#teamderya144

Tänään 29.3 alkaa kuntavaalien ennakkoäänestys ja siskoni Derya on ehdolla Riihimäen valtuustoon Kokoomuksen listoilla numerolla 144. Hän on ollut aktiivisesti jo neljä vuotta mukana kuntapolitiikassa valtuutettuna Riihimäellä ja sivistyslautakunnan jäsenenä ja on hakemassa nyt jatkokautta. Nykyisessä työssä, kansanedustaja Timo Heinosen eduskunta-avustajana, hän näkee politiikan tekoa sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla. Sitä paitsi hän haki kokemusta puoli vuotta ulkomailta, kun oli töissä Liberal Democrats puolueen kansainvälisessä toimistossa Lontoossa.

Derya toimii myös Riihimäen Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja Hämeen Kokoomusnuorten varapuheenjohtajana ja on viime vuoden aikana saanut paikallisyhdistykseen mukaan monta aktiivista nuorta, joita kiinnostaa päätöksenteko ja vaikuttaminen omassa kunnassa. Nuorten aktivoiminen mukaan päätöksentekoon on yksi tärkeimmistä asioista, sillä nuorten ääni jää helposti kuulematta, kun päättäjät ovat keski-iältään n. 40 vuotiaita.

Derya jätti viime kauden aikana Harrastustakuu aloitteen, jonka tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle vähintään yksi harrastus. Lasten ja nuorten harrastaminen parantaa oppimista, kehittää sosiaalisia taitoja sekä tuo mielekästä tekemistä vapaa-aikaan. Jokaisella lapsella on oikeus harrastukseen. Harrastustoiminnan aloittamisessa on tärkeää, että kunta tarjoaa matalan kynnyksen harrastustoimintaa. Eri toimijoiden välisellä yhteistyöllä tuetaan lasten ja nuorten monipuolista harrastamista. Sivistyspuolen asiat ovat myös tärkeät Deryalle jo oman koulutuksen myötä. Hän valmistuu keväällä Filosofian maisteriksi ja ruotsin kielen aineenopettajaksi. Koulujen sisäilmaongelmat tulisi saada kuntoon nopeasti, kaikille nuorille pitäisi taata jatko-opinto paikka tai työharjoittelu, jolla ehkäistään syrjäytymistä, osittain maksutonta varhaiskasvatusta tulisi kokeilla ja nuoret pitää ottaa vielä aktiivisemmin mukaan päätöksentekoon.

Voin suositella siskoani mun Riihimäkeläisten lukijoiden kuntavaaliehdokkaaksi, sillä hän on ahkera, hoitaa työnsä hyvin, kiinnostunut kunnan asioista, haluaa kehittää Riihimäkeä ja tehdä siitä houkuttelevan ja dynaamisen kaupungin yrityksille, perheille, nuorille, opiskelijoille, lapsille, vanhuksille, edistää kulttuuritarjontaa, viihtyvyyttä ja kansainvälisyyttä.

Käykää tutustumassa Deryaan www.derya.fi ja tykkäämässä hänen Facebook sivuista . Ylen Vaaligalleriassa voitte katsoa hänen vaalivideoita.

Olen sivusta seurannut siskoni poliittista uraa jo vuosia. Siinä kuinka minä teen omaa juttuani intohimoisesti, on hän myös äärimmäisen intohimoinen kaikkeen mihin ryhtyy. On siistiä nähdä kuinka omistautunut toinen on työlleen ja kuinka hyvä hän kaiken lisäksi siinä on.

Muistakaa käydä äänestämässä numeroa 144 😉

#teamderya

xx Didem

23 Responses

 1. Onko siskosi jättänyt tarkoituksella vaalikoneen kielitaito-kohdasta pois turkin kielen vai eikö hän osaa sitä? Sinä kuitenkin isosiskona käsittääkseni osaat turkkia?

  1. Kysyin Deryalta asiaa. Ei ole tarkoituksella jättänyt kieltä pois. Kuulemma sitä vaihtoehtoa ei ollut, jonka takia laittoi siihen “joku muu” 🙂 Hän siis puhuu hyvää turkinkieltä myös ?

 2. Minun poikani on myös filosofian maisteri, mutta vaikka olenkin hänestä erittäin ylpeä – kirjoitamme sanan “filosofian” pienellä alkukirjaimella. Samoin riihimäkeläiset -sana alkaa pienellä. Tuo Harrastustakuu aloite on myös väärin, mutta saat itse miettiä sitä.

  1. Hyvä ‘Kohan on sinneppäin’ – jos meinaat kettuilla Didemille hänen (hänelle vieraan) kielen käyttämisestä, niin olisi suositeltavaa itse tarkistaa, ettei omaan kommenttiin jää kielioppivirheitä, mutta saat toki itse miettiä sitä 😉 tulkitsen – ja myönnän, että tulkintani voi olla väärä – että vihjaat harrastustakuualoitteen olleen jonkun muun aloite ja/tai että kyse on muusta kuin Didem yllä kirjoittaa. Kertoo hyvin paljon sinusta ‘Kohan on sinneppäin’ ihmisenä, jos julkisesti koet pystyväsi vihjaamaan ja esittämään näkemyksiäsi perustelematta niitä ei pelkästään Didemille, vaan myös meille lukuisille lukijoille. Jaksamme kyllä lukea pitempiäkin kommentteja, joista toivottavasti oppii taas jotain uutta. Itse en ulkosuomalaisena ole kovin perillä ko.aloitteesta, mutta kevyen googlauksen jälkeen en ole vielä keksinyt, mitä väärää Didem ko.aloitteesta kirjoitti? Voisitko valaista tietämätöntä? Toki mietin itse vielä lisää tätä asiaa, mutta sinun perustelusi otetaan mielellään vastaan.

   Hienoa muuten, että olet pojastasi ylpeä, mutta ei se ole sinulta pois jos Didem on siskostaan ylpeä ja osoittaa sen! 🙂

   Toivottavasti tämän blogin lukijat löytävät itselleen sopivan ehdokkaan, ja käyvät äänensä kuntavaaleissa antamassa. 🙂

   1. En ole alkuperäinen jolle vastasit, mutta ihanko tosissaan tämän blogin lukijakunta on mielestäsi potentiaalista äänestäjää? 😀

 3. Eikö asia mennyt niin, että ko. harrastustakuu ei ollut Deryan yksin ajama asia, vaan siinä oli kriittisemmässä osassa kaupungin nuorisovaltuusto, sekä sen puheenjohtaja Jere Mattila. Toki en ole itse asiasta täysin perillä, näin olen vain käsittänyt.

  1. Harrastustakuu aloite on lähtenyt käyntiin sivistys- ja kulttuuriministerimme Sanni Grahn-Laasosen johdosta. Minä, Derya, tein harrastustakuu aloitteen viime syksynä valtuustoon ja tämän jälkeen Riihimäen nuorisovaltuusto on antanut siihen lausuntonsa.

 4. Kyllä valitettavasti myös minun silmääni pistivät Deryan vaalimateriaalissa olevat lukuisat, siis todella lukuisat, kielioppivirheet. Jos haluaa olla varteenotettava poliitikko, myös nämä asiat olisi hyvä hoitaa kuntoon. Se onnistunee helposti esimerkiksi kielenhuoltajaa konsultoimalla. Didemin kielioppiin en puutu, vaikka sekin aika kamalaa on, koska kyse on muotiblogista.

  1. Vaalimainoksissa olen tarkoituksella halunnut painottaa eri sanoja kirjoittamalla ne isolla kirjaimella, tietäen kyllä että esim. sana kaupunginvaltuutettu ei kirjoiteta isolla kirjaimella jne. En ole itse suunnitellut vaalimainoksia, vaan joku muu on ne minulle tehnyt ja huom, myös hyväksynyt lukuista kielioopivirheeni 😉

   Ja jos arvostettu kansanedustaja Zyskowicz haluaa painottaa Sinun sanaa, niin en minä väitä häntä vastaan 🙂

   Tämä on kyllä niin outo suomalainen tapa moittia, haukkua ja valittaa kaikesta. Jos kerran olet sitä mieltä, että kieli on niin kamalaa, kuten itse kirjoitat, niin miksi sitten luet blogia?

  2. Kielikellon 2/1999 mukaan Suomen kielessä tittelit kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Myös käyntikorttiin ja allekirjoitukseen titteli kirjoitetaan nimen alle tavallisesti pienellä alkukirjaimella, koska sen katsotaan kuuluvan samaan kokonaisuuteen nimen kanssa. 

   Tämä ei ole kuitenkaan mikään ehdoton suositus, vaan asiaa voi katsoa myös visuaalisen suunnittelun näkökulmasta. Jos iso alkukirjain sopii kokonaisuuteen paremmin, sitäkin voi perustellusti käyttää. 

  3. No, näillä sisaruksilla ei ole muita taitoja kuin ylimielisyys ja itsensä esiin tuominen. En siksi ihmettelisi ollenkaan…

   (P.S, En tosiaan edes lue näitä typeriä juttuja, satun vaan olemaan Julia Toivolan vakiolukija ja valitettavasti tämä blogi pyörii samalla sivustolla, joskus vaan on niin yliampuvaa ja huvittavaa juttua että on sen takia pakko klikata :D.)

 5. Onko Sinun Derya todella näin vaikea ottaa rakentavaa kritiikkiä vastaan? Didem on mielestäni petrannut asiassa, mutta ehkä pikkusiskolla olisi vielä opittavaa : )

  Luen Didemin blogia sen huonosta kielestä huolimatta, koska se on visuaalisesti kuvineen ja ideoineen erittäin inspiroiva, kiitos kysymästä. Sinun vaalisivuistasi kommentoin aiemmin ystävällisesti, että kannattaisi tosiaan antaa jonkun kielenhuollon ammattilaisen käydä teksti läpi, niin se lisäisi vakuuttavuuttasi silläkin saralla. On naiivia tulkita asiallinenkin kritiikki “suomalaiseksi tavaksi valittaa kaikesta”.

  Perustelusi kielioppivirheille “visuaalisen suunnittelun näkökulmasta” on vähintäänkin herttainen ja aika koominen. Voi kai sen sitten niinkin ajatella.

  Kaikkea  hyvää sinulle vaalityöhön.

  Viestin 4 kirjoittaja

  1. Kiitos rakentavasta kritiikistä ja hienoa että kävit sivuillani. Sen sijaan että tartutaan vain virheisiin voisit jatkossa keskittyä kaikkeen positiiviseen 🙂 Mukavaa iltaa sinulle!

   1. Sinulle ihan ystävällisesti annettiin palautetta lukuisista kielioppivirheistä. Ne kannattaa käydä korjaamassa, sillä se antaa luotettavamman ja ammattitaitoisemman vaikutelman poliitikosta(kin). Ikävää, että palautteen vastaanottaminen on näin haasteellista. Se ei anna vakuuttavaa kuvaa ihmisestä, joka haluaa tehdä töitä poliitikan parissa, jossa joutuu koko ajan perustelemaan, selittämään kantaansa ja olemaan kritiikin kohteena.

 6. Meinasin just aiemmin sanoo päivällä et tyyli on vapaa ellei olla oikeudessa tai esson baarilla.

 7. Olettepa kauniit siskokset! Didem, kuviesi taso on kasvanut valtavasti (vaikka olen kyllä aina pitänyt blogistasi) ja olet ihanan luonnollinen ja helposti lähestyttävä, vaikka ulkonäkösi ja elämän tyylisi ovatkin aika tavoittelemattomissa useimmille ihmisille. Toivottavasti pääset Derya valtuustoon! Raikkaita tuulia ja innostunutta energiaa tarvitaan politiikkaan!

  1. Kiitos Hellu ?

   Positiivista energiaa, kannustavaa ja innostuneempaa porukkaa tarvittais myös täällä ??❤️

 8. Harrastetakuu-aloite? Kirjoitettaisiinko se noin? 🙂 t: kohta valmis maisteri

 9. “Nuorten aktivoiminen mukaan päätöksentekoon on yksi tärkeimmistä asioista, sillä nuorten ääni jää helposti kuulematta, kun päättäjät ovat keski-iältään n. 40 vuotiaita.” En tiedä Didem oliko tämä lause siskosi vaalitekstistä vai sinun tuotoksesi, mutta noin 40-vuotiaana, nuorekkaana äitinä lasten ja nuorten asiat ovat sydäntäni lähellä. Mielelläni äänestän nuorempaa edustajaa (jopa 40-vuotiasta), jos hänellä on hyviä ideoita ja ajatuksia miten asioita voisi parantaa kunnassani. Kannattaa muistaa, että lukijakunnassasi on myös vanhempia lukijoita, jotka ei pidä itseään “keski-ikäisinä” ja joilla voi olla pieniä lapsia. Tai sitten olen ainut, kuka tietää.. Ymmärtääkseni puolisosikin lähestyy pikkuhiljaa tuota keski-ikää.
  Tsemppiä Deryalle vaaleihin!

  1. Tämä lause on siskoni ajatuksia. Luulen että hän tarkoitti tekstillään että kannustettaisiin vaali-iän saavuttaneita aktivoitumaan ja äänestämään kuntavaaleissa. Pitää muistaa, että Derya edustaa kokoomusnuoria ja on minua kuusi vuotta nuorempi. Tiedän kuitenkin, että hänenkin äänestäjistä löytyy kaikenikäisiä.

   Ihanaa viikonloppua ?

 10. Hei, tykkään blogistasi todella paljon ja olen ollut blogisi lukijana jo monia vuosia. Mielestäni kuitenkin ammattimaisena bloggaaja olisi tärkeää kiinnittää huomiota kirjoitusasuun, sillä se on aika iso osa tätä kokonaisuutta. Kielioppivirheet teksteissä antavat blogiastasi hieman epäammattimaisen kuvan. Haluan sanoa tämän neuvona, en epäystävällisenä kritiikkinä. Hyvää lauantaita sinulle! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.