MUTKIA MATKASSA

Photos by Kristiina Ketonen

Herätyskello soi tiistai aamuna 4.30. Heräsin, join pari espressoa ja ihastelin talvista maisemaa ikkunasta. Kaikki oli valmiina lähtöä varten. Matkalaukut seisoivat eteisessä ja matkavaatteet rivissä. Herätin Lucan, puimme päälle ja lähdimme ajelee kohti lentokenttää. Tarkoitus oli lentää Norwegian lentoyhtiöllä Lontoon kautta Los Angelesiin. Piti itse checkata sisään, mutta kun automaatti antoi ainoastaan lennot Lontooseen, eikä ollenkaan jatko-lentoja, niin jouduin menemään tiskille selvittämään asiaa. 

Siinä sitten neiti virkailija alkoi selvittää. “Teillä ei ole viisumia, ette voi lentää”. Lucan matka ok, mutta entäs missä minun viisumi oli? Lucan viisumi oli passissa ja niin olisi minunkin pitänyt olla. Olin vaihtanut passia vuosi sitten, joten Jenkki viisumi oli vanhassa passissani ja vanha passini kotona laatikossa. En tiennyt, että viisumia, ei liitetä uuteen passiin. Jos olisin tiennyt, ei ikinä olisi käynyt näin, olen sen verran tarkka. Menin paniikkiin, lento lähtisi tunnin kuluttua. Päästin muutaman kirosanan ja kyyneleen. Sanoin virkailijalle, että lähden nyt hakemaan vanhaa passiani ja yritän ehtiä takaisin ennen kuin boarding sulkeutuu. Molemmat tiesi että tilanne on tiukka, pääsemmekö lennolle? Ehtiminen tulee olemaan minuuteista kiinni. Lähdin juoksemaan laukkujen ja Lucan kanssa taksille. Huusin nuorelle taksikundille, että nyt on sit kiire. Lumi oli sekoittanut liikenteen. Tiet olivat aivan tukossa. Olimme 7.10 kotona ja boarding oli loppumassa 7.45. Ajoimme lujaa. Virkailijan tunteettomuus ja täydellinen sympatian puuttuminen herätti epäilyksen jopa vahingonilosta meidän kurjassa tilanteessa. Hänellähän on kai mahdollisuus vaikuttaa.  Olin tiskillä 2 minuuttia ennen kuin boarding sulkeutuu.. Siihen me sitten jäätiin Lucan kanssa. Tietysti oma vikani tämä viisumihässäkkä, mutta oltais ehkä keretty sille lennolle, jos virkailija olisi halunnut. Itku tuli uudestaan, ja taksikuski joka oli tullut kanssani sinne tiskille saakka, toivotti kovasti tsemppiä 😀

Lontoon Gatwickiin ei ollut lentoja, joilla ennätettäisiin Lontoo -Los Angeles lennolle. Lähdin jonnekkin alakertaan selvittelemään asioita. Pyörrytti, ja oli niin heikko olo. Luca sen sijaan, oli rauhallinen ja jaksoi niin hyvin alusta loppuun saakka. Alakerran tiskin edessä vierähti jokunen tunti ja lopulta meillä oli kokonaan uudet lennot Oslon kautta Losiin. Osloon lennettiin Finnairilla ja Oslosta Norwegianilla Losiin. Meillä oli edelliselle lennolle premium liput, mutta ei saanut vaihdettua niitä premium paikkoja uudelle lennolle. Niin outo systeemi vaikka premium paikat myydään business-luokan lippuina. Olisin maksanut jonkun välirahan, mutta yhtäkkiä permium paikkoja ei ollutkaan jäljellä, vaikka hetki sitten niitä oli vaikka kuinka monta. Enää en jaksanut alkaa vääntää ja otin vaan normiliput Oslo-Los Angeles. Helsinki – Oslo lennon jouduin ostamaan Finskin tiskiltä erikseen. Finnairin virkailija oli niin herttainen ja ymmärtäväinen ja hieman ihmeissään, kun kerroin millainen aamu tässä on ollut. Hyvä puoli Norjan kautta lentämisessä, oli että lentoaika Oslosta -Losiin oli alle 10 tuntia (huomattavasti lyhyempi lentoaika kuin esim Sveitsistä tai Lontoosta). Toinen hyvä asia oli matkalaukut, jotka eivät menneen suoraan Losiin, vaan tehtiin uusi lähtöselvitysn Oslossa. Turvallisempi olo matkalaukkujen puolesta, että tulevat varmasti perille. 

Lento Osloon lähti 12 ja siinä ennen meillä oli hyvin aikaa nauttia vihdoin ja viimein aamupala. Fiilis oli parempi ja loppumatka taittui mukavasti. Loppu hyvin kaikki hyvin. Lucakin nukkui yli puolet pitkästä lennosta. Jos nyt saisin valita kumman reitin ottaisin, niin ehdottomasti tämän jälkimmäisen. Oltiin Losiissa vain puoli tuntia myöhemmin, meidän alkuperäisestä kellonajasta. Mieheni oli meitä vastassa ja kaikki tuntui niin hyvältä. Loppu-ilta sujui kotisohvalla vaaleja katsellessa.

Ensimmäinen aamu Losissa alkoi kello 5 Lucan kanssa. Mieheni oli täyttänyt jääkaapin kaikilla herkuilla, joten keitin meille aamupuurot marjojen kera. Tänään asteita olisi noin 28, eli rantapäivä. Luca on odottanut Santa Monican rantapuistoja ja uimista, joten eiköhän me sinne suunnata.

Mukavaa iltaa lumivalkeaan Suomeen <3

xx Didem

 

30 Responses

 1. Voi muru miten kehno tuuri! ❤️ Mun familylla kävi muutama vuosi takaperin vähän saman tyylinen juttu. Finski lakkoili silloin ja meidän suorat lennot Thaimaahan vaihdettiin välilennolla Lontoon kautta Thaikkulaan. Kaikki sujui hienosti Lontooseen asti, kunnes siellä todettiin, että isäni passi ei ole riittävän kauan voimassa. Lontooseen se siis riitti, mutta ei Aasiaan. Jos meillä ei olis ollu välilentoa niinkuin ei pitänytkään, olisi Suomen puolella asia huomattu ajoissa ja saatu pikapassi. No lennettiin äitini ja veljien kanssa Thaimaahan ja isä tuli päivän perässä. Mutta muutamat kyyneleet vuodatettiin Lontoon päässä. Ihanaa lomaa ja päivitä paljon asu kuvia auringossa. Olen lähdössä Thaikkulaan taas joulukuun alussa perinteisesti ☺️

  1. No mullakin kävi tuuri, että hoksasin mennä virkailijalle, muuten mut olis käännytetty Lontoossa takaisin Suomeen ? Koska siis Lontoon liput saatiin ja laukku tagit myös suoraan Jenkkeihin, niin olisin voinut ajatella, että jatkolennon liput tulee sit vasta Lontoossa .

   Nojoo, mut täällä nyt ollaan ja ihanaa on ❤️? En ole koskaan käynyt Thaimaassa ? Malesiassa kylläkin muutaman kerran. Onneksi pääset pian lämpöön rentoutumaan ☀️

 2. Voi mikä tuuri! Saitko mitään hyvitystä vai menikö rahat ihan hukkaan ekalta lennolta?? Voisitko esitellä spanissa vielä lentoasusi? Olis myös kiva tietää sinun “täydellisen matkalaukun” sisältö ❤️ Super lomaa!!

  1. Rahat meni kyllä ihan hukkaan.. :/

   Esittelen lentoasuni, kun siitä ollut nyt niin paljon kysynytää. 

   KIITOS <3

 3. Hei, saako kysyä mikä viisumi sulla on USAan? Ajattelin että matkustat ESTAlla.

 4. Ihana, että pääsitte kuitenkin hyvin perille<3 Tosi kurjaa tuuria! Onko teillä millaiset viisumit tai Estahan on vain sähköinen, mutta teillä taitaa olla toisenlaiset:)? Saanko kysyä vielä minkä pituinen ja painoinen olet, kun näytät niin sopusuhtaiselta:)? Olen vasta alkanut lukea blogiasia (joka on tosi kiva) ja mietin, että lomailetko Losissa vai asutko siellä, onko teillä oma koti siellä tms. :)? Ihanaa aikaa sinne aurinkoon!

  1. Heippa Jenni <3

   Olen 168 cm ja 48 kg.

   Tervetuloa tänne blogiin. Lomaillaan täällä (lyhyempi talvi) 🙂 Meillä on Air bnb kämppä, joka on ihana. Hyvin skandi tyylinen. En niin diggaa tummasta ja mahtipontisesta jenkkityylistä. Meillä on tänne 10 vuoden viisumi. 

   Toivottavasti viihdyt täällä. Meillä alkaa täällä päivä vasta 😀 

   Kauniita unia sinne xx

 5. Voi ei!! 🙁 onneks pääsitte perille!
  Ja voisitko välillä myös snappailla lomalta? Itse kun en instagramiin ole halunnut liittyä, niin ei ole mahdollisuutta seurata…. juttujasi on kuitenkin kiva seurailla niin tällaista pientä lukija palautetta/toiveita 🙂

 6. Voi että, todella ikävää. Tiedän niin fiiliksesi <3 🙁 Kerran myös heräsin alle 2 tuntia ennen lennon lähtöä! Onneksi kerkesin kuitenkin lennolle, mutta oli se semmosta kaahaamista kanssa lentokentälle! Toisella kertaa myöhästyin kokonaan koneesta vaikka tulin lähtöportille alle minsa sen jälkeen kun ovet oli sulkeutuneet. Siellä vaan todettiin että ovia ei enää voida avata, mikä on kyllä ihan ymmärrettävää.. Oli se semmosta kyynelten vuodattamista kanssa.. Onneksi sä kuitenkin pääsit lopuksi perille rakkaasi luo<3 Ps. Voisitko tehdä jonkun postauksen matkustamisesta, justiinsa matkustusasusta kuvineen yms plus vinkeistä mitä kannattaa ottaa matkalle mukaan? Olen pian kans itse taas lähdössä reissuun 🙂 Ihanaa lomaa teille sinne!

  1. Mua jotenkin nauratti tää kommentti ❤️ Ihana ☺️
   Matkustusasu postausta on toivottu niin paljon, että pitää jollain tapaa toteuttaa se. ?

 7. Sullahan kävi hienosti. Monilla olis matka pysähtyny siihen kun ei rahat riitä uuteen lentolippuun.

 8. Hei. Loppu hyvin kaikki hyvin 🙂 Minäkin mietin, että mikä viisumi? Estallahan saa olla sen 3kk ilman viisumia. Ellei sulla sit jotain työviisumia tmv ole. Nauttikaa lomasta ja ajasta siellä :)Mä niin nautin näistä mahtavista lumimaisemista täällä .

  1. Just näin ☺️ Meillä on 10 vuoden viisumi tänne.
   Valkoinen lumimaisema on myös kaunista. Tällä hetkellä nautin kyllä kovasti ❤️ Kiitos ?

 9. Ihanaa reissua rakkaan luokse<3 nauttikaa! Itsekin sain vihdoin ja viimein poikaystäväni viime viikonlopuksi Suomeen vaikka SAS vähän matkaa hankaloittikin

 10. En kylla ihan ymmarra tata viisumi asiaa. Totta toki jenkkeihin tarvitsee viisumin jos menee yksityiskoneella tai on siella toissa, mutta EU kansalaisena riittaa ESTA joka haetaan hetkessa netista. Jos syysta tai toisesta on viisumi niin kylla ESTA:a voi silti hakea. Mutta paasitte perille ja se on tarkeinta.

  1. Meillä on 10 vuoden viisumi Jenkkeihin. Meillä on myös one way ticke tänne, kun ei osattu päättää takaisintulo päivää ja one way ticketillä ei voi mennä estalla.

   xx

 11. Hyvä, että pääsitte perille! Mutta tosiaankin miksi viisumi, ja vielä lapsella? Et kai aio jäädä sinne ja jättää meitä yli 90 päiväksi?

  1. Ihana. En aio jäädä ja jättää ❤️ Kunhan nyt hetkeksi vain pitkää talvea pakoon. Vielä voi vaan lähtee, kun Luca ei ole koulussa.
   Joo miehelläni, minulla ja Lucalla on 10 vuoden viisumi.

 12. Ajatko Jenkkilässä autoa muuten? Ja ovatko miehesi laspet siellä kans nyt teiän kanssa? ❤️

  1. Lapset ovat täällä. Ollaan just menossa hakee poikia koulusta. Viimeksi ajoin kyllä, mutta tällä reissulla en vielä ole ajanut ?? varmasti ajan..muuten olen kokonaan muiden varassa ???

 13. Minä Jenkeissä asuneena mietin, miten olet saanut sinne 10 vuoden viisumin ? Miehesi tilanteen vielä jotenkin ymmärrän. Kun ette ole edes naimisissa…

  1. Eihän viisumin saamisessa ole mitään kummallista, koska turistiviisumeitakin on olemassa 10 vuoden. Kaikki eivät voi esim. saada Estaa, jos on vaikka käynyt Iranissa lomalla, joten sen jälkeen ainoa vaihtoehto Jenkkeihin pääsemiseksi on anoa B viisumi, joka on 10 vuotta voimassa.

   Nimimerkillä minullakin on sellainen, eikä siinä ole mitään tekemistä naimissa olon kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.