VIHERPEUKALO

 

 

 

Minuun on viime aikoina jostain syystä iskenyt jokin ihme puutarhurin vimma. Tykkään ostaa kotiin tuoreita kukkia ja katsoa keväällä, kun luonto puhkeaa kukkaan, mutten ole saanut mahdollisuutta tehdä istutuksia. Olen muutamana iltana jopa selaillut Plantagenin nettisivuja ihastellen sivujen kukkaloistoa ja saanut niistä inspiraatiota. Meillä ei kotona ole omaa pihamaata eikä oikeastaan kunnon parvekettakaan, mutta mökillä innostus touhuta pihamaalla kasvaa. Meillä on mökki Ristiinassa, ja ollaan täällä parhaimmillaan juhannuksen vietossa.

Haaveenani olisi laittaa tänne jokin sympaattinen nurkkaus riippumattoineen ja säkkituoleineen, jossa voisi levätä ja lukea kirjoja. Jokin näyttävä kukkapenkki olisi ihana istuttaa, joka koristaisi lukunurkkausta. Toki joitain vihanneksiakin olisi kiva olla, vaikka miniluumutomaatteja, mutten tiedä miten hyvin ne säilyisi, kun ollaan mökillä sen verran harvoin. Eilen tehtiin naisten kanssa suursiivous mökissä ja miehet rakensivat uutta terassia saunalle. Meidän sauna on puoliksi veden päällä kalliolla ja siellä on iso laituri, mutta nyt saatiin sinne hieno terassi myös.

Mieheni suvussa leivotaan paljon ja he todellakin osaavat leipoa mitä herkullisempia kakkuja ja leivonnaisia. Kahden päivän aikana on tullut maistettua jo neljä erilaista kakkua. Yritän olla maltillinen makean suhteen, vaikka se onkin välillä vaikeaa. Näin ison porukan kanssa tuntuu, että syödään koko ajan jotain. Haha! Toivottavasti kaikilla on tähän asti ollut ihana juhannus.

Niin siitä kasvillisuudesta vielä…meillä on täällä omastakin takaa kasvillisuutta, nimittäin mustikoita, joita olen käynyt keräämässä joskus. Tykkään touhuta pihalla ja osaan täysillä rentoutua luonnon helmassa, mutta en näe itseäni rämpimässä metsässä hyttysten ja punkkien keskellä. Itse asiassa taidan olla aika huvittava näky välillä metsässä, kun huidon ötököitä tai istuskelen rauhassa omissa oloissa, kun muut lämmittää saunaa porukalla. Kaipaan paljon omaa aikaa ja olen siinä mielessä hieman hienohelma, että tykkään mieluummin katsella sivusta, kun muut touhuaa. Mutta sitten minulla on kuitenkin omia juttuja, joista innostun ja voin touhuta jonkun tekemisen parissa useita tunteja. Tänä iltana olisi vielä kirjahyllyn järjestelyä 🙂 Onneksi meidän porukassa on isoja poikia, jotka saa esimerkiksi hakata puita ja kantaa halkoja saunalle. Heippa!

 

xx Didem

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.