VINTAGE AARTEITA

 

Löysin Santa Monicasta erään vintage-kaupan, jossa oli hieman kalliimpia brändejä ja luksusmerkkejä esillä. Kassan vieressä oli rekki, jossa roikkui Chanelin vaatteita, upeita takkeja ja jakkuja. Vaatteet olivat PALJON halvempia kuin Chanelin omassa kaupassa, mutta sellaisia yksilöitä, joihin ei oikein muualla törmää. On mieletöntä tehdä sellaisia uniikkeja löytöjä, joissa on jotain persoonallista. Se juuri kierrätyksessä on parasta, että samalla, kun tekee hyvää ja auttaa luontoa, voi ostaa jotain sellaista mitä muilla ihmisillä ei helposti tule vastaan. Löysin kaksi upeaa vintage-jakkua, joista toisen esittelin jo Instagramissa ja nyt täällä blogin puolella myös. Jakku on valkoinen kultaisilla napeilla ja hyvin klassinen oversize-bleiseri. Toinen jakku, on kirjavampi ja siinä on erivärisiä ruutuja. Kummatkin ovat käytännöllisiä ja ihania, ja minulla kävi tuuri, kun löysin niin hyvin istuvat, siistit ja hyväkuntoiset yksilöt. Näitä on tullut muutamia aiemminkin vastaan, mutta hinta ollut törkeän korkea ja kunto huono. Kaupasta tarttui mukaan myös tällä hetkellä kovaa huutoa olevat Chanelin kitten heelsit eli korkkarit minikoroilla.

Kun matkustan, niin tykkään etsiä tällaisia vintage- ja second hand -kauppoja, joissa tehdä harvinaisia löytöjä. Kaiken ei tarvitse aina olla uutta. Maailmalla eritoten esimerkiksi Nykissä on paljon tällaisia kauppoja. Tiesittekö muuten, että en ole koskaan käynyt Nykissä 🙂 Helsingissä näitä kauppoja on hieman vähemmän, vaikkakin koko ajan tulee uutta. Mietin silloin Sveitsissä asuessani, että alkaisin Suomessa pyörittää luksus second hand -kauppaa, mutta se jäi vain ajatuksen tasolle. Tutustuin nimittäin Sveitsissä paremminkin tähän bisnekseen ja siellä se toimii hyvin.

Ystäväni Mona on juuri avannut Brand Second Hand -kaupan Ruoholahteen. Juuri näitä kauppoja tarvitaan lisää, koska ihmiset haluavat entistä enemmän kierrättää. Töölössä sijaitseva Relove on myös yksi tällaisista paikoista, ja listat aina täynnä.

Koitan jatkuvasti etsiskellä hyviä yksilöitä myös netistä erilaisilta kierrätyssivustoilta ja Facebookista. En nuorempana oikein fiilannut käytettyjä vaatteita, mutta olen myöhemmin oppinut tykkäämään niistä. Annan ja myyn myös itse jatkuvasti omia vaatteita ja asusteita joko kirppareilla tai sitten somessa. Laitoin esimerkiksi vähän aikaa sitten laukkuni myyntiin Instagram storyyn ja ne menivät sieltä samantien. On kiva kommunikoida lukijoitteni kanssa tällä tavalla suoraan! Tällaisessa maailmassa, jossa kulutushysteria on kovaa ja ostetaan koko ajan uutta, on hyvä tietää erilaisia vaihtoehtoja ostamiselle ja mieluummin kierrättää. Itselleni kierrätyksessä pointtina on enimmäkseen se, että voin pukeutua johonkin uuteen ja erilaiseen useammin sekä tehdä edullisempia hankintoja merkkivaatteiden kohdalla.

Kuinka moni teistä kierrättää? Jos tiedätte hyviä vintage liikkeitä maailmalla, niin kertokaa!

Terveisiä Oslon lentokentältä. Edellinen lentomme meni loistavasti. Luca nukkui koko matkan. Hyvillä mielin siis kotiin.

xx Didem

6 Responses

 1. Enemmän tämän kaltaisia kauppoja tarvitaan todellakin. Muoti- ja tekstili-ala on tosiaan maailman saastuttavin ala, heti öljyn jälkeen.
  Itselläni Vestiaire Collective on suosituimpien sivujen joukossa ja maailmalla lempi vintagekauppa on muun muassa Milanossa sijaitseva Cavalli e Nastri.
  Ja mitä parhainta vintagessa on, kuten sanot, että vanhat vaatteet heräävät uudestaan eloon <3
  Pitää pistäytyä ystäväsi kaupassa, seuraavan kerran kun olen Suomessa 🙂
  xx
  http://mariannelle.com

 2. Täytyypä käydä katsomassa se Ruoholahden liike 🙂 Korkeavuorenkadulla ja Fredalla on vintageliikkeissä ikkunassa usein ihania juttuja, mutta niiden aukioloajat on aika vaihtelecat, enkä koskaan osu kohdalle kun ovat auki vaikka lähellä asunkin.

 3. Second hand ja vintage storet maailmalla on tosi ihania ja pakko käydä aina tsekkaan ne. Ja kiva et nyt Helsinkiinkin on tullut vähän parempitasoisia secondhand-liikkeitä. Tosi makeeta tavaraa Brandsecondhandissa, ihania naisellisia juttuja parilta bloggarilta ja mm. artistien Mikael G. ja Ville Gallen ihan uutta tai todella vähän käytettyä vaatetta ja kenkää 🙂
  Se on muuten Kampissa, ei Ruoholahdessa, Ruoholahdenkatu 10 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *