UNDER CONTROL

Photos by Kristiina Ketonen 

Yhteistyössä Massimo Duttin kanssa

Top // Zara

Trousers // Massimo Dutti

Shoes // Zara

Clutch // Massimo Dutti

Kuka saa suurenmoista nautintoa ja mielenrauhaa siitä, että asiat ovat niin sanotusti under control? Työ, opinnot, yksityiselämä, paino, siisteys, päivän rytmi, kaiken kontrolloiminen. Aiemmin elin noin ja tunsin, että elämäni pysyy ehjänä ja raiteillaan vaan silloin, kun voin ohjata sitä oman mieleni mukaan. Nyt jälkeenpäin ajattelen, että liiallinen keskittyminen siihen, että kaikki on koko ajan kontrollissa, vei päivistä iloa ja teki arjesta jopa vähän jäykkää ja yksitoikkoista. Ihminen voi ainoastaan kontrolloida omaa hengittämistä, itselleen puhumista, kehonkieltä, unta, mitä laittaa suuhunsa ja kiitollisuutta. Pitäisi vain päästää irti kaikista niistä asioista, joita ei vaan voi kontrolloida ja käyttää enemmän aikaa niihin asioihin, johon voi vaikuttaa ja joilla on merkitys parempaan elämään.

Onneksi nykyisessä elämässäni olen oppinut relaamaan, oikeastaan jo ihan meidän parisuhteen alussa. Elämä pysyy yhtä hyvin raiteillaan pienessä kaaoksessa, silloin kun joku toinenkin hallitsee sitä. Oikeastaan vähän kaipaan sitä kaaosta just nyt, varsinkin tänne kotiin. Haluaisin mieheni eri pari sukkia lattioille ja petaamattoman sängyn, kun saavun takaisin kotiin. Kaipaan eloisuutta ja arjen yllätyksiä, muuallekkin kuin lastenhuoneeseen. Olen paljon uskaliaampi ja rohkeampi nainen, silloin kun mieheni on lähelläni. Olo on paljon turvallisempi hänen kanssaan. Myös häneltä olen oppinut spontaanisuuden, enkä enää stressaa turhia. Nyt alkoi hymyilyttää kun mietin näitä asioita. Mieheni kanssa päivän aikana voi tapahtua vaikka mitä, mutta nyt kun itse olen vastuussa päivän sisällöstä (koska ollaan eri maissa), niin teen vain samoja juttuja. How boring is that? No okei, en mä nyt ihan samoja asioita tee päivästä toiseen työpäivän jälkeen, vaikka kaipaan sitä energiaa, jonka mieheni sytyttää minussa. Ehkä tämän oivaltaminen nyt, rohkaisee minua poikkeamaan rutiineistani ja tekemään jotain uutta esimerkiksi Lucan kanssa. Ikävöin kuitenkin mun seikkailunhaluista miestäni näihin tehtäviin, koska yhdessä tekeminen on aina hauskempaa ja hullumpaa kuin yksin/kaksin. Meillä on ihanaa täällä myös Lucan kanssa kahdestaan, mutta ollaan kokonaisia kun ollaan kaikki yhdessä.

Minkälaisia kontrollifriikkejä täältä löytyy?

Sellaista kontrollointia, kuten toisten ihmisten kontrolloinita, en koe omaavani. Varsinkin kasvatuksessa, liiallinen kontrolli on vain pahaksi lapsen kehitykselle.

Sitten siirrytään muotiin ja päivän tyyliin, joka on ajattoman hienostunut, naisellisella vivahteella. Vihdoin ja viimein Massimo Dutti avasi ovensa viime viikolla kaksikerroksiseen myymälään Helsingin Aleksanterinkadulle. Vaatebrändin valikoimissa on sekä naisten että miesten mallistot. Myymälätilan hallitsevia materiaaleja ovat nahka, valkoinen marmori, pähkinäpuu ja messinki. Jos ette vielä ole piiipahtaneet liikeessä, niin suosittelen teitä käymään siellä.

Sain intensiivisen ja mukavan vaatemallisto -kierroksen liikkeen edustajan johdolla liikkeessä ja pääsin kokeilemaan vaikka mitä vaatteita. Massimo Duttin vaatteet sopivat vartalolleni hyvin. Heillä on pienet koot, joka tietenkin on minulle vain iso plussa. Löysin itselleni nuo tyylikkäät housut, jotka istuvat täydellisesti. Napakat, suorat housut tuovat vähän kurvia pieneen vartalooni.

xx Didem

9 Responses

 1. Super ihanat nämä housut! I need them too<3 Ja näyttää istuvan sulle täydellisesti!

  1. Kiitos ja hei mä arvelinkin vähän että pitäisit näistä. Istuvat sulle täydellisesti, muru.

   Kauniita unia <3

 2. Kiva et pitkästä aikaa seksiä liikkeellä. Välillä kaipaan ajattelemattomuutta ja repimistä sulta.

 3. Didem olet ihana!! Kesästä asti oon lukenu sun blogia kun selailin töissä sun vanhoja postauksia. Kirjotit joskus että sun unelma on ollu tyyli-ikoni ja oot kyllä jos sitä monelle. 🙂 sulla on niin postiviinen elämänasenne ja sun juttuja on oikeesti mielenkiintosta seurata. Plus oot varmaa ainoita bloggaajia jotka ei käytä tekoripsiä tai hiustenoidennyksiä 😀

  1. Jep, tosta Didemille pointsit ettei oo mitään ylimääräistä härpäkettä. Niin paljon kivempi seurata luonnollista & kaunista naista.

 4. Pitää muuten sanoa vielä et kirjotus osu musta naulankantaan. Tyylistä tarkotin huonon muotoilun sijaan sitä et naisellisuus, eloisuus ja ennakoluuloton rohkeus on harvinaista nykymuodissa ja ehkä myös siks se tuntuu toimivan.

  Olin poimivinani et ajat pelkistetysti takaa sitä et kontrolloimalla ei rakenneta ihmisille tervettä suhdetta kontrolliin. Mulla on ollu aina todella vääristyny suhde kontrolliin, vasta nykyään löytyny tasapaino eli ei tarvi miettiä mitä tekee vaan voi keskittyä nauttimiseen. Joko sitä ei ole ollut ollenkaan ja hyvien sekä huonojen tapahtumien summa on yleensä vieny metsään ja sit taas siinä takaisinnousu/etsikkovaiheessa kontrolli on ollut älyttömällä tasolla hetkellisesti ikäänkuin eräänä opinlähteenä kunnes se on tippunut kokonaan pois tai nyttemmin pitkän harjottelun päälle löytänyt oman paikkansa taustalla. Vanhemmat sekä tutut on ollut äärimmäisen kontrolloivia ja kun on tarvinu välillä tukea heiltä joka on johtanu siihen että myös heitä on pitänyt kuunnella, tän asian tasapainon saaminen oli yllättävän vaikeaa kun lähiympäristössä ei ole ollut järkevää esimerkkiä mistä ottaa mallia vaan kaks heikkoa ääripäätä.

  Aistin myös et oot todella hyvin oivaltanu sen et on paljon ratkasevampaa tehdä asiat hyvin ja luottaa sen voimaan et sitä tyyliä seurataan jos se homma todella menee hyvin.

  Hyvää gaalailtaa huomiselle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.