SILOPOSKI -87

Kuvat Angelina Ilmast

 

Kerroin tämän postauksen kirjoittamisesta muutamalle ihmiselle ennen julkaisua ja sain hyvin erilaisia argumentteja. Aihe on selkeästi sellainen, joka jakaa mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Kävin nimittäin ottamassa Botoxia ensimmäistä kertaa elämässäni, ja halusin kirjoittaa ajatuksistani aiheeseen liittyen.

Olen aina ollut luonnollisuuden puolestapuhuja, ja niin kuin tiedätte, käytän meikkiä hyvin harvoin ja ihailen arvokkaasti vanhenevia naisia. Ulkonäköni on kuitenkin työvälineeni ja haluan voida näyttää itsestäni parhaimmat puoleni. Omistan erittäin ilmeikkäät kasvot ja lisäksi matalan rasvaprosentin takia minulle tulee helposti juonteita. Juonteet ja rypyt kuuluvat elämään eivätkä ne häiritse minua yleisesti. Otsassani on kuitenkin jo pidemmän aikaa ollut syvempiä juonteita, jotka ovat tulleet esiin aina tiettyjen ilmeiden kohdalla. Olen ollut tästä tietoinen ja se on pistänyt minua silmään esimerkiksi kuvia selatessa. Minulla on itsellänikin ollut tiettyjä ennakkoluuloja liittyen pistoshoitoihin, sillä en ole perehtynyt asiaan. Olen huomannut, että kaikenlaiset botuliini- sekä täytehoidot ovat yleistyneet, mutta aihe on edelleen tabu. Ihmiset jotka näitä hoitoja ottavat ovat lähinnä peitelleet ja salailleet koko asiaa eivätkä usein myönnä ottaneensa kyseisiä hoitoja. Mielestäni aiheessa ei ole mitään häpeällistä ja halusinkin siksi kirjoittaa siitä blogiini.

Minulle luonnollisuus tarkoittaa sitä, että näyttää itseltään eikä lähde muokkaamaan omaa ulkonäköään muiden takia. Botoxin ottaminen on ollut täysin oma päätökseni ja olen perehtynyt aiheeseen. Kävin viime viikolla konsultaatiossa, jossa tarkasteltiin kasvojani ja ihon käyttäytymistä. Analyysi oli nopea, jonka jälkeen sain muutaman pistoksen otsaani. Tulokset näkyvät yleensä noin viikon päästä, jonka jälkeen nähdään paremmin miten kasvot reagoivat kyseiseen aineeseen. Kaikki meni erittäin hyvin, ja tällä viikolla otsaani pistettiin toistamiseen. Hoidon minulle teki lääkäri, joten olin turvallisissa käsissä. Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja myös todella innostunut tästä kaikesta! Olen iloinen päätöksestäni ja toivon, että myös lukijani miettisivät asiaa avarakatseisesti. Kyseessä kun ei ole mikään muutos vaan pieni kosmeettinen korjaus. Ihmiset muokkaavat ulkonäköään jatkuvasti ja käyttävät nuorekkuuden korostamiseen valtavasti erilaisia keinoja rahasta tinkimättä. Botox on kuitenkin sellainen asia jota edelleen vieroksutaan ja pidetään lähinnä negatiivisena asiana. Itse en näe pistoshoitoja mitenkään erikoisena asiana. Ihminen altistuu jatkuvasti erilaisille vieraille aineille esimerkiksi kosmetiikan kautta. Harva varmaankaan tietää mitä kaikkea esimerkiksi huulipunat, huulivoiteet tai deodorantit sisältävät, mutta niissä käytetyt aineet joutuvat kehoihimme päivittäin. Tärkeintä on mielestäni ottaa asioista selvää, tiedostaa riskit ja ottaa itse vastuu omista päätöksistä. Halusin olla tämän aiheen kohdalla rehellinen, sillä en näe siinä mitään hävettävää. Olisi mielestäni tärkeää puhua rohkeammin näistä asioista, jotta niistä ei tulisi häpeällisiä ja arkoja aiheita puhua. Tuomitseminen ei ole kenenkään toisen asia, kun puhutaan omasta ulkonäöstä ja vapaudesta tehdä sille mitä haluaa.

Aloin pohtia sitä missä menee raja, kun puhutaan oman ulkonäön muokkaamisesta. Onko esimerkiksi hyväksyttävämpää muokata kuvistaan pois juonteita ja epätasaisuuksia ja luoda illuusio tällä tavalla vai käydä korjaamassa asia pistoksilla? Kuvien muokkaaminen on nimittäin erittäin yleistä tänä päivänä, ja harva ihminen jättää muokkaamisen kokonaan pois, kun puhutaan vaikuttajista ja ihmisistä, jotka työskentelevät esteettisyyden parissa. Ymmärrän kuitenkin ihmisiä, jotka näin tekevät, koska halutaan tuoda itsestä parhaimmat puolet esiin. Jokin häiritsevä finni tai juonne voi viedä huomiota niiltä asioilta, joita halutaan korostaa. On jokaisen oma asia mitä haluaa itsestään tuoda esille ja mitä piilottaa. Liputan kuitenkin edelleen sen puolesta, että jokainen voisi näyttää omalta itseltään ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Pienten yksityiskohtien korjaaminen on kuitenkin mielestäni eri asia, kun lähteä muuttamaan omaa ulkonäköä joksikin toiseksi. Toki ei tässäkään ole mitään väärää, kukin tyylillään!

Olisin erittäin kiitollinen, jos voisin saada teiltä kommetteja aiheeseen liittyen sekä asiallista keskustelua ja pohdintaa. Olisi kiva tietää mitä lukijani ovat mieltä pistoshoidoista ja onko joukossa ihmisiä jotka ovat näitä hoitoja ottaneet? Onko aihe mielestänne arka ja häpeällinen vai pitäisikö siitä puhua avoimemmin? Kiitos jo etukäteen ymmärryksestä aihetta kohtaan 🙂

 

xx Didem

39 Responses

 1. Olen hieman sinua vanhempi ja jonkin verran miettinyt olisivatko kauneuskirurgiset toimenpiteet ja pistoshoidot aiheellisia omalla kohdalla kun tästä vielä vanhenen. Tässä asiassa olen yleisesti sillä kannalla että jokainen toimii kuten itse parhaaksi näkee. En arvostele toisten henkilökohtaisia päätöksiä. Minulla ei vielä ole juonteita mutta olen aika tarkka ulkonäöstäni. Kun vuosia tulee jokunen mittariin ja ryppyjä ilmestyy voisin ehkä kokeilla pistoshoitoja jos rahatilanne niin sallii. Sukuni ikääntyvillä naisilla on esim. silmäluomia kohotettu, pienin leikkauksin. Ainut asia mikä mietityttää on tietysti turvallisuus. Onko näistä nykypäivänä suht harmittomina pidetyistä toimenpiteistä tehty kovinkaan paljon pitkittäistutkimusta? Miten hoitoja antavien osaamista ja tarvittavaa koulutusta valvotaan?

  1. Hyviä kysymyksiä! Toki hoidot ja aineet ovat kehittyneet aikalailla ja täyteaineissakin käytetään nykyään sellaisia aineita, joita ihmisen kroppa sisältää luonnostaankin. Otin itse pistokset lääkäriltä, jota suositteelen muillekin, mutta toki alalla on myös vain pelkän pistoskoulutuksen saaneita henkilöitä.

 2. Nuoremmalla iällä jotkut rypyt voivat ehkä vielä olla sellaisia että ne saattavat hävitäkin jos niitä tuottava ilmeily loppuu, toiveikkaana ainakin näin arvelen.

  1. Otsan rypistelyä ei mielestäni kannattaisi pitää vain positiivisena ilmeikkyytenä vaan se olisi hyvä saada loppumaan, muuten seurauksena on vanhemmalla iällä pahat otsajuonteet joihin botoxit sun muutkaan eivät välttämättä kunnolla auta.

  2. Haluan voida nauraa ja ilmeillä ihan vapaasti ja siksikin tämä hoito oli itselleni mieluinen.

   1. Niin no botoxhan kyllä nimenomaan tekee sitä että se rentouttaa lihaksia jotka aiheuttavat ryppyjä. Minusta botox voi olla hyvä tilapäisenä apukeinona mutta loppujen lopuksi olisi hyvä oppia olemaan rypistelemättä/jännittämättä lihaksia ilman sitäkin. Botoxin jälkeen kai ei voi ilmeillä täysin vapaasti koska se lamaa lihaksia eikä ilmeilyn kannalta sekään ole täydellinen vaihtoehto. Tai en tiedä miten olet nyt itse kokenut, tekeekö se kasvoihin havaittavaa jähmeyttä. Botox kai tekee tavallaan sen minkä voisi oppia tekemään myös luonnollisin keinoin (jolloin tulos olisi parempi mutta työlään opettelun takana).

 3. Mun mielestä on hienoa, että kirjoitit aiheesta – avoin keskustelu tästä asiasta on hyvä juttu! Itse olen sitä mieltä, että jokainen saa omalle ulkonäölleen tehdä mitä tahtoo, eihän se ole keltään muulta pois. Itse olen sua vuoden vanhempi ja olen jo miettinyt, että jossain vaiheessa jos syvempiä juonteita ilmenee ja ne alkavat itseäni häiritä, voisin ihan hyvin käydä pistoshoidossa hyvällä tekijällä. Ajattelen että onnistumisen kannalta on oleellista, että malttaa etsiä sen oikeasti ammattitaitoisen tekijän, joka osaa myös realistisesti kertoa millainen lopputulos tulisi olemaan, eikä juokse esim. ensimmäisen tarjouksen perässä.

  Mun mielestä on rohkeaa että kirjoitit tästä. Näytät kuvissa tosi hyvältä, enkä kyllä huomaisi että mitään ns. ylimääräistä on kasvoillesi tehty. Eli tosi onnistunut lopputulos! Luulen että aika monet on tehneet kasvoihinsa vastaavia parannuksia, mutta eivät vain puhu siitä. Ja sekin on ok, ymmärrän hyvin ettei kaikki halua sitä muiden tietoon, en tiedä kertoisinko itsekään muille kuin lähimmille ystäville, jos esim. botoxia ottaisin.

  Sulla on hyvä meininki muutenkin, oon alkanut katsomaan sun insta storyja ja tuun yleensä aina hyvälle tuulelle niistä. Tsemppiä kaikkeen ja ihanaa kesää 🙂

 4. Annat esimerkin lukijoillesi, että vanheneminen ei ole ok. Tämä on mun mielestä jumalaa vastaan taistelemista, tai jumalan roolin ottamista, puuttua “luomistyöhön”. 95% suomalaisista naisista ei koskaan ole ollut niin kaunis kuin sinä. Annat viestin, että sekään ei ole tarpeeksi, vaan pitää olla vielä kauniimpi. Rakastan sun blogia ja sua, en sano pahalla vaan sanoisin näin myös ystävälle. Et tarvitse olla “täydellinen”. Anna terve esimerkki nuorille naisille jotka sua seuraa. ❤ Vie oikeaan suuntaan.

  1. Kiitos kommentistasi! Tarkoituksena ei ole olla täydellinen. Selvennyksenä se, että kyseessä on siis aine, joka vaikuttaa otsan ilmeikkyyteen ja näin ollen rauhoittaa lihaksia. Tämä ei siis ole edes täyteaine eikä ulkonäköni ole muuttunut mihinkään suuntaan.

 5. Hei, niin kiva että postasit aiheesta ja haluat avata keskustelua! Mä nimittäin oon miettinyt kans että haluaisin ottaa pistoksia otsan alueelle. En ole aiheeseen vielä perehtynyt mutta ajatus botoxista on jostain syystä aika kreisi, varmaan siksi koska siitä on tietty yleinen mielikuva ihmisillä ja siitä ei koskaan kukaan “luotettava” tyyppi kirjoita tai kerro. Olisi tosi mielenkiintoista tietää missä ja kenellä kävit pistokset ottamassa, tietäisi itsekkin tulevaisuutta ajatellen mihin mennä. Ja muuten, kuinka pysyvä vaikutus pistoksilla on, vai joutuuko niitä uusimaan usein? Jajajja, paljonko lysti kustansi? Kivaa kesää sulle ☀️

  1. Kävin ottamassa pistokset Diamond Clinicillä ja hoitava lääkäri oli nimeltään Kaisa. Hoidon pysyvyys on kiinni ihmisen aineenvaihdunnasta ja muutenkin kropan toimivuudesta. Olen kuullut, että joillakin aine kestää jopa yli vuoden. Tulen varmasti kertomaan lisää hoidoista Instassa!

    1. Hei tää pitää korjaa nyt äkkiä. Eli Kaisa on sairaanhoitaja. Olin saanut väärää tietoa tästä.

     1. Jos kyseessä tosiaan oli sairaanhoitaja niin toivottavasti asia korjautuu myös blogitekstiin, siellä lukee yhä että lääkäri.

 6. Hyvä, että asioista keskustellaan. Monesti jaan ajatuksesi täysin, nyt osittain. Pistoksiin en lähtisi, mutta hyvä että nostat aiheen esiin. Oma silmäni arvostaa edelleen eniten luonnollisuutta, siihen pyrin itse ja sellainen kiinnittää huomioni. Liika meikki ja ylipäätään jatkuva meikkaaminen sekä pistokset ovat kumpikin vähän turn off itselleni, mutta kuten sanottua jokainen saa tehdä keholleen mitä tahtoo. Itse toivon kuitenkin rohkeutta olla lojaali näille kasvoille jotka olen saannut. Kaksikymppisen on tietysti helppoa sanoa, kun ei ole yhtä ainutta ryppyä tai juonnetta, mutta silti… ja nämä ajatukset jaan siis puhtaasti ominani, enkä missään nimessä tuomitakseni heitä jotka valitsevat toisin. On hyvä että jokainen voi olla sellainen kuin on. 🙂

  1. Itsekin liputan toki luonnollisuuden ja meikittömyyden puolesta 🙂 Haluan pyrkiä aina näyttämään mahdollisimman luonnolliselta, vaikka jotain botuliinihoitoja käyttäisinkin.

 7. Aivan turhaa tuossa iässä pistoshoidot tms. Melkein naurattaa. Ryppyjä ei pääse koskaan pakoon, korjaamaan joutuisi loppu elämänsä. Sinulla on nuoret, sileät kasvot, älä hyvä ihminen laita niihin mitään pistoksia tai täytteitä ! Ole ylpeä itsestäsi juuri tuollaisena. Meikillä saa tarpeeksi raikkautta tai piristystä tarvittaessa. Järki käteen tyttökulta !
  T. Aikuinen lady ja jonkinlainen asiantuntija 😉

  1. Kiitos kommentistasi! Tämä on itselleni vasta kokeilu ja pistoksia on tehty vasta muutama. Olen lopputulokseen tyytyväinen ja se on mielestäni pääasia. En pyri tällä tavalla saamaan lisää itsetuntoa, mutta haluan vain voida kontrolloida kasvojeni lihaksia ilman, että minun täytyy miettiä koko asiaa. Koen, että otsani ilmeet näyttävät tällä hetkellä luonnollisemmilta ja sensuellimmilta.

 8. Mielenkiintoinen keskustelun avaus!

  Ihmisten ihot ikääntyvät hyvin yksilöllisesti, ja ihon paksuus sekä rasvaprosentti vaikuttavut suuresti juonteisiin; joskus jo ylä-asteikäisillä on otsassa juonteet. Nostan sinulle hattua avoimuudesta asian suhteen. Altistat itsesi kritiikille, mutta toisaalta aiheesta on tärkeä keskustella monipuolisesti.

 9. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt Botox-hoitoa otsaan. Rypistelystä syntyneet juonteet häiritsevät yhä enemmän. Jotenkin vaan hoito jännittää ja mietityttää että mistä löytyisi luotettava tekijä. Minusta on jokaisen oma asia mitä hoitoja kukakin käyttää, tärkeintä on se että niistä tulee hoitojen ottajalle hyvä fiilis, ja tunne että on sinut itsensä kanssa.

  1. Juurikin näin. Minuakin pelotti ja jännitti, mutta toimenpide on todella nopea (pari minsaa). Suosittelen lämpimästi Diamond Clinicin Kaisaa- Kerro terveiset minulta 🙂

 10. Kauan se siis minimissään kestää?
  Mä aion ottaa otsaan botoxia heti kun alkaa häiritseviä otsaryppyjä olemaan, sillä otsarypyt eivät vain viehätä esteettistä silmääni.
  Silmäkulmien rypyt ovat usein vain sielukkaat ja kauniit tuoden syvyyttä katseeseen, mutta otsarypyt no way….

  Meikillä niitä ei voi raikastaa, meikkihän muutenkin usein vain pahentaa asiaa ja tekee vähän tunkkaisen näköiseksi.
  Minun mielestäni siis.:)

  Rohkea veto kyllä kun kirjoitat asiasta tunnistettavasti!
  Olet muutenkin piristävä hahmo suomalaisessa ilmapiirissä ja tietysti jumalaisen kaunis nainen, kaikkea hyvää sinulle ja pienelle pojallesi!:)

 11. Ymmärtäisin ton botoxin tilanteessa jos vanhempi nainen ja rypyt ei ole enää pelastettavissa tai maltillinen tilanne rauhoitettavissa.

  Muuten uskon et pienten ryppyjen kohdalla ihon kuivuus sanoo paljon.

  Ihon kuivuuteen vaikuttaa diieetti, ja esim kahvi kuivattaa samoin alkoholi. Ehkä liika happamuus myös ja jos joku ei sovi.

  Parhaiten menis jos ei käytä meikkiä jolloin ei tarvi pestä aineilla vaan 1-2 päivän välein vedellä mikä väli itselle toimii. Oon huomannu et ihon oma öljy korjaa hyvin asioita iholla jos ruokavalio ym kunnossa et homma toimii ettei tuu mitään kerrostumaa ja hiivaa tms bakteerikantaa.

  No jos oisin yhtä kaunis ja fiksu kun sä niin ehkä mulla ois oma blogi ja seuraajat että varmaan jokainen tietää parhaiten itse et voi olla et viisaat ajatukseni on yhtä tyhjän kans naiset haluaa meikata ym mut tulee hirvittävä tunne vaan kun miettii botoxin pitkäaikaiskäyttöä.

  Kosmetiikassa työn takana et löytää hyvät luonnontuotteet. Ajattelen niin et joko kaikki nappiin tai sit antaa mennä kaikki perseelleen kunhan ei junnaa välimaastossa missään asiassa vaan hommat jotka kokee tärkeiks vedetään päätyyn et se on ammattimaista.

  Esim diggaan Amanda Aholaa en kehon muokkauksen puolesta vaan älyn ja asenteen puolesta vaikka hirvittää ettei satu mitään koska hänellä on samanlainen luonne et mikään ei riitä. Terveydellä leikkiminen tai sairaat kauneusihanteet mitä hän edustaa on tietty hengenvaarallinen ja ehkä ei mikään kaunein kombo mut eihän sitä tiedä vaikka se homma kehittyis ja ajatus jalostuu omasta käsityksestä kauneudesta .. tykkään aina ajatella ihmisen potentiaalia ja parhaita puolia sen hetken tilanteen sijaan. Siks tää blogi on kiinnostanu myös ja viime aikoina sun parhaat puolet on puhjennut kukkaan 🙂

 12. Niin siis tossa on se ongelma et kun joutuu kierteeseen jossa käytettävä kosteusvoiteita niin se laiskistaa ihon oman öljyntuotannon ja tää ihon oma öljy on omien kokemuksien mukaan täysin ylivoimainen.

  Varmaan löytyy myös vaihtoehtoja jossa tuotteet on kunnossa ja ei liikaa ramppaa suihkussa.

  Tai sit ei auta maamme laulukaan ja ryppyjä tulee.

  Mut oot kyllä niin hyvännäkönen et ei kukaan kato jotain yksityiskohtaa enemmän pitäis kiinnostaa millanen sä oot tai sit seura on väärä.

 13. Pitää ottaa huomioon että yksikin teksti voi muuttaa koko Suomea, perhosefekti-tyyliin. Naisen luonne on sellainen, että aina on oltava toista naista parempi / kauniimpi. Se on naisilla geeneissä, kun kilpaillaan alfauroksista.

  Kun yksi nainen tekee jonkin “korjauksen”, toiset perässä. Entä sitten? Taas on sama lähtötilanne, ennen kuin joku keksii tehdä uuden korjauksen/parannuksen ulkonäköön, ja lauma seuraa. Ihminen on laumaeläin. Sitä tulee harva ajatelleeksi.

  Mihin tämä loppuu? Yhä enenevissä määrin on tullut näitä ihmisbarbeja ja Helsingissä näköjään “pistoshoidot”, huulitäytteet, silikonit ym on jo ihan arkipäivää. Ei tarvitse kuin katsoa Amerikkaa ja näkee mihin on suunta. Eurooppa tulee vaan vähän jäljessä.

  Tällaiset blogitekstit normalisoi asiaa. Eli normalisoi hermomyrkyn injektoimista ihoon.

  Esim. itselleni tulee tällaisista teksteistä olo että pitäisiköhän minunkin. Olen sentään suht kriittisesti ajatteleva ja yli 30. Entä nuorempi sukupolvi tai ne jotka ovat enemmän laumasieluja? Sinua Didem seurataan ja ihaillaan ja matkitaan. Muista se ❤

  Kaikella rakkaudella!

 14. Jos iho kuivaa luonnollisesta rytmistä ilman mitään jankkeja huolimatta kandee tsekata ehkä a ja ainakin jotkut b vitamiinit ja jos jotain ongelmaa selvittää myös mistä niiden puutos johtuu. Suihkussa ei kans kannata päästää naamaan suoraan vettä se kuivattaa myös tai sit nopeesti lopuks jos pesee ne suihkussa.

  Painiskelen tässä keliakian ja samojen asioiden kans jonka paraneminen kestää , just ens maanantaina vitamiinimittaus. Viime kesänä tuli hirveet rypyt ja nyt kun gluteeniton kaikki lähtenyt mut toisaalta vielä vähän iho-ongelmaa ja kuivuutta myös.

  Shampoista ainoa hyvä luonnollinen jota oon kokeillu tree to tubin mut vaatii melkein hoitoaineen kylkeen. Voi olla et ne tuotteetkaan ei ole ongelma tai on olemassa hyviä luonnollisia ja homma on kiinni enemmän kehon sisäisistä asioista. Teolliset tuotteet sotkee selviä asioita se on ainakin varma.

  Voihan niitä vähän tulla jos alkaa olla ikää mut ammatti-ihmisenä ja kaunottarena ymmärrän huolen et sitä ei pysty ajattelemaan muuta jos ulkonäkö on elämän tärkeimpiä asioita ainakin itselle tärkee ja kieliihän se sisäisestä fyysisestä terveydestä myös jos näyttää hyvälle.

 15. Tai laajemmin estetiikka on tärkeetä. Mun taitelijaystävä sano etten oo päässy puberteettia pidemmälle ulkonäköasiassa.

  Mietin asiaa pari päivää mut oon sitä mieltä et se kaksinaismoralismia et halutaan kaunis koti, kuunnella hyvää musiikkia, syödä hyvin, hienoja autoja ja lomia mitä kaikki haluaa, maku on vaan jokaisella eri. Niin miksei omasta ulkonäöstä sais olla kiinnostunut kun se kertoo vielä fyysisestä terveydestä ja vaikuttaa mahdollisuuksiin elämässä mm millasen puolison tapaa. Ehkä myös tasapainosta jos syöminen ja juominen jotenkinpäin toimii.

  Toisaalta tuntuuhan tää sairaalle ajatella sitä et oiskohan sit et se on vaan liikaa haukannu fokusta. No ihan sama kaikki voi haistaa paskan.

 16. Vois olla joku vitamiinijuttu siinäkin mielessä et kiinnitän ihmisten hiusrajoihin nyt huomiota kun taudin myötä etenkin toinen ohimo lähti nousee ni huomaa et sulla on vähän noussut mut näyttäis et uusiakin kasvanu. Ei nyt mitenkään yleishyödyllinen tieto joten kommentin voi myös jättää julkaisematta. Tsiigailee netistä esim ja käy lääkärissä, voi tietty olla ettei ole mitään mut vähän vaikuttaa et jotain puutosta/alkava sairaus vois olla.

 17. Itse en välttämättä botoxia ottaisi mutta muut kauneustoimenpiteet voisivat kiinnostaa. Esim. rintojen kohotus jossain vaiheessa, muutamien arpien hoito ja muutaman luomen poisto. Kasvot on vähän hankala alue koska jos toimenpide menee pieleen niin siitä aiheutuu suurta haittaa/murhetta.

 18. Vastaan nyt vielä itselleni tällä muodin ja kauneuden foorumilla et kuivaan ihoon voi vaikuttaa myös anemia mikä todettiin mulla kun lääkäri sen väistämättä halus ottaa ja se oli yllätys kun pari kk sit asia oli vielä kunnossa eikä oireita et osaisin päätellä.

 19. Hei didem! Minusta on todella rohkeaa, että puhut tästä ”mystisestä aiheesta”. Olen itsekkin miettinyt botoxin ottamista ja olen miettinyt paljon sitä, että uskallanko,koska mietin menetänkö niin sanotun luonnollisuuden itsestäni. Olen saanut lapsena kasvohalvauksen, joka parantui melkein kokonaan, mutta liikkuvuus ei palautunut täydellisesti. Toinen puoli kasvoistani taas on todella yli liikkuva niin olen ajatellut, että tähän haluaisin botoxia, jotta kasvoista tulisi symmetrisemmät. Tietenkin sinulla on eri lähtökohta, mutta sama idea:halu muuttaa asia mikä häiritsee itseä. Olen todella iloinen, että otit tämän aiheen puheeksi ja annat oman näkökantasi asiasta. Minusta jokainen saa tehdä itselleen mitä haluaa ja kenelläkään ei ole siihen sanomista. Olisi mielenkiintoista saada tarkempi postaus sinulta aiheesta. Mukavaa kesää!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.