TERVETULOA AURINKOISET KESÄPÄIVÄT

 

Kuvat Angelina Ilmast
Kaupallinen yhteistyö Specsaversin kanssa

 

Aurinkolasit ovat minulle tärkeä asuste ja suoja säteiltä vastaan. Lasit suojaavat herkkää ja ohutta silmänympärysihoa ja ehkäisevät päänsäryltä. Varsinkin botskilla lasit ovat ihan must, koska vesi altistaa entistä enemmän säteilylle. Käytän laseja vuoden ympäri ja niiden alle on välillä helppo piiloutua. Asukuvissa aurinkolasit ovat kätevä tapa kätkeä väsymys ja tummat silmänaluset 😀 Varmasti hyödyllinen juttu myös heille, jotka eivät jaksa aina meikata. Lasien kanssa ei tarvitse myöskään miettiä niin paljon ilmeitä kuvaustilanteessa ja ne tekevät asukokonaisuudesta heti tyylikkään. En käytä plehoja missään nimessä pelkästään niiden antaman suojan vuoksi, vaan ne ovat muodikas ja tyylikäs asuste. Mietin tarkkaan asun ympärille oikeanlaiset lasit, ja ne viimeistelevät helposti minkä tahansa lookin. Aurinkolaseja kuuluu olla useammat erilaiset, jotta voi yhdistellä juuri jokaiseen kokonaisuuteen sopivat; naiselliset, sporttiset, pyöreät, kissamaiset, ovaalit, kulmikkaat, jättikokoiset tai klassiset. Tällä hetkellä muodissa on todella paljon erilaisia malleja, mutta eniten esillä ovat joko nopeat ja sirot tai puolestaan yli-isot kehykset. Tykkään itse todella paljon peililaseista ja kaikista ajattomista malleista. Minulla on pienet kasvot, mutta tykkään käyttää isoja aurinkolaseja, sillä ne ovat kaikista näyttävimmät. Mielestäni ei ole sääntöjä lasien käyttöön, sillä se on asenteesta kiinni mitkä sopivat kellekin.

Minulla on aina vähintään yhdet aurinkolasit mukana. Myös autossani on aina yhdet varalta, jos en muista ottaa kotoa mukaan tai haluan vaihtaa mallia kesken päivän. Jos tykästyn johonkin tiettyyn malliin, hankin niistä useamman sävyn. Musta on kuitenkin sellainen väri, jota omistan kaikista eniten, sillä sitä on helppo yhdistellä kaikkien asukokonaisuuksien kanssa. Nyt on muotia käyttää myös sellaisia laseja, joissa ei ole niin tumma linssi, jolloin niitä voi hyvin pitää myös sisällä. Olen jostain lukenut, ettei laseja saisi pitää pään päällä, koska sangat saattavat venyä. Laseja on parempi roikottaa vaikka kaula-aukolla tai laittaa koteloon, jota ilman en koskaan lähde kotoa.

Kuvissa minulla on neljä erilaista mallia uudesta Karl Lagerfeldin aurinkolasimallistosta. Lasit ovat melko yksinkertaiset, jonka takia niiden ympärille oli helppoa yhdistellä asuja. Laseja yhdistää melko klassinen, mutta samalla urbaani muotoilu. Ne sopivat varmasti siksi todella moneen eri tyyliin ja eri käyttäjille. Tämäntyyppiset lasit olisivat siksi helpot reissussa, jolloin ei tarvitsisi ottaa niin monta eri paria mukaan. Otan yleensä muutamat eri lasit matkoille mukaan. Kesäksi on tulossa ainakin perinteinen Turkin reissu, jossa on sen verran kirkas auringonpaiste, että aion ottaa ainakin kolmet parit suojaamaan silmiäni. Festareitakin on tulossa muutamat, joissa aurinkolasit ovat ihan must! Toivottavasti kesä tuo mukanaan myös jonkin verran mökkeilyä ja reissuja Hankoon. Tervetuloa aurinkoiset kesäpäivät!

Olisi kiva tietää millaisista malleista te pidätte aurinkolasien kohdalla?

 

xx Didem

One Response

  1. Vau! toi eka farkut + korkkarit ja valkoinen kauluspaita, on ihan super ihana ? klassinen, ajaton ja aina tyylikäs asu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.