VIISI TAPAA SUOJAUTUA AURINGOLTA

1. Suojaa pää

Pää on suorassa kontaktissa auringonvalolle, joten se saa automaattisesti eniten säteitä. Päänalue on hyvä suojata päähineillä tai vaikka turbaanilla. Hiukset kuivuvat helposti auringossa, joten kutrit voi samalla piilottaa huivin alle. Myös uidessa on hyvä muistaa, ettei kloorivesi tee kovin hyvää hiuksille, jonka takia ne on kätevä pyöräyttää ylös kireälle nutturalle tai sujauttaa uimalakin sisään. Tällä hetkellä on myynnissä todella näyttäviä ja trendikkäitä lierihattuja, lippiksiä ja muita päähineitä, joilla voi kulkea tyylikkäänä rannalla tai poolilla. Kampaajalla on hyvä pyytää tehohoito hiuksille ja kotihoitona voi levittää naamion ja syväkosteuttaa erilaisilla tuotteilla.

2. Käytä aurinkosuojaa

Varsinkin vartalon korkeisiin kohtiin on tärkeää levittää korkealla kertoimella varustetut aurinkosuojat. Olkapäät, rintakehä, nenä, poskipäät, korvanlehdet ja päänahka tarvitsevat eniten suojaa, sillä ne palavat helpoiten. Kasvoille on myynnissä käteviä voidepuikkoja, joita voi lisätä päivän mittaan iholle. Myynnissä on myös suihkutettavia tuotteita, joita on helppo lisätä sellaisiin kohtiin, joihin on vaikea itse levittää. Muun muassa meikkivoiteet, bb-, cc- ja -perusvoiteet saattavat sisältää suojakertoimen, mutta aurinkotuotetta voi toki levittää myös meikin alle. SK-merkintä kertoo miten korkea suojakerroin on ja tämän lisäksi olisi hyvä löytyä sekä UVA että UVB -merkinnät.

3. Peitä hipiäsi hengittävillä kankailla

Kaikkein paras suoja on tietenkin peittää iho vaatteilla. Ohuet ja hengittävät kankaat tuntuvat hyvältä iholla ja ovat ihanan vilpoisia. Välttämättä lyhyet shortsit tai toppi ei olekaan se paras vaihtoehto helteellä vaan mieluummin esimerkiksi kevyt maksimekko tai löysät haaremihousut. Iho ruskettuu parhaiten liikkuessa, jolloin se saattaa myös palaa huomaamattomasti päivän aikana.

4. Vältä auringonottoa keskipäivällä

Iho palaa helpoiten klo 11-15 välillä, jolloin aurinko paistaa voimakkaasti. Tällöin on hyvä suojata myös silmät aurinkolaseilla. UV-säteilyn indeksiä kannattaa seurata palamisriskin välttämiseksi. Alle kolmen indeksi tarkoittaa heikkoa ja yli 11 äärimmäisen voimakasta UV-säteilyä.

5. Kosteuta ihoa jälkikäteen

After sunin käyttö on todella tärkeä osa auringonottoa ja ihon kosteutusta aurinkoisen päivän jälkeen. After sunit viilentävät, rauhoittavat ja palauttavat iholle sen kosteustasapainon, sekä säilyttävät rusketuksen kauemmin. Voiteissa käytetään paljon esimerkiksi aloe veraa, joka auttaa palanutta ihoa palautumaan ja kosteuttaa tehokkaasti. Iho kannattaa myös valmistaa auringonottoa varten kuorimalla ja kosteuttamalla, jolloin ruskettuu tasaisemmin. Kosteutuksesta kannattaa tosiaan huolehtia, sillä aurinko vanhentaa ihoa ja voi aiheuttaa helpommin ryppyjä ja pigmenttimuutoksia. Muistakaa siis nauttia auringosta kohtuudella!

Espanjassa kaikki loistavasti 😉 Meidän menoa pääsette seuraaman instastorystani @bydidem 

xx Didem

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.