TYYLINI JA VAATEKAAPPINI KULMAKIVET

Kuvat Sara edit by me
Poolo / Whyred
Kauluspaita / Urban a
Farkut Zara
Donitsi & korut / Glitter
Sneakers / Adidas

 

 

TYYLINI KULMAKIVET

Minut tunnetaan yksinkertaisesta, selkeästä, minimalistisesta ja pelkistetystä tyylistä. Less is definitely more! Vaikka kiinnitän huomiota siihen, että asuni on harkittu kokonaisuus, valikoituvat vaatteeni aina sen hetkisen fiiliksen pohjalta. Pukeutuminen lähtee ennen kaikkea ihmisestä itsestään ja jokaisen omasta persoonasta. Vaatteet näyttävät heti hyvältä, kun osaa kantaa itseään. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja itsevarmuus huokuu ulospäin sekä tarttuu myös muihin ihmisiin. Uskon olevani inspiraation lähde muille sekä pukeutumisella että olemuksellani.

En pidä siitä, että joku suunnittelisi kanssani asukokonaisuuksia. En osaisi esimerkiksi kuvitella, että minulla olisi oma stylisti, koska tykkään valikoida vaatteeni itse. En myöskään välitä siitä mitä muut ajattelevat, vaan pyrin tuomaan itseäni esille tyylini kautta välittämättä muiden mielipiteistä. Mielestäni on vain positiivista erottua, ja toivoisinkin, että ihmiset voisivat yhä rohkeammin yhdistellä vaatteita. Selaan jonkin verran inspiraatiokuvia somesta, mutta aika pitkälti asukokonaisuuteni syntyvät omista ideoista ja kokeilun kautta.

Voisin kuvailla itseäni niin sanotuksi tunnepukeutujaksi. En osaa kunnolla suunnitella asuja etukäteen ja saatan päivän aikana tulla kotiin vaihtamaan vaatteita moodin mukaan. Myös pienessä kiireessä ja stressissä syntyy hyviä asuja, kun ei mieti liian perusteellisesti. Mielenkiintoisia kokonaisuuksia saattaa muodostua myös ihan vahingossa. Kokeilin esimerkiksi kotona ennen Stokiksen muotiviikkoja asuja ja jätin vahingossa lyhythihaisen poolopaidan päälle. Kun sovitin muita vaatteita poolo päälläni, huomasin, miten kivasti se toi särmää muihin asuihin. Poolosta tuli ihan lemppari tai oikeastaan avainvaatekappaleeni, ja olen yhdistänyt sitä sen jälkeen useamman eri kokonaisuuden kanssa.

VAATEKAAPPINI KULMAKIVET

Garderobini on hyvin karsittu ja selkeä. Omistan vaatehuoneen, jota koetan pitää parhaani mukaan järjestyksessä, mutta pakko myöntää, että välillä kiireessä vaatteet lentävät lattialle tai kasaantuvat pinoihin tuoleille. Takit, jakut, housut ja helposti rypistyvät paidat roikkuvat rekeissä ja laitan ne mielelläni värijärjestykseen. Mekot roikkuvat vaatekaapissa, jossa säilytän myös korkkareita. Toisessa kaapissa on rivissä kaikki muut kengät ja laukut. Vetokaapeissa on alusvaatteet ja sukat. Korut ja aurinkolasit on aseteltu vaatehuoneen ikkunalaudalle. Vaatehuone on siitä ihana, kun kaikki löytyy samasta paikasta – ja kuka nyt ei sellaista rakastaisi!

Minulla on hyvin soljuva vaatekaappi, kun siellä on mukana kaikki perusyksilöt. Suosittelenkin panostamaan ensisijaisesti kaikkiin perus vaatekappaleisiin niin kuin esimerkiksi pelkistettyihin t-paitoihin, hyvin istuviin farkkuihin, klassikoihin kuten korkealaatuiseen nahkatakkiin yms. Tällöin yhdisteleminen on helpompaa, kun omistaa ne klassiset yksilöt. Tämän lisäksi omistan joitain vähän erikoisempia juttua, joita käytän välillä juuri näiden perusvaatteiden kanssa. Voisin sanoa, että vaatekaappini kulmakivi on musta ? Täydellinen vaatekaappi ei tule hetkessä ja oman tyylin löytäminen vie aikaa. On mennyt joitain vuosia, että vaatekaappini on siinä pisteessä missä se on nyt. Kesti siis hetken aikaa, että sinne kerääntyi sellaisia vaatteita ja asusteita, joita oikeasti tarvitsen ja jotka näyttävät täysin minulta. Tyylini on muuttunut blogini alkuajoilta vaikka kuinka paljon ja tunnen että tänä päivänä se on muotoiltunut täysin omannäköiseksi. Tällä hetkellä ei hirveästi ole must-juttuja ostoslistalla. Toki tykkään tehdä vaikka ulkomailla erikoisempia löytöjä, joihin ei muilla törmää. Tämän lisäksi saan testiin jonkin verran vaatteita, jotka tuovat ihanaa vaihtelua vaatekaappiini.

MITEN RAKENNAN TOIMIVAN ASUN

Oma vapaa-ajan pukeutumiseni on melko vaihtelevaa, mutta yleensä rentoa ja klassista. Esimerkkejä tällaisista on rennot farkut, isot kauluspaidat, mustat sifonki topit, t-paidat, neuleet, lenkkarit ja bootsit. Tosi basic! Asusta teen juhlavamman, vaihtamalla bootsit korkoihin ja yläosan vaikkapa satiiniseen tai pitsiseen toppiin. Välillä tykkään jättää yläosan kasuaaliksi (esim. iso muhkea neule, nahkahousut/löysät farkut ja sit korot. Niin kuin olette varmasti huomanneet, tykkään väreissä eniten harmaasta, mustasta ja valkoisesta. Erivärisillä laukuilla ja takeilla tuon joskus lisäväriä kokonaisuuteen. Takeilla on muutenkin iso merkitys pukeutumisessa. Mekoissa tykkään käyttää näyttävämpiä kuoseja esim. kukkia, joissa on useita eri sävyjä. Saatan ostaa myös erilaisia settejä, joissa näkyy mm. eläinkuoseja. Ostin juuri Urban A:asta camo-värisen kokopuvun, jossa on samaa kuosia paita sekä housut. Camo asun stailaisin kultaisilla korvakoruilla, tiukalla niskaponnarilla (keskijakaus) ja vaikkapa lenkkarit.

Bleiserit ja nahkatakit ovat myös iso osa tyyliäni. Takkeja voi pitää myös pelkästään harteilla, joka tuo särmää. Myös kengillä on todella suuri vaikutus asukokonaisuuteen. Bleiserikokonaisuudessa tennarit tuovat rennon vaikutelman, kun taas korot enemmän business-tyyliä. Pikkukengät voi ottaa mukaan after workeja varten. Tällaisilla keleillä on myös kätevää laittaa toppi neuleen alle töihin ja ottaa vain neuleen pois iltamenoja varten. Niin kuin viime postauksessa kerroin, tekee meikki myös paljon asukokonaisuuteen. Pieni meikkiehostus ennen tärkeää iltaa tekee paljon kokonaisuutta ajatellen. Värikäs huulipuna tai suttuinen silmämeikki voi olla vaikka asun väripilkku ja yksi ”asusteista”. Käyttämällä pientä mielikuvitusta yksinkertainenkin asu muuntautuu näyttäväksi ja erottuvaksi.

 

xx Didem

8 Responses

  1. Kiva kuulla ? Mietin että onkohan liian pitkä..että jaksaakohan sitä lukea, joten kiitos palautteesta ❤️?

 1. Voi toivon niin että otat kuvia vaatesäilytyksestäsi. Kovasti haluaisin nähdä ainakin laukku ja kenkä hyllyn <3

 2. Näin miehen näkökulmasta en voi kuin ihmetellä, miksi haluat pitää väärän kokoisia vaatteita, miksi pitää yhdistellä formaaleja asusteita suttuiseen ulkokuoreen en pysty yhdistämään kuvia tekstiin, mitäpä vaikka naisten klassinen pukeutuminen sinulle tarkoittaa?
  Omia ajatuksiani vaatteista
  -Istuvuus: tärkein kaikki vaattet vähintäänkin käyvät ompelijan pöydällä mieluiten räätäliltä, näyttää sharpilta ja eikä vaatteita edes huomaa päällä kun liikkumatilaa on sopivasti
  -laatu: niin hyvää kuin lompakko antaa myöten esim. Kengät aniliinivärjättyä vasikan pintanahkaa (goodyear welted) kankaat kashmir villaa pimapuuvillaa jne. kankaan kudos ,loimi sekä kude minkä perusteella valitaan kangas, sitten niiden ompeleiden laatu, koneellisesti ommeltu nappi kun vaan lähtee irti heti kun vedät oikeasta narusta siinä kun ei kunnollista solmua ole
  Ja se viimeinen eli monikäyttöisyys lähdetäänkö kengistä… chelsea bootsit kun ovat oikeasti klassisia ja käyvät lähes, mihin tilanteeseen tahansa ympäri vuoden
  Tummat tasaväriset farkut oikean pituiset. Maksoinkohan 5e viimeksi ompelijalle farkkujen lyhentämisestä oikeaan mittaan(seistessä vain henkäys lepää kengän päällä) ja kauluspaidat bleiserit ehdottomasti räätäliltä sinun kokoas sitten niillä pienillä tyylikkäillä yksityiskohdilla saadaan se huomio nkun kpkonaisius on huoliteltu ja terävä ja se värimaailma olet selvästi nätti ja talvi mutta sitä Isaac Newtonin pyörää voi silti käyttää kontrasteissa

  Kiitos ja Anteeksi

  1. Liitä enskerralla oma pärstä ja ulkomuoto kommenttiin ? didem on heittämällä suomen kauneimpia naisia. Kauniit kasvot, hiukset ja ennen kaikkea siro upea kroppa josta vois moni suomalaisnainenkin ottaa mallia…. ja viesti oli kertakaikkiaan epäselvä, en tajunnut edes pointtiasi, mutta mielellään kyllä näkis mikä mies sieltä huutelee. Didem on upea ja tyyli on mieletön!

  2. Näin naisen näkulmasta väärän kokoiset eli liian suuret neuleet ja over sized kauluspaidat esimerkiksi ovat a) mukavia päällä ja b) tiukan alaosan kanssa tyylikkäitä. Formaalit asusteet tekevät itselle kivemman fiiliksen kun lähtee vaikkapa verkkareissa kauppaan, ja tuntuisi oudolta ostaa ruma käsilaukku vain sen vuoksi, että se sopisi paremmin epäformaaleihin asuihin. Naisten vaatteet ovat myöskin siinä mielessä eri tyyppisiä kuin esimerkiksi miesten puvut, että todella harvoin niitä tarvitsee käyttää ompelijalla, ehkä housut saattaa joskus tarvita lyhentää mutta that’s it. Ja aika monet muutkkn kengät kuim
   chelsea bootsit ovat klassisia 🙂 Ajaton voi myös olla persoonallinen (tämä ei nyt mitenkään loukkauksena chelsea bootseja kohtaan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *