FRESH AIR, NO MAKEUP, SUN and

HEALTHY LIVING.

Nämä neljä juttua tekivät eilisestä hyvän, terveellisen, raikkaan ja energisen. Aurinko ja raikas ulkoilma vaikuttavat mieleeni aina yhtä pirteällä tavalla. Ulkoilen mahdollisimman paljon, jotta voin hyvin. Terveellisten elämäntapojen ylläpitäminen vaatii säännöllistä liikuntaa ja ulkoilua, joka taas vaikuttaa ruokavalioon ja vireystilaan. Pimeyden keskellä unohdan välillä, kuinka paljon valo ja aurinko meihin vaikuttaa.

Miksi mainitsen meikittömyyden on siksi että minulle se tuo äärimmäisen puhtaan ja nuoren olon. Toivoisin että ihmiset uskaltaisivat enemmän liikkua ulkona ilman meikkiä. Ihan vaan sen takia, että iho voi paremmin kun sen antaa hengittää vapaasti. Te jotka kärsitte iho-ongelmista, niin yksikin meikitön päivä viikossa on hyväksi näpyille ja muille ongelmille. Meikki ärsyttää ja vanhentaa ihoa. En omista/käytä meikkivoidetta ja uskon että se on yksi syy miksi ihoni on näin tasainen ja hyvinvoiva.

Lähdimme eilen perheen kesken pyöräilemään. Asteita oli 14 ja tuntui ihan Suomen pääsiäiseltä. Eksyimme luontopolulle ja lintutornille. Mieheni ja Luca lähtivät tutkiskelemaan luontoa. Minä sen sijaan jäin istumaan aurinkoon. Hengitin syvään 10 kertaa, hymyilin ja olin vaan. 15 minuuttia täysin yksin, luonnon keskellä, veden äärellä ja ilman puhelinta. Teki hyvää!

Kiinnostaako teitä ruokapäiväkirja postaus? 

Nyt puuroa ja kahvia. Nukuin aika huonosti viime yön, kuuntelin hirmuista sadetta ja tuulta, joka löi ikkunoihin.

Koska olen mukavuudenhaluinen, niin sadepäivinä minua ei kyllä ulkona näe. 😀

Tänään meinaan viihtyä oloasussa koko päivän.

19 Responses

  1. Kiitos Claudia.

   Lenkkarit ja collegehousut on hm. Tekoturkis takki on Manorista täältä Sveitsistä.

 1. Ruokapäiväkirja kiinnostaisi! 🙂 Millaiset ihonhoitorutiinit sulla muuten on? Olisi kiva lukea ja ehkä saada jotain vinkkejä. 🙂

  1. No kiva, ajattelin sellaisen nimittäin tehdä 🙂

   Mun ihonhoitorutiinit:

   Pesen ihoni aamuin ja illoin Clarinsin puhdistusgeelillä, jonka jälkeen laitan kasvoilleni Lumenen heleyttävää päivävoidetta (se on kevyt, eikä jää tahmeiseksi iholle). Olen käyttänyt tätä samaa voidetta kasvoilleni jo vuosia. Käytän myös samaa sarjaa olevaa silmänympärysvoidetta. Yövoidetta minulla ei ole erikseen vielä. Suosittelen lämpimästi Lumenen bright now vitamin C daycreamia. 🙂 Ehkä mä voisin tehdä videomuodossa postauksen mun ihonhoitorutiineista.

   Kerran viikossa käyn saunassa, kuorin ihoni ja laitan kasvonaamion.
   Juon vettä, syön hedelmiä ja paljon kasviksia.

   Myös hymy tuo hehkua kasvoille 🙂

   xx

 2. Vietän atopian takia ja oikeastaan jo ennen tätä pahenemistakin silkan laiskuuden tähden isoimman osan ajasta ilman meikkiä. Joten mulla menee ehkä päinvastoin, sitten kun vaivaudun meikkaamaan (yleensä jos on näytettävä ihmiseltä, eikä halua säikyttää ihmisiä, sillä mun kasvot voi olla aika järkyttävän näköiset pahimmillaan) tunnen itseni jotenkin ryhdikkäämmäksi – siis mielentilana. Toivon että tämä enimmäkseen Suomeen siirtyminen nyt auttaa ihon kanssa ja voisin näyttää ilman meikkiäkin yhtä hehkeältä kuin sinä!

  1. p.s. ihanat housut! Mistä ne on? t.verkkarirakastaja (joka ottaa inttileskeydestä ja verkkareita vihaavan murun kauempana olemisesta kaiken irti :D)

 3. Meikkaaminen ei todellakaan tuki huokosia, jos käytät korkealaatuista kosmetiikkaa (eriasia jotkut esim h&m meikit tai vastaavat) . Meikkivoide suomen ilmastossa on todella hyvä jos vain peset joka ikinen ilta meikkt pois kasvoilta omalle ihotyypille tarkoitetulla puhd aineella. Suomessa on viimaa, pakkasta,tuulta jne. Meikkivoide on kuin ohut suojaava vaate kasvoille. Sinulla vain sattuu olemaan hyvät geenit ihollesi. Ei se johdu siitä että et käytä meikkivoidetta. Kaikki ei myöskään satu omistamaan tummia ripsiä ja kulmia ja valmiiksi päivettyneen näköistä ihoa. Sellaisen joka ne luonnostaan omistaa, on helppo arvostella toisten meikkaamisia… Jos sinulla olisi suomalaiset karvat jotka ovat vaaleat, ohuet, hennot niin ehkä tekee mieli sipaista ripsaria ja aurinkopuuteria kalpeilme kasvoille.

  1. Näin mä olen lukenut että jatkuva meikkaaminen rasittaa kyllä ihoa, vaikka kovin vähän meikeistä edes tiedän. Maalaisjärki myös kuitenkin sanoo sen että välillä on hyvä pitää meikittömiä päiviä, ei se haitaksi ole. Tiedän että itselläni on hyvät geenit, mutta minun kohdallani ainakin iho voi paremmin ja näyttää paremmalta mitä vähemmän pakkelia mulla on naamassa.

   Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä että iho täytyy suojata pakkaselta, mutta väitätkö että meikitön päivä vaikka kerran viikossa ei tekisi hyvää jokaiselle?

   Random kysymys sulle, tunnen paljon lestadiolaisia. He eivät käytä meikkiä, koska se ei ole sallittua. Miksi niin monella heistä on hyvä iho?

   ps. Rakastan ripsiväriä ja aurinkopuuteria. Aurinkopuuteri näyttää hyvältä kun sitä laittaa kevyesti. Oli iho minkä värinen tahansa, niin pitäisi ihmisen pystyä näyttäytymään luonnollisena.

 4. Kyllä mäkin viihtyisin ilman meikkiä,jos olisi noin ihana iho kuin sulla 🙂 oma ihoni ei ole ihan täydellinen enkä viihdy ilman meikkiä kuin öisin. Tulee niin ruma olo. Arkisin käytän vain mineraalimeikkipuuteria ja vähän poskipunaa,jotta näyttää edes ihmiseltä. Käytätkö yleensäkään muuta meikkiä kuin silmämeikkiä?

  1. Käytän aurinkopuuteria ja ripsiväriä. Muistan joskus nuorempana kun oli joku näppylä ja peitin sen Joe Blascolla. Päivän aikana hieroin pois peitevärin koska se näytti paljon rumemmalta kun yritin peittää finnin.
   Se on totta että hyvän ihon omistavana mun on helppo puhua meikittömyydestä etc, mutta en sano sitä sen takia että ajattelisin että näyttäisin tosi päivittyneeltä ilman meikkiä. Se puhtaan ihon tunne on se juttu. Olen minäkin kalpea talvisin.

   Toivoisin vaan että jokainen ihminen uskaltaisi mennä joskus luonnollisena ulos ovesta, ajattelematta miltä näyttää.

   xx

 5. Minäkään en omista meikkivoidetta ja ajattelen hyvin samoin, kun sinä:)) Toki hieman peitän tummia silmänalusia tai ehostan kulmia. Välillä on myös kiva laittaa huuliin punaa;), mutta siinä se suurilta osin.
  Mun mielestä ihminen on myös kauniimpi ilman meikkiä ihan omana itsenään.
  En myöskään usko meikin olevan millään tavalla ainakaan eduksi/avuksi ihonhoidolle, oli se sitten kuinka korkealaatuista:)

 6. Tuskin meikkivoide ja sen kemikaalit ja keinotekoiset väriaineet suojaa ihoa. On ihmiset satojatuhansia vuosia pärjännyt ilmankin 🙂

  1. ihmiset ovat myöskin tuhansia vuosia pärjänneet esim. ilman ergonomisia tuoleja, autoja, jääkaappia jne…
   niinkuin joku aiemminkin jo mainitsi, niin meikkivoide voi olla kosteusvoiteen jälkeen naamalla kuin suojaava vaate kaiken viiman ja pakkasten keskellä.

   ..niin ja vastakysymyksenä haluaisin esittää että kun ihmiset ovat tuhansia vuosia pärjänneet ilman meikkiä tuulessa ja pakkasessa, niin minkälainen iho heillä silloin oli?

 7. Tuskin Didem kenenkään meikkaamista varsinaisesti arvosteli. Tottahan se on,että meikittömät päivät tekee hyvää iholle. Itse käytän mineraalimeikkejä enkä pidä meikittömiä päiviä kuin todella harvoin. Millä suojaat ihoasi viimalta ja pakkaselta?

  1. EN TIEDÄ 😀 yritän kai olla jotenkin cool ja erilainen..haha. En kyl oo vihanen 😀

 8. Olet niiiiiiiin kaunis!!! Ihanan raikas lookki, tuntuu et monet nuoret paklaavat naamaa ihan turhaan. Oisko sulla kulmakarvojen muotoilu vinkkejä?

 9. Ihan samaa mieltä tosta meikkaamattomuudesta! Ite oon vähän laiskistunut, kun teen pääosin aamuvuoroja aamu7 lähtien, niin siinä vaiheessa ei aamulla todellakaan kiinnosta meikkaa kun tietää, että työpäivä menee ”varastohommissa”.. Mutta oon hyötynyt tästä meikittömyydestä huimasti, ihonsävy on tasoittunut, finnejä tulee paljon vähemmän.. Myös siihen saattaa auttaa se, että oon siirtynyt luonnonkosmetiikkaan suurimmaks osaks, mutta kaiken summana on parempi iho 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.