TEXT ME

Photos by Janita Autio

Nahkatakki // Samsøe&Samsøe

Verkkomekko // Zara

Oversized paita // VIMMA

Sukat // Zara

Kengät // Puma

Hellou Hellou, miten kaikilla menee? En tiedä kuinka moni teistä seuraa minua instan mystoressa tai snäpissä, mutta ne jotka eivät vielä tiedä, niin olin eilen aamulla Qmedicalissa suuoperaatiossa. TAAS! Vuosi sitten, minulta revittiin kaikki viisaudenhampaat nukutuksessa, mutta vasen yläpuoli ei ikinä oikein parantunut. Viime viikolla kävin sitten 3D kuvauksissa ja sieltä löytyi ärhäkkä bakteeri, joka oli syövyttänyt leukaluitani ja minulle sanottiin, että kaski vikaa ylähammasta tulee tippumaan jossain vaiheessa, joten ne pitäis repii irti nyt mahdollisimman pian. Tulehdus oli ehtinyt tosiaan levitä siihen toiseen hampaaseen myös. En ole siis kärsinyt tavallisesta hammaskivusta, koska hampaassa ei ollut mitään vikaa, vaan bakteeri oli sen yläpuolella. Rakkulan takia, hakeuduin hoitoon. Erikoislääkäri, suu ja leukakirurgi Antero Salo hoiti tämän operaation Qmedicalissa. Qmedicalissa voi aina valita sedaation, eli suonensisäisen lääkityksen, joka on tehokas, pelkoa ja kipua lievittävä hoitomuoto. Eli sain suoneen sekä rentouttavaa lääkettä että kipulääkitystä, joiden yhteisvaikutuksena oloni muuttui heti uneliaaksi ja rauhalliseksi. Suosittelen tätä hoitomenetelmää kaikille, jotka pelkää hammaslääkärille menemistä. Operaation jälkeen, eli hampaiden poiston jälkeen, nukuin vielä muutaman tunnin sairaalan makuuhuoneessa. Herättyäni oloni oli toki tokkurainen, mutta hyvä ja turvallinen. 

Toipuminen on alkanut hyvin. Eilen nukahdin jo ysiltä illalla ja tänään olo on ihan normaali. Sain antibioottikuurin ja särkylääkettä. Purskuttelen suutani Clorosydillä viikon verran ja ruokavalioni on aika keittopainotteista myös noin viikon verran. Varmaan laitan jonkun keittoreseptin tänne 🙂

Ongelmat suussa on inhottavat ja toivon oikeasti, että mun vaivat olisi nyt tässä. 4 kk kuljen ilman puruhampaita ja pureskelen vain toisella puolella, mutta sitten olisi tarkoitus laittaa implantit. Onneksi tämä kolo suussani, ei näy muille. Näissä tilanteissa, kun ei saa syödä ja pureskella mitään, mietin aina kuinka rakastankaan ruokaa ja puremista. Makuelämys on ihan toisenlainen, kun pureskelet kunnolla.

Se olisi taas viikonloppu. Haen Lucan kohta päiväkodista, hänellä on kuvaukset tänään. Iltapäivällä mennään ratikalla sinne lastenmuseoon Lucan serkun kanssa, jonka jälkeen lupasin, viedä Lucan Akateemiseen, jossa hän saa valita kirjan, joka liittyy avaruuteen. Avaruus ja planeetit ovat ajankohtainen puheenaihe Lucalla. Hän on erittäin kiinnostunut planeetoista ja piirtelee niitä päivittäin.

Huomenna minut nähdään Kaapelitehtaalla häämessuilla, koska ystäväni Michaela, on siellä ensimmäistä kertaa esittelemässä mekkojaan ja ajattelin Lucan kanssa pyörähtää siellä. Olen super ylpeä Michaelasta. Hän on aina halunnut vaatesuunnittelijaksi ja monen vuoden työnjälki on nyt vihdoin muidenkin nähtävänä. Tässä linkki Michaelan sivuille. Jos olet häitä suunnittelemassa, niin tule pyörähtämään Love me Do -messuille.

Tänään on muuten viimeinen mahdollisuus äänestää Vuoden Muotiblogi (Elle style awards) Minä olen numerolla 13, vink vink 😀

Jos haluat äänestää lisää (tietekin haluat)…niin voit samalla käydä klikkaa Zalandon kilpailussa minut jatkoon edustamaan Suomea Köpikseen. Kilpailussa on kolme kategoriaa. Minä olen ehdolla Best Style Icon Female -kategoriassa.

ps. Tajusin just, että mun otsikko ei mitenkään liity mihinkään 😀 (ainoastaan sukkakuvaan) ja toinen juttu on se, että tähän postaukseen tuli monta linkkiä, sorry babes <3

Aurinkoista perjantaita!

xx Didem

14 Responses

 1. Ei vitsit mullekin tehtiin qmedicalissa vähän aikaa sitten iso remppa suuhun ja hampaita lähti anteron toimesta (myös kilot kiitos nestedieetin hehe) (: kiitos kiwasta blogista!

  1. Hahah..joo no tää mun nestedieetti ei ole sujunut hirveen hyvin ? Tekee koko ajan mieli pureskella ja vedin just pari näkkileipää (toki toisella puolella)

   Ihanaa uutta viikkoa sulle ❤️

 2. Didem fanitan sua! Oot ihana esimerkki luonnonkauniista ja tyylikkäästä naisesta! <3

 3. Mun Style Icons Awards -ääni meni sulle! En normaalisti ikinä edes äänestä missään kilpailuissa, mutta tsemppasin nyt sun kohdalla jo toistamiseen, kiitoksena mahtavasta blogista! 🙂 Kirjoitin näin: “Didem on aito. Hänellä on silmää, tyyliä sekä sellaista eleganssia jota harvoin Suomessa kohtaa. Didem yhdistelee upeasti mainstream- ja luksusmuotia. Hänen asukuvia katsellessa ei ikinä tule sellainen tunne, että mistäköhän hän on tuohon hakenut “inspiraatiota”. Didemin tyyli tuntuu oikeasti kumpuavan syvältä sisältä hänestä itsestään. Pisteet myös luonnollisuudesta ja lämpöä huokuvasta blogista, joka on säilyttänyt alkuperäisen omintakeisen kosketuspintansa menestyksestä huolimatta! Didem voittoon!”

  1. Ohhoh..?? Kiitos Vivian ❤️ Se että jaksatte ja haluatte tukea minua on jotain niin suurta, etten osaa kuvailla sanoiksi miltä se tuntuu. Koska tiedän että mun perhe aina tukee, äiti siellä ensimmäisenä tsemppaamassa, mutta vieläkin tuntuu ihneelliseltä se että teitä seuraajia on tuolla eri kaupungeissa ja maissa, jotka myös pidätte minusta ? Tulipas kökkönen teksti, mut ehkä tajusit. Niin toivon voittoa, huoooh ?❤️

 4. Tulehdus/ bakteeri hampaan yläpuolella ei ilmesty sinne tyhjästä, se on joko hammasperäinen tai ienperäinen ja johtuu huonosti hoidetuista hampaista. Se ei myöskään leviä hampaasta hampaaseen vaan molemmissa hampaissa on silloin itsenäistä vikaa. Särkyä hampaissa ei välttämättä ole, koska sinulla on ollut rakkula eli fisteli eli märkäreitti tulehdusalueelta ikenelle. Purskutteluaine jota käytät on Corsodyl eikä Clorosyd. Onneksi sait hampaasi hoidetuksi.

   1. Sitä en tiedä mikä on hampaani “tuhonnut”. Bulimiani ei kuitenkaan kestänyt niin pitkään, mutta toki on se voinut aiheuttaa damagee siellä. En kuitenkaan usko, että tämä keissi johtuu bulimiasta.

    xx

  1. Mua nauratti tää ? ..kiitos korjauksesta Kaarina. Corsodyl se on. Olin varmaan tekstiä kirjoittaessa vielä vähän tokkurainen. Suu voi hyvin! ??

  1. Moikka ? Selvitin asian ennen kuin vastaan sulle. Vastaus:
   “Boksimallina on nyt kaupalla (eri malli kuin kuvassa), hinta 79 egeä. Lyhythihainen collegepusero tulee pian ( n. viikko) tehtaalta, unisex teeppa tulee myös parin kolmen viikon kuluessa :)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.