VINKKEJÄ LAPSEN KANSSA MATKUSTAVALLE

 

  

Neule / Zara
Shortsit / Levi’s
Lenkkarit /Adidas

 

Luca oli vasta kahden viikon ikäinen, kun matkusti ensimmäisen kerran kanssani Sveitsistä Suomeen kesälomalla. Hän on jo tottunut matkustaja, enkä ole koskaan jännittänyt reissata hänen kanssaan paikasta toiseen. Suosittelenkin ottamaan lapsen rohkeasti mukaan matkalle. Perehtyminen matkakohteeseen ja lentoyhtiön omiin sääntöihin helpottaa paljon. Myös tarkka organisointi matkatavaroiden ja majoittumisen kanssa hyvissä ajoin ennen matkaa vähentää stressiä. Kannattaa myös kysyä etukäteen onko koneessa ylimääräistä tilaa, jolloin paikat voi valita sellaiselta riviltä, jossa ei ole muita, jolloin lapselle jää enemmän tilaa touhuta.

Kotona teen pakkaamisen kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla kasaan matkalaukkuun kaiken sen minkä koen tarpeelliseksi ottaa mukaan. Tämän jälkeen karsin joukosta kaiken ekstran ja valitsen laukkuun vaan ne tärkeimmät asiat. En pakkaa laukkuun kovin montaa vaatekertaa, vaan mieluummin pesen vaatteita paikan päällä joko käyttämällä hotellin pesupalvelua tai viemällä itse lähimpään pesulaan. Riippuu toki reissun pituudesta, mutta vähemmälläkin tavaramäärällä pärjää. Luca ottaa aina mukaan oman repun, johon hän pakkaa omia henkilökohtaisia tavaroita. Mukana on paljon sellaista, joilla voi tappaa aikaa lentokoneessa eli puhelin, pädi, vihko ja värityskyniä. Opetellaan tällä hetkellä ahkerasti matikkaa ja lukemista, jolloin oma vihko on kätevä olla mukana. iPadiin ollaan valmiiksi tallennettu erilaisia pelejä, joita Luca voi pelata koneessa.

Tykkään mennä lentokentälle ajoissa, jolloin lapsen kanssa ei tarvitse kiirehtiä ja stressata. Katsellaan kauppoja ja pysähdytään usein syömään ennen lentoa. Lucalla on luontainen kiinnostus lentokoneisiin, hätätilanteisiin, erilaisiin nousuihin ja laskeutumisiin. Hän on katsellut näitä videoita paljonkin ja on superinnoissaan aina lennolle lähtiessä. Lucaa ei siis erityisemmin jännitä eikä pelota lentää koneessa. Saamme jokainen kerta palautetta siitä miten rauhallinen, kiltti ja reipas Luca on eikä kiukuttele turhaan. Kaveri osaa usein matkustustiedotteetkin ulkoa 😀

Katsotaan lentoreitti aina etukäteen ja seurataan ruudulta lennon kestoa. Lapselle kannattaa sanoa suoraan kauan lento kestää ja miten se etenee, ettei lapsi hermostu. Olen myös tarkka siitä, ettei Luca häiritse muita matkustajia tai esimerkiksi potki edessä olevaa istuinta. Ei ole muiden matkustajien tai henkilökunnan vastuulla opettaa lastani käyttäytymään, vaan käytöstavat ja säännöt käydään etukäteen läpi ennen koneeseen nousua. Pitkillä lennoilla on myös hyvä valita iltalento, jolloin lapsi voi nukkua mahdollisimman paljon koneessa.

Kannattaa myös miettiä varaako majoitukseksi hotellin vai loma-asunnon. Meillä oli Espanjassa kaksi huonetta ja minikeittiö hotellihuoneessa, joka helpotti Lucan kanssa, kun välipaloja sai jemmattua jääkaappiin yms. Jokin loma-asunto voi olla todella hyvä vaihtoehto pidemmillä matkoilla, kun ruokaa voi tehdä itse, on kotoisampi olo ja tilaa on enemmän. Molemmissa vaihtoehdoissa on toki puolensa. On myös olemassa sellaisia hotellihuoneita, joissa tilan voi jakaa vaikka liukuovilla, jolloin lapsi saa nukkua omassa rauhassa. On hyvä tsekata miten lapsiystävällinen hotelli on ja millaisia aktiviteetteja lähiympäristössä on. Hotelli, jossa asuimme on nimeltään Boutique X ja on ihan uusi. Hotelli on vielä hieman keskeneräinen, mutta teen kyllä hotellista myöhemmin vielä postauksen. Minulla on hieman oma lehmä ojassa, koska mieheni omistaa sen.

Tämä postaus on ajankohtainen, sillä tulimme juuri Fuengirolasta ja ollaan lähdössä vielä tässä kuussa Jenkkeihin. Ihanaa viikkoa kaikille! Ja vielä kerran pakko sanoa, että tuntuu hyvältä olla täällä Ellellä 🙂 Kiitoksia kaikista onnitteluviesteistä!

xx Didem

3 Responses

  1. Onnittelut uudelle Elle-tytölle, Didem 🙂

    Mahtavaa, että miehesi omistaa Boutique X:n! Tiedätkö, kun olitte Espanjassa, niin mulle tuli ihan sellainen olo, että onkohon tuo hotelli teidän 🙂 Olin viime kesänä perheeni kanssa ekaa kertaa Fuengirolassa ja kovasti pidin rennosta meiningistä, joka siellä oli!Ja ah, lyhyt, suora lento ja Malagasta sujuvasti Fuengirolaan, huippujuttu! En kaipaa lomalla mitään yltiöglamouria vaan musta oli parasta käydä paikallisten kanssa samassa ruokakaupassa, syödä pitkään dinneriä pimenevässä illassa ja jonottaa paikallisten pappojen kanssa aamulla leipomossa. Mutta totta se, että joka majoitusvaihtoehdossa on hyvät ja huonot puolensa. Mielelläni kuulen uudesta hotellista samoin voisitko kirjoittaa aamiaiskahvilanne nimen (se meni mulla vähän ohi Insta Storeissa). Kiitos etukäteen!

  2. Miksi opetat lastasi lukemaan ja laskemaan noin varhain kun et itsekään ole kolmeenkymmeneen ikävuoteen mennessä saanut suoritettua minkäänlaista koulua loppuun (lukion jälkeen)? Mielestäni vanhemmat eivät voi vaatia lapselta paljon jos omat suoritukset ovat heikkoja, esim. ei tietoakaan akateemisesta loppututkinnosta.

    1. Akateemisen loppututkinnon omaava ei taida olla yhtä kuin hyvät käytöstavat omaava 😉 Eli minäkään en olisi saanut käydä lukiota ja mennä korkeakouluun koska vanhempani ovat ammattikoulutaustaisia? Näinhän niitä yhteiskuntaluokkaeroja kavennetaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *