SUHDETEORIAT

Kuvat Julia Toivola edit by me

Toppi //  Zara

Glitter housut // Monki

Kengät // Zara

Nahkatakki // Samsøe&Samsøe

Minulle ihmissuhteet ovat merkanneet aina todella paljon. Tiivis ystäväverkko ja läheiset välit vanhempiini sekä sisaruksiin ovat olleet tärkeässä asemassa elämässäni. Hyviä välejä kannattaa vaalia, koska turha stressi ei johda mihinkään. Ei koskaan kannata esimerkiksi lähteä vihaisena ovesta, vaan aina selvittää välit ihmisten kanssa, sillä koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo. Nuorempana minulla on ollut isompi ystäväpiiri, mutta vanhemmiten se on tiivistynyt. Työn puolesta olen myös päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin, joista muutamasta on tullut minulle hyvinkin läheisiä.

Olen huomannut sen, ettei kannata pitää sellaisista ystävyyssuhteista kiinni, joita ei saa kunnolla toimimaan. On todella uuvuttavaa taistella suhteista, joissa kumpikin osapuolista ei ole valmis tekemään muutoksia tasavertaisesti. On myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät muutu, jolloin on joko hyväksyttävä asia tai päästettävä irti. Sellaiseen ystävyyssuhteeseen saattaa helposti jämähtää, jossa on kasvettu erilleen tai joka vain vie energiaa eikä annan sitä lisää. Tällöin on mielestäni arvostettava omia voimavaroja eikä hukuttaa niitä jatkuvaan välien selvittelyyn. Kun ihminen tutustuu itseensä paremmin, saattaa huomata sen, ettei joku vanha ihmissuhde ole enää itseä varten. On olemassa sellaisia energiasyöppöjä, joiden läsnäolo ei ole hyväksi. Mielestäni laatu korvaa määrän, sillä muutama hyvä ystävyyssuhde on mielestäni paljon arvokkaampaa, kuin iso ryhmä ihmisiä, joihin on vaikea luottaa.

Juuri luottamuksen ansaitseminen on ollut itselleni aina hankala paikka. Päästän lähipiiriini todella pienen joukon ihmisiä, mutta kun he ovat siinä, pystyn vuodattamaan heille kaiken itsestäni. Luottamus täytyy ansaita, ja on mielestäni tärkeää tuntea omat rajansa. Ihmiset joille kerron asioistani kyllä tietävät miten paljon he minulle merkitsevät. Haluan ympärilleni ainoastaan sellaisia ihmisiä joista saan voimaa ja joihin voin täysin luottaa. Tällaisia ihmisiä on itse asiassa melko harvassa, ja siksi olen hyvin kiitollinen heistä jotka ovat siunautuneet omaan elämääni. Olen itse asiassa ollut välillä huono yhteydenpitäjä ystäviini, mutta olen viime aikoina skarpannut tässä asiassa.

Tänään siskoni Derya ja ystäväni Sharon tulivat käymään ja vietettiin ihana iltapäivä yhdessä. Hain Lucan tarhasta ja syötiin kaikki yhdessä. Sharon teki meille soijabolognesea. Juuri tällaiset rennot get to getherit on niitä parhaimpia hetkiä. Kohta ollaan menossa pienellä porukalla laulamaan karaokea ja jatkamaan iltaa yhdessä. Ihanaa viikonloppua kaikille!

xx Didem

6 Responses

  1. Hyviä oivalluksia, Didem. Olen usein huomannut, että meikki-muotijutuista huolimatta, tai niiden lisäksi, olet herkkä ja syvällinen ajattelija.

    1. Samaa mieltä. Olen kuitenkin huomannut että Didemin kirjoituksissa on usein jonkinnäköisiä ristiriitaisuuksia. Esim. asenne jotain asiaa kohtaan vaikuttaa joskus olevan yhdenlainen ja myöhemmin taas aika toisenlainen. Tunteiden vaihtelevuutta havaittavissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.