PYSY TERVEENÄ

Kauluspaita // Urban A

Farkut // Zara

Aamupala // Roots Helsinki

Yritän mahdollisimman tehokkaasti pitää itseni terveenä, sillä viime päivinä on tuntunut siltä, että vilustuminen, flunssa, kurkkukipu, päänsärky ja heikko olo yrittää puskea läpi kaikin keinoin. Lucahan on ollut kipeenä alkuviikon, joten en yhtään ihmettele, jos minäkin saan tartunnan. Eilen herättyäni kurkku tuntui karvaiselta ja kipeältä. Join eilen ennaltaehkäisevää inkivääri flunssajuomaani, jonka luulen auttaneen, koska tänä aamuna olo oli parempi.

Flunssajuoman lisäksi ahmin tähän vuodenaikaan paljon appelsiineja, hunajaa, valkosipulia, vihanneksia, hedelmiä ja syön monipuolista kotiruokaa. Vaikka tänä päivänä onkin kaikenlaisia superfood-jauheita, jotka sisältävät elimistölle hyviä ja hyödyllisiä vitamiineja ja antioksidantteja, niin en voi tarpeeksi korostaa hyvistä raaka-aineista tehtyä aidon kotiruoan merkitystä. En voisi kuvitellakkaan korvaavani kaikkia aterioitani erilaisilla juomilla. Haluan pureskella, maistaa, nauttia ja tuntea sen ruoan maun suussa. Monipuoliseen ruokavalioon lisään myös välillä superfoodeja.

Koska syön tällä hetkellä suunympärysihottumalle tarkoitettua antibioottikuuria (kaksi kuukautta), niin olen joutunut jättämään muutamat purkkivitamiinit pois kuurin ajaksi. Biotiinin syöntiä voin kuitenkin jatkaa ja sitä onkin menossa jo toinen purkki. Monipuolinen ravintolisä hiusten, kynsinen ja ihonvointiin on osoittautunut hyväksi.

Haluan niin pysyä voimissani ja terveenä. Tavoitteena on mahdollisimman liikuntapainoitteinen kevät. Luonto on lähellä ja olenkin näinä pimeinä aamuina hyödyntänyt lähellä olevaa kaunista luontoa ja merta, tekemällä lyhyitä aamukävelyitä rantaan, ihan vaan mielen vuoksi. Tänäkin aamuna kävelin kaivopuistoa pitkin rantaan, jossa tein hengitysharjoituksen ja jatkoin takaisin kotiin. Lyhyt, mutta yllättävän hyvä startti päivää. Puhelin tai varsinkaan some ei kuulu näihin hetkiin.

Kuuma inkiväärijuoma valmistetaan keittämällä vettä, tuoretta inkivääriä (pieni pala), sitruunaa ja hunajaa.

xx Didem

5 Responses

 1. Täydellisen malliset farkut! Jaksaisitko katsoa niiden mallin nimen tai numeron? Olen pitkään etsinyt juuri tuollaisia 🙂

 2. Hei, mistä olet ostanut tuota siemen-pähkinä “leipää/näkkäriä”? Vai oletko leiponut itse?

  1. En ole leiponut itse, vaikka helppoa sekin olisi leipoa itse 🙂

   Mulla on kahta eri lajia:

   PIRKKA: ruisnäkkileipä seesami-merisuola

   SIGDAL BAKERI: Gourmet näkkäri yrtti & merisuola

   xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published.