THE DAY BEFORE 30

Kuvat Karoliina Jääskeläinen

Huomenna herään kolmekymppisenä. Ajatukset uudesta vuosikymmenestä ja sen tuomista muutoksista, ei ainakaan vielä ole aiheuttanut harmaita hiuksia. Pitää vain hyväksyä se luonnollinen fakta, että ei tässä ainakaan nuorru. Vielä kun ei ole ikäkriisi iskenyt, niin en myöskään tiedä kuinka selättää ne ahdistuksen tunteet. Lupaan tehdä listaa ja vinkkaa positiivisesta ajattelusta, kun kriisi niistä ikääntymisen merkeistä alkaa heitellä mielialaani. Vielä ei ole sen aika 🙂

Elämäntyylini säilyy ihan samanlaisena kuin tähänkin saakka! Uskon, että tietynlainen ajattelu ja asenne elämään vaikuttaa vanhenemiseen. Jos säilyttää lapsenmielisyyden, myönteisen elämänasenteen, iloisuuden ja tyytyväisyyden omaan elämäänsä ja minä -kuvaan, on elämä paljon rennompaa. Tämän olen oppinut vuosien varrella ja aina teillekkin välillä kirjoitellut asiasta. Olen aina uskonut itseeni ja omiin kykyihin. Olen myös oppinut, että kaikkea ei voi hallita. Jos elämä on vuodesta toiseen pelkkää selviytymistä, on hyvä pohtia kuinka päästä eroon stressikierteestä. Stressiä voi myös opetella hallitsemaan oikein. Altistun helposti stressiin, joten voisin joskus kirjoittaa teille kuinka olen vuosien varrella oppinut hellittämään stressiä, hyväksymään asioita ja elää elämää kevyemmin, jotka aiemmin (nuorempana) lisäsi turhaa stressiä.

Tänään aion nauttia päivästä lasten kanssa. Ollaan menossa Itse Ilkimys 3 -ennakkonäytökseen. Saatiin lapset juhannuksena meille kesäksi. Mieheni vanhin tytär on jo niin vanha, että hän tässä vieressäni istuu läppärin kanssa ja täyttää yliopisto hakemuksia. Jenkeissä, virallinen haku yliopistoihin alkaa puoli vuotta aikaisemmin, mutta moni aloittaa prosessin jo ennen sitä. Ennillä on kuitenkin niin hyvät lähtökohdat omien saavutusten suhteen, että hän voi hakea periaatteessa minne vaan.

Mitä teille kuuluu? Onko kesäpäiville postaustoiveita?

 

xx Didem

9 Responses

 1. Nuoret naiset HUOM! Älkää ottako tästä mallia, ei kannata vielä kolmekymppisenäkin elää miehen rahoilla ja kasvattaa lasta ilman mitään omia tavoitteita, kuin pinnallisuus ja materia.

  1. Vielä vähemmän nuorten kannattaa ottaa sinusta mallia, kun nariset anonyymisti netissä. 😀 Parempihan se on miehen rahoilla elää kuin tuilla, kuten moni suomalainen vanhempi tekee.. Sitäpaitsi onhan Didemillä blogista tuloja? Taidat olla vaan kateellinen Didemille ja muille samassa tilanteessa oleville.. 😀
   T. MIEHEN RAHOILLA shoppailemaan menossa 😉

  2. On vain järkevää, että se elättää perheen kuka kykenee. Ei siinä ole mitään tolkkua että äiti uuvuttaa itsensä työssä jos ei ole pakko tehdä pitkää päivää. Ja sitten ei jaksa välittää lapsesta väsyneenä. Jos mies on reissutyössä niin äidin on oltava fyysisesti ja henkisesti kunnossa jotta elämä rullaa. Ei raha ole pahasta jos sitä käyttää viisaasti. Ei Didem dokaa ja narkkaa rahoilla.

   1. Jättäkää Didem rauhaan. Se että hän elää miehensä rahoilla eikä käy itse töissä tai opiskele johtuu luultavasti siitä että hänellä on jonkinlaisia oppimisvaikeuksia, ahdistusta tai muuta eikä kyseessä ole puhtaasti oma valinta.

 2. Hyvä kirjoitus! “Ken ei ole tyytyväinen vähään, ei ole tyytyväinen mihinkään.” Tuo lause jokaisen meistä pitäisi sisäistää, ja opetella pienistä asioista iloitseminen, ja lopettaa suorittaminen ja täydellisyyden tavoittelu.

  Hyvää syntymäpäivää, Didem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.