UUDEN SUKUPOLVEN ÄLYPUHELIN

KUVAT EMILIA

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HUAWEI

Kaksi ja puoli kuukautta uuden puhelimen käyttöönotosta ja aika menee nopeasti, kun on hauskaa! Tämä postaus tulee summaamaan kaikki mahtavat ominaisuudet mitä uudet Huawein P30 Pro -puhelimet pitävät sisällään. Täytyy alkuun sanoa, että olen erittäin kriittinen mitä tulee kameran ja puhelimen laatuun. Käytän puhelinta päivittäin työvälineenä ja kuvaan videoita sekä kuvia kymmeniä joka päivä. Puhelimen on siis oltava käytännöllinen ja tehtävä mielellään asioita mahdollisimman paljon puolestani, jotta aikaa säästyy. Huaweihin kanssa aikaa ja vaivaa on tosiaan säästynyt, koska minun ei ole tarvinnut aina raahata järkkäriä mukana. Kyseinen puhelin on siksi erittäin kätevä esimerkiksi reissun päällä, kun ei tarvitse kantaa niin paljon kalustoa mukana. Kameran ominaisuuksiin palaan vielä!
Uutta käyttöjärjestelmää jännitin ehkä eniten kaikesta. Jännitys oli kuitenkin turhaa, koska käyttöönotto oli tehty heti alkuun erittäin helpoksi ja totuin uuteen puhelimeen nopeasti. Latasin aluksi sekä vanhaan että uuteen puhelimeen Phone Clone -nimisen sovelluksen, joka on Huawein oma datansiirtosovellus. Tämä teki asennuksesta yksinkertaista ja sain kaikki yhteystiedot ja kuvat identtisenä uuteen puhelimeen vanhasta. Puhelin on itsessään erittäin kaunis muotoilultaan ja sen pinta eli yhdeksänkerroksinen 3D-lasirunko loistaa kaikissa sateenkaaren väreissä. Muita värejä on Kristallin lisäksi Revontuli ja Kiiltävä musta. Lähes reunaton etunäyttö sisältää sormenjälkilukijan, joka nopeuttaa puhelimen avausta, kun pin-koodia ei tarvitse näpytellä joka kerta. Puhelinta voi ladata langattomasti sekä pikalatauksella täyteen reilussa puolessa tunnissa ja akkua voi myös ladata sekä jakaa yhdistämällä puhelimen toisen puhelimen kanssa.
Ja nyt siihen kameraan! Olen nimittäin ollut ihan fiiliksissä tästä uudesta kamerasta, jota on ihastellut moni vaikuttaja ja muutkin läheiset ihmiset. Esimerkiksi Lucan isoisä kokeili Huawein kameraa tunnin verran, kun oltiin kyläilemässä ja seuraavalla kerralla, kun tavattiin, oli hänellä jo kyseinen puhelin kovassa käytössä. ? Kameran valovoimaisuus ja kuvien sekä videon tarkkuus saa minut hämmästymään kerta toisensa jälkeen. Olen kuvannut tällä puhelimella jo monta kamppista. Olen voinut ottaa kuvan ja lisätä sen Instagramiin editoimatta sitä millään tavalla. Silti lopputulos on ollut parempi kuin entisen puhelimen kameralla otettu muokattu versio. Uudessa Huaweissa on myös AI-videoeditori, jolla voi tekoälyä hyödyntäen muokata taustamusiikkia ja efektejä videoihin reaaliajassa. Huawein P30 Pro -puhelin on varustettu Leican neloiskameralla, jossa on 40 megapikselin takakamera SuperSpectrum-sensorilla, jolla voi kuvata selkeitä kuvia pimeässä sekä 32 megapiselin etukamera.
Tämän lisäksi olen ihan rakastunut 20 megapikselin ultralaajakulmalinssiin, jolla on helppo kuvata esimerkiksi sisustusta tai isoja rakennuksia. Käytän laajakuvaobjektiivia myös järkkärissä, joten siksi kyseinen ominaisuus on ollut kätevä myös puhelimella kuvattaessa. 8 megapikselin kymmenkertainen teleskooppizoomi on ihan ennennäkemätön, koska se tosiaan zoomaa superterävästi ilman, että laatu kärsii huomattavasti. Yksi ainutlaatuisista ominaisuuksista on ToF eli Time of Flight -kamera, jonka syväterävyystoiminnot ja tarkka kuvasegmentointi tuovat kuvaan pehmeän taustasumennuksen, jota tykkään käyttään asukuvissa. Laajakulma tekee kuvasta isomman ja pidentää jalkoja. ?
Kamera on varmaankin yksi tärkeimmistä ellei tärkein ominaisuus, kun valitsen itselleni uutta puhelinta. Nykyään halutaan mahdollisimman laadukkaita kuvia, joita voi ottaa mahdollisimman nopeasti reaaliajassa sosiaaliseen mediaan. Tämä on itsellenikin tärkeä asia, kun kuvamateriaalia julkaistaan tuhansia sekunnissa ja pitäisi jotenkin erottua joukosta. En halua hypettää mitään sellaista tuotetta, johon en aidosti usko, mutta Huawein P30 Pro on mullistanut käsitykseni valokuvaamisesta puhelimella. Vapise järkkäri!
xx Didem

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *