MY STOCKMANN

Tämä rakennus sisältää paljon muistoja. Lapsuudesta aikuisikään saakka. Lapsena kävimme melkein joka lauantai Stockalla. Auto jätettiin Forumin parkkihalliin, mä pääsin ratsastaa siihen mustaan kolikkohevoseen, joka siellä aikoinaan oli ja muistatteko myös sen tunnelin sinisen “raidan” joka vei Forumin parkkihallista Forumiin..käsi ei ihan yltynyt korkeimpiin kohtiin, mutta juoksin aina käsi kiinni seinässä ja koitin ylettyä siihen.

Olin ehkä 4-vuotias ja mamma puki minut Benettonin tummiin pillifarkkuihin, jalassa oli Ruotsista ostetut bootsit ja mini tummanvihreä villakangastakki, jonka selässä koristeli “Paddington” tyyppinen nalle. Hiuksissa somisteli pinni ja olalla laukku. Joka viikonloppu olin super stailina Stockan leluosastolla, josta sain valita aina yhden lelun. Mä olen siis ollut Barbie friikki ja leikin Barbeilla vielä varmaan 12-vuotiaaseen saakka. Olen säästänyt kaikki yli 100 barbiani, barbietalot, avoauton, asuntoauton, poreammeen etc..

Yläasteelle tullessa leluosasto vaihtui vaateosastoon ja Stockan 4 kerroksen Pappagallo jäätelöön. Pappagallon kaksi jäätelöpalloa oli aika vakiojuttu koulun jälkeen. Lempimaut ovat vaihdelleet vuosien varrella. Tänä päivänä syön vain lakritsia ja jogurttia.

Viime viikolla kävimme asuntomessuilla mieheni yllyttämänä (en ole käynyt aiemmin) . Kierrosta aloittaessamme edessämme käveli mies, josta mieheni kuiskasi tunnetko hänet? En tuntenut. Tätä mieheni ihmetteli kovasti. 😀 Mies on kuulemma Stockan siviilipukuinen vartija, jonka hän on tunnistanut 10.kerran jälkeen Stockallla käytyään 15 v. sitten ja näkee häntä edelleenkin usein. Hahah!

Minä en ole miettinyt vartioita, kun silloin kun yläasteella piirtelimme ensimmäisen kerroksen mustalle lavalle valkoisilla liiduilla ja jouduimme jäämään Stockan jo ollessa kiinni hinkkaamaan pois kaikki jäljet..

Kaikki muistot tuli mieleen eilen, kun istuin Stockan 8 kerroksessa koko päivän koneen äärellä.

xx

Kuvat/Saara Hirn-Stöckli

 

3 Responses

  1. Hehh, itse kävin ekaa kertaa Stockalla vasta 20-vuotiaana Hulluille päiville. Järkytyin menosta aika kovin (porukka tuuppi toisiaan ja hirmuinen hulina ympärillä), en tykänny. Nykyisin käyn silloin tällöin, kun ei sielä enää mitään niin kovin erikoista myydä :/ Ennen sieltä sai vaikka mitä erikoista.. Hulluilla päivillä tosin käyn tuuppimassa porukkaa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.