SOMEN KAHDET KASVOT

 

    

Kuvat Heikki Salonen

 

Eilen vastaan tuli Iltalehden uutinen tanskalaisesta miehestä, joka haki yksinäisyyteensä apua Jodelista. Monet ihmiset kuulivat miehen avunhuudon ja paikan päälle saapui miehen yllätykseksi kolmetoista ennestään tuntematonta ihmistä. Tiesittekö muuten, että Suomessa joka viides kokee yksinäisyyttä ja joka kahdeskymmenes on jatkuvasti yksin. Se on aika paljon. Yksinäisyys vaikuttaa terveyteen negatiivisella tasolla ja seurauksia on muutenkin kuin henkisellä puolella. Somea voi käyttää hyväksi monella tapaa, sillä se voi parhaimmassa tapauksessa pelastaa jonkun hengen.

Eilinen uutinen pisti miettimään yksinäisyyttä ja sen vaikutusta ihmisiin. Jokainen voi omalla panoksellaan auttaa muita yksinäisyyttä kokevia, sillä pienilläkin teoilla voi olla todella iso merkitys. On esimerkiksi olemassa sellaisia järjestöjä, joissa yksinäisille ihmisille etsitään uusia ystäviä. Tai välillä voi soittaa vaikka hieman kauempana asuvalle isovanhemmalle ja kysyä kuulumisia. Vähintä mitä voi tehdä, on kysyä läheisiltä mitä heille kuuluu ja kuunnella. Ei nimittäin aina ole oma vika, jos on yksinäinen. Voi olla, että kaikki läheiset ovat menehtyneet tai sairastaa masennusta, jolloin ei kykene pyytämään apua ja syrjäytyy.

Tanskalaisen miehen tapaus oli yksi parhaimpia esimerkkejä somen voimasta. Somella on kuitenkin myös varjopuolensa, sillä siellä tapahtuu jatkuvasti kiusaamista, kiiltokuvaelämän ihannointia, photoshoppausta, seksuaalista häirintää ja muita negatiivisia sekä vääristäviä asioita. Asioiden tiedostaminen ja kyseenalaistaminen somen kohdalla kannattaa, koska ei voi koskaan tietää mitä kaikkea siellä tulee vastaan. Kun eilen makasin sohvalla ja törmäsin uutiseen tanskalaisesta miehestä, sydäntä lämmitti todella paljon kyseisen ihmisen tapaus. Toivon, että hänelle tuli hyvä mieli ja toivoa paremmasta. Olen itse onnellisessa asemassa, sillä en ole oikeastaan kokenut koskaan yksinäisyyttä. Ehkä siihen liittyy jotenkin vahva luonne, tiivis perhe, harrastustoiminta nuoruudessa ja aktiivinen elämä.

Kokeeko teistä joku yksinäisyyttä ja jos kokee niin millaista? Vaikka aihe on melko arka niin joskus sekin voi auttaa, kun asiat sanoo ääneen. Kirjoittakaa vain rohkeasti, jos tulee jotain mieleen.

Follow my blog with Bloglovin

 

xx Didem

4 Responses

  1. Olen 21-vuotias ja muutin kaksi vuotta sitten poikaystäväni perässä toiselta puolelta Suomea uuteen kotikaupunkiini. Entiseen asuinpaikkaan jäi perhe, sukulaiset ja ystävät. Kun 500 km välimatkalla ei tule nähtyä kovin usein, niin se on hyvin todistanut ketkä ovat niitä aitoja ihmisiä, jotka kannattaa pitää lähellä. Tunnen itseni välillä yksinäiseksi, täällä toisella puolella Suomea ihmiset ovat kovin erilaisia kuin entisessä kotikunnassa. Siinä on myös hyvät puolensa 🙂 Ennen olin todella sosiaalinen ja näin kavereita jatkuvasti, muutto on muuttanut suhtautumistani ihmisiin. En jaksa turhaa small talkia (jatkuvasti, tilanteesta riippuen ok) vaan haluan jutella aidoista asioista ilman turhaa pinnallisuutta. Kauniita kuvia postauksessa, näytät aivan supermallilta!

  2. Moi, tulin pitkästä aikaa selaileen sun blogia. Oon jo vuosia seurannut ja aina kun näitä sun kuvia ja juttuja lukee niin tulee semmonen inspiroitunut olo ja katson sua niin että eläisimpä sun elämää. Heh. Oot upeus. Oon kauan halunnut kysyä sulta että mitkä on kauneimpia tyttöjen nimiä mielestäsi? Jos saisit tyttären niin mitä nimiä harkitsisit hänelle? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.