RIISUTTU

Kuvat Janita Autio

 

Kävellessäni Köpiksen kaduilla viime viikolla kiinnitin huomiota paikallisten minimalistiseen meikkiin ja pukeutumiseen. Niin kuin tiedätte, itselleni riisuttu lookki on todella yleinen ja se on vain korostunut vuosien saatossa. Liputan vahvasti luonnollisuuden ja simppelin lookin puolesta ja pystyin siksi hyvin samaistumaan Köpiksen tyyliin. Koen, että kaikkien vahvojen meikkitrendien jälkeen luonnollisuus tekee tuloaan. Se on kuin vastareaktio sille, miten paljon ihmiset ja varsinkin nuoriso käyttävät tänä päivänä meikkiä. Välillä katson ihan ihmeissäni esimerkiksi Youtuben meikkitutoriaaleja, joissa kasvoihin lisätään niin paljon meikkivoidetta, että lopputulos on ihan vahanuken näköinen. Meikkaaminen pitäisi mielestäni olla omien kasvojen piirteiden korostamista, ei niiden peittämistä.

Myös Köpiksen katutyyli oli todella rentoa ja huoletonta. Vaatteissa tuli esille selkeä linjaus ja mukavuus ennen kaikkea. Ihminen on itsekin rennompi, kun pukeutuu vaatteisiin, joissa viihtyy. Pehmeät ja hyvin laskeutuvat ja istuvat materiaalit on loppupeleissä ne, jotka valitsee vaatekaapista päälle kerta toisensa jälkeen. Varsinkin reissun päällä ja koneeseen on hyvä valita hengittävät materiaalit ja sellaiset vaatteet, jotka eivät purista. Yksinkertainen on mielestäni kaunista, ja aina voi piristää asukokonaisuutta vaikka jollain erikoisemmalla asusteella. Uskon, että riisuttu lookki tekee pian tuloaan myös tänne Suomeen.

 xx Didem

2 Responses

  1. Oon niin samaa mieltä meikkien ja pukeutumisenkin suhteen. Ihailen sua muun muassa näiden ominaisuuksien vuoksi, koska sä osaat aina korostaa parhaita puolias menemättä överiks ja säilyttäen luonnollisen olemuksen näyttävistäkin asuista huolimatta. Mä koen aidosti että parikymppisenänäytän paremmalta meikittä, iho pysyy kunnossa ja helpompi olla 🙂 myös pukeutumisessa välillä suosin tosi minimalistisia ratkasuita. Oot nii inspiroiva!

  2. Heippa, hyvä aihe mistä kirjoitit. Olen sun kanssa täysin samaa mieltä siitä, että luonnollisuus tekee paluuta. Tai ainakin kovasti toivon niin. Makuja on tietysti monia ja on tietysti ihanaa ettei kaikki ole “samasta puusta veistetty”, mutta kovasti silti ihmettelen tätä contour-villitystä. Sulla on makee simppeli tyyli, innolla seurailen blogia ja inspiroidun. Teksteissä tosin vois olla välillä vähän syvyyttä ja vaihtelua. Oliko muuten se Monkin sininen satiini asu koska saatu/ostettu? Se oli tosi kaunis. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.