TOTAALINEN NOLLAUS

Photos Sofia Ruutu/edit by me

Kevyt untuvatakki // Colmar

Karvaliivi // Stand (Urban a)

Jeans // Acne 

Boots & laukku // Chanel

Aurinkolasit // Tommy Hilfiger

 

Katsoin eilen säätiedotusta ja päätettiin työpäivän päätteeksi lähteä mökille laittamaan paikkoja talvikuntoon ja rentoutumaan. Saavuttiin mökille myöhään illalla. On pitänyt lähteä tänne jo monta viikkoa sitten, mutta meillä on ollut huonoa tuuria, sillä säät eivät ole olleet meidän puolella. Laitettiin just sauna päälle ja ajattelin seuraavaksi pukea lenkkikamat ja lähteä juoksemaan metsäpoluille. Ehkä uskaltaudun myös pulahtamaan järveen suoraan saunasta, koska siitä tulee niin hyvä olo.

Nyt olisi hyvä aika lähteä myös sieniretkelle, mutten ole oikein perehtynyt sienestämiseen, vaikka tykkään kyllä sienistä muuten ainoana meidän perheestä. Ostan joskus kaupasta kanttarelleja ja teen niistä ruokaa, mutten vain ole sen luonteinen, että lähtisin keräämään sieniä, joista minulla ei ole edes riittävästi tietoa.

Mökillä ei aina tarvitse olla jotain tekemistä niin kuin kotona. Kotona en osaa olla paikoillani. Heti aamusta alan ravaamaan edes takaisin. Jos minulla olisi askelmittari, näyttäisi se varmasti isoja lukemia. Keksin kotona aina jotain tekemistä ja tykkään jatkuvasti järjestellä ja hoitaa kotiaskareita. En ole sellainen ihminen, joka lässähtää sohvalle, vaan tykkään koko ajan touhuta jonkun askareen parissa. Mökillä osaan ihan eri tavalla ottaa iisisti. Se on kuin eri mindset verrattuna kotioloihin. Täällä saatan pötkötellä vaikka koko päivän ja lukea kirjaa. Täällä olen itse asiassa äärimmäisen laiska. Unikin tulee mielestäni paremmin mökillä, kun saa olla luonnon keskellä hiljaisuudessa. Itselleni tämä on juuri sitä parasta nollaamista, kun voi laittaa arjen ajatukset toisaalle eikä ole mitään ärsykkeitä ympärillä. Minulle nollaamista ei ole baarissa käyminen ja pään täyteen vetäminen. Ymmärrän sen, että menee ulos rentoutumaan lasilliselle tai parille niin kuin itsekin teen, mutta niin sanotulle nollaamiselle on varmasti muitakin tapoja, kun pyyhkäistä muistikuvat edelliseltä illalta ja potea vielä krapulaa sen päälle.

Olen mökillä vain tämän päivän, mutta koska täällä ei ole arjen rutiineja, aikaa on ihan riittävästi. Ajankohta totaaliselle nollaamiselle on täydellinen, koska lähden huomenna aikaisin aamulla Köpikseen. Päivän agenda on siis selvillä; en tee mitään! Ja se jos mikä tekee välillä hyvää. Paitsi, että haluaisin leipoa jotain. Laittakaa tänne jotain helppoja reseptejä?!

xx Didem

3 Responses

  1. Mistä löysit ton mallin Colmarilta? Saako tota Helsingistä jostain tai heidän omilta sivuilta jo? Aivan ihana! Mulla on Colmarin kevytuntsikka ulkoiluun, mutta toi olisi kiva menotakki myös. <3 Ihanaa, rentouttavaa mökkipäivää! Mekin nautitaan Lapin ruskasta ja mökkeilystä parhaillaan. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.