UINTI

Uimapuku // Speedo

GPS-multisport-kello // Suunto spartan sport sakura

Joka tiistai treenien jälkeen istun saunassa ja mietin, kuinka iloinen olen, että Martina pyysi minut mukaan tähän Speedon sponssaamaan uintiryhmään. Parasta on oma motivaatio, joka on korkealla ja myös kannustava ryhmähenki. Meitä on eritasoisia uimareita ryhmässä, joista osalla on kilpatausta ja osalla taas ihan perus koulu-uinti tausta. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen ryhmään. Lapsena kävin uimakoulun, jonka jälkeen suoritin uimamaisterin. Myös Luca aloitti uimakoulun viime syksynä ja käy siellä kerran viikossa. Pidän uintia oikeasti tärkeänä taitona. En ole koskaan pelännyt vettä ja kesäisin Turkissa olen melkein elänyt vedessä, mutta se oli erilaista uimista. Oma vahvuuteni on sukeltaminen. Pystyn olemaan pitkiä aikoja veden alla 😀

Aikuisiässä uinti on ollut aika vähäistä, mitä nyt Lucan kanssa olen välillä käynyt polskuttelee. Uimataitoa pidetään ihmisellä synnynnäisenä, mihin perustuu vauvauinti. Aikuisenakin voi oppia uimaan. Tärkeintä on opetella oikea tekniikka, jotta niskat ei mene jumiin, koska ui väärin. Itsekkin pidin alussa päätä liikaa pystyssä, joka vaikeutti hapenottoa ja tasaisen tahdin pitämistä. Pelko on sitten vaikeampi asia ja hankalampi nujertaa. Minulla on tuttuja, jotka pelkäävät vettä niin paljon, että eivät uintikouluista huolimatta uskalla laittaa päätä veden alle, vaikka jalat olisivatkin pohjassa. Pelon voittaminen on kuitenkin tärkeintä. Pienin askelin eteenpäin vain. 

Uinnissa parasta on ehkä se, kun vedessä voi tehdä kaikenlaista. Tämä monipuolinen liikuntaharrastus vahvistaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Voi tehdä potkuja, punnerruksia, ottaa spurtteja, tehdä käsitreenejä. Treenin aikana jalat väsyy ja kropassa tuntuu liikkuminen, vaikka hiki ei vedessä tulekkaan. Huomaan itsessäni kehitystä ja motivaatio sen kun kasvaa. Meillä on huippu valmentajat, jotka eivät anna periksi vaikka itse haluaisi luovuttaa. Viime kerralla sain tehtyä viisi punnerrusta ja tällä kertaa jaksoin nostaa itseäni kahdeksan kertaa. Tein 2 toistoa (ensin kovaa uintia yhteen päähän ja sitten punnerrukset ja sit taas uinti takas), joten yhteensä 16 punnerrusta vedessä. Punnerrukset tehdään siis vedessä, eli nostan itseni vedestä ylös käsien varassa. 

Miksi jokaisen kannattaisi uida?

  • Uinti sopii kaikille. Voit uida eri vaivoista huolimatta
  • Uinti on kokonaisvaltaista. Koko keho kiittää uinnin jälkeen. Uinti ei siis kuormita yhtä osa-aluetta, vaan koko kropps tekee duunia 
  • Tunnissa saa jo tehokkaan treenin tehtyä
  • Loukkaantumisriski on pieni
  • Nostaa kuntoa
  • Opettaa kehonhallintaa

Uinnin jälkeen tykkään rentoutua saunassa. Saunassa hieron päänahkaani ja annan hoitoaineen vaikuttaa noin 10 minuuttia. Olo tällä hetkellä todella virkistynyt ja hei..taisin saada nujerrettua flunssan alkeet eilisellä levolla.

Tänään pitäisi vielä kuvata, kun on noin upea valo ulkona. Illalla saan siskot meille kylään.

xx Didem

2 Responses

  1. Hyvä kun mainitsit tuosta pienestä loukkaantumisriskistä, se on itselle tärkeä asia urheillessa. Siksi esim. emmin kovasti mailapeliharrastuksen aloittamista vaikka sulkapallo tai tennis voisi kiinnostaakin. Pitääpä harkita uintia!

Leave a Reply

Your email address will not be published.