SUOMI 100 JA YLPEÄ SUOMALAINEN

Kuvat Janita Autio 

 

Ennen tänne tuloa kävin katsomassa Tuntematon sotilas -elokuvan, joka oli mielestäni hieno teos. Se oli liikuttava, ja elokuvan jälkeen tuli todella ylpeä olo suomalaisuudesta. Eläydyn paljon elokuviin, ja niin kuin tässäkin tapauksessa, oli lopuksi oloni vahva ja peloton 😀 haha! Voisi sanoa, että kyseinen elokuva teki minulle itsevarman olon, minä pystyn mihin vain!

Vaikka olen Jenkeissä niin katson totta kai Linnan juhlat tänäkin vuonna. Minua kiinnostaa erityisesti vieraiden pukuloisto, josta on Suomi 100 -juhlavuoden vuoksi kovat odotukset. Uskon, että tänä vuonna tullaan näkemään ennätysmäärä näyttäviä ja persoonallisia pukuja. Jännittää myös se, että ystäväni Sharon on tänä vuonna kättelemässä presidenttiparia. Hän teettää puvun, josta en valitettavasti voi paljastaa enempää, mutta siitä tulee varmasti upea. Olen seurannut sivusta puvun valmistumista ja mielenkiinnolla seuraan minkälainen lopputuloksesta tuli. Juhlien aikaan täällä on aamu, mutta aion katsoa lähetystä netistä aamupalan äärellä. Linnan juhlien teema on sukupolvien kohtaaminen ja iso määrä veteraaneja on jälleen kutsuttu. Myös nuoret on otettu erityisesti huomioon, ja jokaisesta maakunnasta on valittu kaksi nuorta tulevaisuuden toivoa juhlimaan Suomen itsenäisyyttä. Kaikista Suomen maakunnista on loihdittu myös menut tarjoiluja varten. Myös lähi- ja pientuottajia on otettu huomioon. En malta odottaa mitä kaikkea spesiaalia tänä juhlavuotena on tulossa 🙂

Suomi merkitsee minulle valtavasti. Olen syntynyt Suomessa, ja vaikka isäni onkin turkkilainen, koen olevani täysin suomalainen. Suomalaisuuden merkitys on vahvistunut itselleni vuosi vuodelta. Matkustamalla sitä aina oppii arvostamaan omaa kotimaata. Kun muutin Sveitsiin, tajusin vihdoin sen miten hieno maa meillä on ja koin kuuluvani jonnekin. Itselläni on todella turvallinen olo siitä, että kuulun johonkin, ja minä koen kuuluvani Suomeen, jossa on hyvä elää. Suomessa kaikki asiat aina hoituvat ja asioista pidetään yleensä kiinni. Rehellisyys on ehkä suomalaisten parhaimpia puolia. Ei ole esimerkiksi korruptiota sillä tavalla niin kuin täällä Jenkeissä. Myös ilma on Suomessa ihanan raikasta ja puhdasta ja ruoka on suht terveellistä. Täällä lähes kaikki keitetään rasvakeittimessä tai pumpataan täyteen ties mitä. Yksikin päivä paistoin kanaa, jolloin paistinpannu oli ihan täynnä nestettä, kun kana oli pumpattu täyteen vettä. Suomalaisten sanaan voi luottaa ja sitä arvostan todella paljon. Ei ole turhaa pintapuolista keskustelua, vaan suomalainen kyllä vastaan suoraan, kun häneltä kysyy kuulumisia.

Haluan toivottaa Suomelle todella paljon onnea 100-vuotisen itsenäisyyden johdosta. Hurraa!

xx Didem

7 Responses

  1. Moikka Henni,
   Sori etten ole reagoinnut kommenttiin nopeammin. En ole käytännössä ollut koneella muutamaan päivään.

   Edellisen postauksen neule on By Malene Birger (Urban a) ja jumppatrikoot on Soc. Täällä Santa Monicassa yleisin käyttämäni asu ovat juurikin nuo jumppatrikoot:)

   Täällä kun on, niin tuntuu, että olen niin kaukana kaikesta siellä, ihan vaan jo pelkästään aikaeron takia, joten pahoittelut, jos en ole ollut niin aktiivinen.

   xx Ihanaa viikonloppu!

 1. Heti, kun siirryit Ellen puolelle postaamaan, olen jättänyt vastaamatta kysymyksiin. Se on hiukan kurjaa :/

  1. Mä oon samaa mieltä kyllä jotenkin blogi mennyt ikävästi huonompaan suuntaan. Postaat harvemmin, vastaat huonommin, etkä tuota uudenlaista/toivottua materiaalia.

  2. Sori etten ole reagoinnut kommenttiin nopeammin. En ole käytännössä ollut koneella muutamaan päivään.

   Edellisen postauksen neule on By Malene Birger (Urban a) ja jumppatrikoot on Soc. Täällä Santa Monicassa yleisin käyttämäni asu ovat juurikin nuo jumppatrikoot:)

   Täällä kun on, niin tuntuu, että olen niin kaukana kaikesta siellä, ihan vaan jo pelkästään aikaeron takia, joten pahoittelut, jos en ole ollut niin aktiivinen.

   xx Ihanaa viikonloppu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.