Täyteläinen kahvielämys, prinsessaleivoksia & salaattia

In collaboration with Dallmayr

Kahvin suurkuluttajana oli kiva päästä kokeilemaan erimakuisia Dallmayirin kapselikahveja. Dallmayr on saksalainen perheyritys, joka on toiminut jo vuodesta 1870. Dallmayr käyttää kahveissaan Etiopian arabicpapuja ja satsaavat laatuun. Dallmayr Capsa -kapselikahveja myydään kymmenen kappaleen pakkauksissa (5,95e/pkt) hyvin varustelluissa pääkaupunkiseudun K-kaupoista.

Kutsuin siskot luokseni pienimuotoiseen coffeetastingiin prinsessaleivosten ja suklaakuorrutettujen mansikoiden kera. Serkkupojat leikkivät huoneessa ja me systerit höpöteltiin, syötiin, tuoksuteltiin, tutkittiin ja maisteltiin kahveja. Dallmayrin Capsa -kapselit soveltuvat kotikäyttöön tarkoitettuihin Nespresso -laitteisiin. Maistoin Dallmayrin kapselikahveja ensimmäistä kertaa jo maaliskuussa, jolloin tykästyin tosi paljon Capsa Lungo Azzurroon, jonka voimakkuus on 8/12 . Kahvin pitää olla vahva, pehmeä ja aromikas. Aamuisin, ennen mitään muuta juon lasin vettä ja heti sen jälkeen isken Lungo kapselin Nespresso koneeseen ja juon pari kuppia kahvia. Iltapäivällä suosin espressoja. Kuka muu täällä on laadukkaan kahvin ystävä? Vastajauhettu ja juuri keitetty kahvin tuoksu rauhoittaa mieltä.

Meidän tasting ei mennyt ihan nappiin, koska kapselit sekoittuivat keskenään, mutta omasta mielestäni maistoimme silti kaikkia makuja ja oltiin hetken varmaan kahvihumalassa.

Capsa Espresso Barista oli ainakin kaikkien makuun. Tässä pehmeässä espressossa on täydellinen hasselpähkinän värinen crema ja niin täyteläinen maku. Espresson voimakkuus on 8/12.

Ennen kahveja ja jälkkäreitä syötiin savulohta ja mun tekemää salaattia. Salaatissa on friseesalaattia, tuoretta basilikaa, hunajamelonia, fetajuustoa muruna, miniluumutomaatteja, pekaanipähkinöitä, kuivattuja karpaloita, yrttimaustesekoitusta, avokadoöljyä ja balsamicoa.

Oli ihana viettää rauhallista aikaa siskojen kanssa, sillä sellaisia hetkiä ei ole ainkaan liiakseen. Meidän kolmen on niin vaikea löytää kalenterista sopiva aika tapaamiselle. Aina kun näemme, niin meininki on kun oltais nähty joka päivä.

Terkut mökiltä. Lähdetään kohta Mikkeliin ruokaostoksille. Onko mulla muuten lukijoita Mikkelistä? 🙂

xx Didem

10 Responses

 1. Käykää Mikkelissä ruokaostoksilla torilla!
  Olisi kiva lukea teidän tavallisesta elämästä arjesta ruokaostoksineen ym. rutiineista.
  Iloista juhannusta:)

  1. Ai sellanen vaikka mitä jääkapista/keittiöstä löytyy? Ei onks sulla snäppii? Voisin snäpissä esitellä ruokaodtokset, niin ei tarvii alkaa asettelee niitä kuviin sen kummemmin. ??
   xx

 2. Ehdin jo luulla reseptipostaukseksi, mutta nouu. Ihan kiva silti! Snapissa pilkisti Estelle & Thild tuotteita, voisitko kertoa enemmän, sillä mulle aivan uusi merkki!

 3. Hei! Olisi kiva jos esittelisit astiastosi! Sinulla näyttää olevan kauniitta kupposia ja laseja! <3

 4. Hei! Laitoin toiveen astiapostauksesta ja mietin tässä, että yleisesti sellainen kodin pienten esineiden, tarvikkeiden ja tekstiilien esittely olis kiva. Just mitä astioita keräät, lempi lakanat ja pyyhkeet. Kaikki tyynyt ja peitteet, kynttilät ja majakot yms. Asiat jotka tekee sun kodista just sun kodin. 🙂 mukavaa iltaa kaunis ja upea Didem! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.