HUOMENTA

Paita // Gina Tricot

Luca heräilee tässä vierelläni. Päivät ovat aika samanlaisia, mutta se ei haittaa yhtään. Loikoilen mielelläni joka päivä rannalla/poolilla ja nautin helteestä. On kiva katsella miten Luca nauttii ja on loman aikana oppinut sukeltamaan ja uimaan räpylöillä ilman kellukkeita. Uutisissa suositeltiin, ettei muutamaan päivään kannata olla rannalla (maanjäristyksen ja hyökyaallon takia), joten ollaankin vietetty päivät altaalla. Itse asiassa viihdyn paremmin altaan reunalla kuin rannalla.

Mukavaa on ollut kyllä olla täällä tutuilla ja turvallisilla kulmilla, syödä paikallista ruokaa ja nauttia sukulaisten seurasta. Turkkilainen kulttuuri on ihanan avoin ja ystävällinen. Ihmiset ovat iloisia ja tulevat herkästi juttelemaan, joten olo on aina yhtä kotoisa. Koska isäni on turkkilainen, asuu täällä paljon sukuani.

Kuumuuden takia ruokahaluni ei ole mikään suuri, eikä turhia naposteluita tule harrastettua täällä. Suomessa napostelen koko ajan. Syömme täällä paljon kasvispainotteisia ruokia ja mummoni ruoat ovat ihan parhaita. Täällä kasvikset maistuvat niin hyviltä, kun ne saa kypsyä auringossa!

Tämä oli täydellinen ajankohta paeta pois Suomesta ja täällä jos missään osaan vain olla. Virkistävää vaihtelua. Turkkilaiset osaa myös ottaa rennosti, joten tuntuu, että sitä itsekin unohtaa kaikki työt, huolet ja kiireet. Vieraita tulee ja menee. Jos milloin missäkin juodaan turkkilaista suodattamatonta kahvia ja höpötetään niitä näitä. Pidän niin tästä kulttuurista!

Teille, joille Bodrum ei ole tuttu niin, Bodrum on kaunis satamakaupunki, joka sijaitsee Turkin länsirannikolla ja houkuttelee jonkin verran turisteja muun muassa suositun yöelämänsä puolesta. Olen nuorempana käynyt täällä paljon ulkona, mutta en koskaan niissä turistipaikoissa, vaan paikoissa missä paikalliset tykkäävät käydä. Kun osaa suunnistaa oikein, voi hyvinkin välttyä turistimassoilta. Bodrum tunnetaan upeiden veneiden ja jahtien lisäksi kauniista rannoista ja valkoisista rakennuksista. Täällä voi myös sukellella ja tehdä esimerkiksi purjeveneretkiä. llmasto on tällä hetkellä paahtavan kuuma ja lämpöä riittää vielä pitkälle lokakuuhun. Tulen takaisin huomenna, joten aion nyt ottaa viimeisestä päivästä kaiken ilon irti!

xx Didem

4 Responses

  1. Ymmärrän, että olet lomalla, mutta viimeaikoina ihan yleisesti sulta on jäänyt vastaamatta kommentteihin. Ennen vastasit suht hyvin, mutta kontakti lukioihin on tosi tärkeetä. Ymmärrän, jos et ilkeisiin kommentteihin vastaa, mutta aika kivojakin kommentteja oot saanut. 🙂

    1. Olet oikeassa ❤️

      Ja kiitos muistutuksesta..parhaillaan vastailen altaan reunalta.

      xx

  2. Itse olen niin introvertti luonne että turkkilaisessa kulttuurissa eläminen olisi minulle varmaan ihan painajainen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.