UUSI VUOSI JA UUDET KUJEET

Kuvat Mona Salminen
Muah by Sharon
Mekko / Samsøe&Samsøe (ei vielä kaupoissa)
Nahkatakki / Samsøe&Samsøe (ei vielä kaupoissa)
Bootsit / Topshop

 

Somet on ollut viime päivinä täynnä kaikenlaisia motivaatiokirjoituksia ja uudenvuodenlupauksia. Sanon rehellisesti, etten ole koskaan ollut tällaisten kannalla, koska panostan mieluummin itseni kehittämiseen pidemmällä mittakaavalla. Esimerkiksi tipaton tammikuu on mielestäni yksi huonoimmista asioista mitä voi itselle tehdä. Ongelmatapauksissa asia erikseen, mutta huono asia heille, jotka haluavat vain vähentää alkoholin juontia. Tipattoman jälkeen juodaan sitten kaksin käsin ja kroppa sekä mieli on aivan sekaisin. Ei myöskään ole terveellistä antaa itselle lupaa ahmia roppakaupalla herkkuja jouluna vain mättäämisen ilosta ja tämän jälkeen kieltää itseltään herkuttelu kokonaan, jolloin mieliteot vain lisääntyvät. Ei saisi olla ehdoton, vaan pyrkiä löytämään tasapaino ja taivoitella kohtuullisuutta kaikessa. Itselleni kohtuullisuutta on juoda muutama lasi viinä aina silloin tällöin, urheilla tasapainosesti, ja herkutella pienissä määrin, kun tekee mieli. Sokeri ei tietenkään ole hyväksi kellekään, mutta tiedän itsestäni myös sen, että, jos jättäisin jonkin asian tarkoituksella pois, pyörisivät ajatukseni jatkuvasti siinä minkä olen itseltäni kieltänyt. Minulle toimii parhaiten se, että suon itselleni asioita, jotta niistä ei tule liian suuria kiusauksia.

Tämä aihe on tullut puheeksi muutaman ihmisen kanssa viime päivinä ja se jakaa tietysti jonkin verran mielipiteitä. Joillekin totaalikieltätyminen toimii ja joillekin ei, mutta näin empiiristä tutkimusta tehneenä voin sanoa, ettei se useille ihmisille sovi. Ihmismieli on niin ihmeellinen siinä, että sitä helposti haluaa kaikkea sitä mitä ei voi saada, ja sitä vastoin tottuu siihen mitä on. Tällöin on vaan parempi olla itselleen armollinen kuin rääkätä. Aloitin nimittäin “taas” salilla käymisen, mutta haluan pitää treenaamisen ennen kaikkea hauskana ja nautinnollisena kuin pakottamisena ja suorittamisena. Toki tavoitteita pitää olla, mutta ei kannata tehdä niistä myöskään liian hankalia, jotta voi pienin askelin lähestyä kohti uutta elämäntapaa eikä vain ajatella jotain tiettyä tulosta. Pikadieeteilläkin on usein huonot seuraukset, kun halutaan saada tuloksia mahdollisimman nopeasti ja lyhyessä ajassa. Tällöin kilot tulevat lopulta kaksinkertaisina takaisin eikä se ainakaan motivoi pitämään huolta itsestään jatkossa. Tärkeintä on löytää itselle se oikea tapa muutokseen ja koittaa saada mahdutettua uudet harrastukset osaan arkea, jolloin niistä on helpompi tehdä rutiinia.

Urheilu on se asia, jossa haluan itse tsempata jatkossa ja tehdä osan elämää. Liikunta on kuitenkin ollut niin iso osa lapsuutta ja nuoruuttani. Haluan voida fyysisesti hyvin, saada lisää energiaa ja olla vanhempana hyvässä kunnossa. Olen jo kolmekymppinen ja tiedän, ettei pelkkä haaveilu kiinteämmästä takapuolesta auta 😀 vaan on tehtävä asialle jotain, jotta saa tuloksia. Treenaaminen on jäänyt minulta aikoinaan pois silloin, kun kaikki harrastukset loppuivat ja aloin keskittymään muihin uusiin asioihin. Nyt motivoin itseäni sillä, että haluan olla terve ja hyväkuntoinen myös vanhempana, jolloin liikunta pitää aloittaa asap! Kiitos monipuolisen urheilutaustani, jonka kautta olen saanut hyvän pohjan, sekä kestävän kehon ja kunnon näinkin pitkälle.

Ohjenuorana siis se mihin ikinä ryhdyttekään, että unohtakaa kaikki pikarääkit ja keskittykää muuttamaan elämäntapoja pitkällä tähtäimellä. Jojottelu ei johda mihinkään ja se voi olla entistä tuhoisampaa keholle ja mielelle.

Ihanaa tätä vuotta kaikille ja muistakaa kohtuus 😉

Tämä viikko on ollut vauhdikas alku monellakin tapaa, joten samalla kun tässä teille paapatan tasapainosta ja kohtuudesta, niin minunkin pitää pitää huoli siitä, etten ylikuormita itseäni. Pitää muistaa, että kaikilla on stressilevelit eri tasoilla.

 

xx Didem

8 Responses

    1. Thanks babe ❤️ Monan kanssa kuvattiin muutamia settejä nyt loman aikana ja hyvä boogie meillä ?

  1. Niin samaa mieltä sun kaa! Se on juuri niinkuin kirjoitat ja samaan oon todennut itsekkin. Ja pakko myös todeta, että meillä kummallakin vartalokin kohdillaan, eli kohtuudella voi sallia itselleen pieniä nautintoja. Mutta totaali kieltäytyminen ja sen jälkeen retkahtaminen on kyl tosi huono….

    1. Joo en ole koskaan ollut sellainen totaalikieltäytyjä. En ole myöskään kokaan ollut laidutuskuurilla tai jollain treenikuurilla. Lyhytaikaiset projektit ei nappaa ?

  2. Kiva teksti! Tajusin just et oot vain vuoden mua nuorempi ja sit mietin, että onkohan sulla ollenkaan ryppyjä? 😀 Itse ihan kauhistuin kun huomasin äskettäin, että poskipäille on ilmestynyt ohuita juonteita, eli ns. naururyppyjä! Toisaalta eihän sen pitäisi haitata, sillä onnesta ja naurustahan ne vain kertovat, mutta silti, säikähdin vähän. Olenkohan itse osaltani aiheuttanut nämä kun en ole kosteuttanut ihoa tarpeeksi ? Äidillä ei ole oikeastaan ollenkaan ryppyjä ikäisekseen niin olen ehkä liikaakin totuttautunut siihen, että hyvät geenit suojaa ?

  3. Hei Didem! Olen seurannut blogiasi Sveitsin alkuajoista lähtien ja jo silloin tässä oli niin hyvä flow, että tämä jäi pieneksi vakkarivalopilkuksi arjen keskelle. Onnittelut uramenestyksestä; jatka valitsemallasi persoonallisella linjalla, se on tuonut sinut näin pitkälle 🙂 Olen aivan erityyppisellä alalla ja monesta asiasta ajattelen hyvin eri tavalla kuin sinä, mutta arvostan ihmisiä jotka osaavat tehdä työnsä hyvin, nauttivat siitä ja haluavat jatkuvasti kehittää itseään… Mielestäni on naurettavaa keskustella siitä onko bloggaaminen oikea työ. Natalie Portman valmistui Harvardista ja yliopistotutkinnostaan huolimatta valitsi kutsumusammattinsa näyttelemisen, vaikka varmasti monen mielestä Hollywoodissa pyöriminen ei ole oikea työ;)
    Yksi pieni toivekin olisi. Olisitko ehtinyt toteuttaa hieman isompaa postausta, jossa käyt läpi vaatekaappisi kulmakiviä/tyylisi peruspilareita/hyvät toimivat asukokonaisuudet eri tilanteisiin. Toki blogistasi saa inspistä valtavasti, mutta olisi kiva nähdä sellainen kattavampi tyylipostaus. Aurinkoista keväänjatkoa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.