voi olla, että saisit saman arvion. Toki lääkäreilläkin on mielipide-eroja, eikä toisen mielipiteen hakemisesta haittaakaan ole. Olet sittenvehkä varmempi päätöksestäsi etenkin, kun teillä reissu edessä! Kivaa joulua sinulle ja perheellesi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.