WELCOME NANNY!

Heipparallaa..täällä ollut hektinen päivä aamusta iltaan.

Saatiin eilen perheenlisäystä.  🙂 Lennätettiin Suomesta lastenhoitaja tänne meille loppuajaksi.

Miksi haluan jakaa tämän täällä, on sen takia että, Reetta 22 v. (lastenhoitaja) on alunperin blogilukijani Jyväskylästä. Hän otti minuun yhteyttä ensimmäisen kerran sähköpostitse noin 1,5 vuotta sitten. Reetta opiskelee lastentarhanopettajaksi ja kirjoitti minulle jo silloin, että olisi kovin kiinnostunut tekemään työharjoittelunsa meillä (myös sen takia että asumme ulkomailla). Saan paljon yhteydenottoja, mutta Reetta teki erilaisen vaikutuksen ja aloimme olemaan tiiviimmin yhteydessä. Reetan aktiivisuus ja määrätietoisuus on ollut hänelle hyödyksi. Jos ei uskalla ottaa riskejä ja kokeilla onneaan, tehdäkseen unelmistaan totta, niin silloin harvemmin pääsee tässä elämässä eteenpäin.

Silloin, kun Reetta ensimmäisen kerran otti yhteyttä, meillä ei valitettavasti ollut tarvetta hoitajalle. Sovittiin kuitenkin, että tavataan kesällä 2014 ja tutustutaan. Kesällä Reetta hoitikin Lucaa yhden viikonlopun meillä.

Pari viikkoa sitten mietittiin mieheni kanssa, jospa otettais lastenhoitaja tänne meille, kun täällä pari tyhjää makkariakin. Koska Reetta opiskelee vielä, niin ajattelin että ei hän varmaan pääsisi, mutta tyttö halusi niin paljon että järkkäsi opintonsa siihen malliin, että pääsi tänne kuukaudeksi. 😉

Täällä me nyt sitten ollaan kaikki yhdessä! Tänään näytin Santa Monicaa ja meidän neighbourhoodia Reetalle, käytiin hakemassa liittymä hänelle ja vähän shoppailee. Iltapäivällä lähdettiin koko porukalla The Grove puistoon hengailee, joka sijaitsee Beverly Hillsissä. Illalla kotiin sunset boulevardia pitkin.

Kiitoksia kivasta päivästä. <3

Mycosmon puolella onkin ollut eilen hauskoja aprillipiloja 😀 vähän mä nauroin!

40 Responses

  1. Täällä Jenkeissä ollessamme, halutaan pitää vähän omaa lomaa mieheni kanssa. Käydä kahdestaan syömässä, lähtee extempore minireissulle, tai vaan lenkille 🙂 Reetta mahdollistaa täällä olemassaolollaan tämän meille.

   ps.Blogi on työni ja sekin vaatii keskittymistä. 😉

  2. Täällä Jenkeissä ollessamme, halutaan pitää vähän omaa lomaa mieheni kanssa. Käydä kahdestaan syömässä, lähtee extempore minireissulle, tai vaan lenkille 🙂 Reetta mahdollistaa täällä olemisellaan tämän meille. Myös Reetalle tää on yksi unelmien täyttymys, joten win win situation. 🙂

   ps. Blogi on työni ja sekin vaatii keskittymistä. 😉

 1. Tän ei oo tarkoitus olla ikävä kommentti, mut miten saat ajan kulumaan siellä, jos ei tarvitse edes olla Lucan kanssa? Oletko miehesi kanssa vai tekeekö hän koko ajan töitä? Onko sinulla ystäviä siellä tms. :)?

  1. Hyvä kun kysyt. 🙂 Tuntuu että päivät täällä vaihtuu liiankin tiuhaan tahtiin.

   Tällä hetkellä mieheni toiset lapset viettävät spring breakia koulusta, joten kyllä tässä ihan hommaa riittää 😀 Aamulla meitä on 7 henkilö, joille keitän puuron. 🙂 Lapset on siis paljon meidän kanssamme, nyt kun on lomaa koulusta.

   Lucan kanssa käyn eri puistoissa. Päivät vietän enimmäkseen ulkona, koska niin upeat säät. Lucan päikkäreiden aikaan teen omia juttuja. Joskus nautin vain kahvista ja lehdestä, Lucan nukkuessa vaunussaan. Viime lauantaina olin suomikoulussa, jossa tapasin muita suomalaisia äitejä ja huomenna mennäänkin porukalla lasilliselle.

   Olen paljon mieheni kanssa, itse asiassa meidän 4 vuoden suhteemme aikana ollaan oltu mieheni kanssa enemmän yhdessä, kun 10 vuotta yhdessä ollut pari. Mieheni ei siis käy missään töissä, vaan hän tekee kotoa duunii ja päättää pitkälti itse milloin töitä tekee. Olen kovin kiitollinen tästä tilanteestamme. Molemmilla meillä on työt, jota voi tehdä missä vaan. Meidän arki on kovin erilaista ja olen onnellinen tästä.

   xx

 2. Didem aikuistu hyvä ihminen ja ota se kultalusikka veke sieltä naamastas ja pää pois pilvestä! Onko kahvilla, lasillisella ja puistossa käynti sitä kovaa aikaa vievää puuhaa mistä kirjoitat postauksessasi? Kysyjäsi täällä tiedustelevat, että mikä se kiireinen hektinen elämä on että tarvitset lastenhoitajan? Ja jos sanot vielä yhden kerran että puistossa ja kahvilla käynti niin olet menettänyt kasvosi lopullisesti. Olet kieroon kasvatettu pikku prinsessa joka tarvii elämän koulutuksen, jopa turhimmasta päästä olevat julkkikset kuten vaikka Johanna Tukiainen vaikuttaa enkeliltä sinuun verrattuna tunneälystä tai ihan vaan älystä puhumattakaan. Olet toivoton tapaus ja hei ei tarvii vastaa en tuu lukee tätä uudestaan. Aupair on hyvä juttu ihmisille jotka työkiireiden keskellä eivät itse ehdi hoitaa lapsiaan 100% itse tiedän koska elin 3 vuotta aupairin hoitamana koska kumpikin vanhempani painoi miljoona bisneksen eteen täysillä. Mikä sinun syysi on työttömänä pikkutyttönä, että et itse pysty hoitaa, sinunhan se lastenlikka pitäisi olla! Tekstisi todella ottaa päähän, olet vain niin pässi että meinaa pää hajoo . Voisinki seuraavaksi rupee kerää adressia “sulkekaa didemin kaikki pääsy sosiaaliseen mediaan”

  1. Voi helvetti mikä kusipää olet!!!!!!!
   Didem ei avadu täällä blogissa sinun kaltaisille vittumaisille ihmisille ja kerro omasta elämästään, kuin vain pintapuolisesti mitä päivisin tekee. Kyse ei ollut siitä, että on raskasta olla YHDEN lapsen äiti, vai onko sinulla luetun ymmärtämisessä häikkää????
   Onneksi sinunkaltaisesi ihminen lopettaa tämän blogin lukemisen.

  2. ymmärtäähän sen mitä tässä on ajettu takaa, mutta ei kai sitä kannata toisen tyylistä elää noin paljoa hermostua? 🙂

   vaikka lastenhoitajalle ei varsinaista tarvetta olisikaan niin mielestäni on aivan upeaa, että olette miehesi kanssa tehneet yhden ihmisen unelman mahdolliseksi, koska oma tilanteenne sen sallii! 🙂

  3. No eikö olisi järkevämpää ajatella niin päin, että on hienoa, että Didem ja hänen miehensä tarjoavat Reetalle tämän tilaisuuden, vaikka heidän ei olisi mikään PAKKO hankkia sitä lapsenvahtia 🙂

  4. Et yllä tekstisi puolesta vaikuta kauhean hyvin kasvatetulta ihmiseltä. Jos toisella on varaa lastenhoitajaan jotta saa nauttia myös parisuhteestaan niin se ei ole keneltäkään pois.

 3. Ihanaa kun Reetta pääsi teille 🙂 Vaikutatte kyllä todella ihanalta perheeltä! Itse olin ihan au pairina Sveitsissä, ja aikoinaan silloin rupesinkin seuraamaan blogiasi. Jos en olisi nyt itse äiti, lähtisin varmasti vielä nannyksi 😀

  1. Aijaa..:) hauska kuulla! Taisit siis viihtyä siellä Sveitsissä.

   Minustakin on hienoa, että Reetta pääsi/halusin tulla meille. Teemme paljon yhdessä asioita, mutta hän myös mahdollistaa sen että voidaan lähtee brekulle tai dinnerille mieheni ja ystäviemme kanssa, sen kummemmin suunnittelematta ja voin sanoa että se tuntuu ihanalta. Täytyy nauttia nyt täysin rinnoin tästä ajasta.

   xx

 4. Hienoa, että annoitte Reetalle tilaisuuden. On erittäin tärkeää, että puolisot viettävät aikaa myös kahden kesken. Olet hyvä äiti ja on ilo lukea juttujasi, mitä teette Lucan kanssa. On myös tärkeää, että otetaan huomioon isommat lapset ja mennä välillä vain heidän toiveiden mukaan. Lucalle on myös hyvä, että sama henkilö (Reetta) hoitaa häntä vieraassa paikassa. Viettäkää antoisaa aikaa ja nauttikaa kauniista säästä:)

  1. Kiitos Tiina <3

   Reetta on niin reipas, omatoiminen, tarpeeksi tiukka ja huumori tyttöjä. Ihan huikee tapaus.

   Ja kyllä, on erittäin tärkeää että puolisot viettävät aikaa keskenään ja yhdessä ystävin kanssa. Me ainakin tarvitsemme sitä.

 5. Hei, Ihan hyvä että päätitte ottaa hoitajan. Jään juuri hoitovapaalle ja painin kotona 2,5 v tyttären ja 9kk pojan kanssa..tai tuo jälkimmäinen ei pistä vielä pahasti hanttiin, mutta voi luoja miten tuo yksi tytöntyllerö voikin ajaa äidin välillä aivan hermoromahduksen partaalle?? No sopii katsoa peiliin:)En koe olevani masentunut taikka uupunut, kuin satunnaisesti ja mietin kovasti pitäisikö yrittää hommata hoitaja, vaikka vain pariksi päiväksi viikossa. Oma mieheni tekee pitkää päivää ja ns.tukiverkostoni on hyvin hyvin rajallinen.Any way, olen hiljattain löytänyt blogisi ja luinkin kaikki postaukset vuodelta 2012 melkein putkeen:)Semmoinen kysymys, että mistä olet ostanut oman hula hula vanteesi? Itselläni hakusessa kunnon laadukas ja aikaa kestävä hula hula- vanne, kun ajattelin että se voisi olla hauska tapa saada tuo vyötäröalue timmimmäksi? Kiitos vielä blogista.

  1. Kiva kun kirjoitit. Kiitos siis sinulle <3

   Hula hula vanteeni on itse asiassa täältä Jenkeistä ostettu muutama vuosi sitten, en vaan muista mistä se oli. ://

   Mitä tulee äitiyteen ja naisena olemiseen, niin pidän sitä elintärkeänä että äiti saa sitä omaa aikaa. Myöskin tasaisin väliajoin pitää tehdä puolisonsa kanssa jotain, vaikka se olisi ihan pientä niin se tekee silti hyvää.

   Mä ainakin saan paljon energiaa suhteestani ja miehestäni. Se hyvä fiilis parisuhteesta auttaa arjen keskellä.

   Tsemppii sinne <3

 6. Ensiksi, WAU tuo banneri on aivan upea! Oot siinä älyttömän kaunis ja “luonnollinen” 🙂 ja toiseksi, kiva, että pystytte auttamaan toista toteuttamaan itseään ja etenemään koulutuksessaan jos sen mut näin voi sanoa 😀 kyllähän sitä aikaa täytty itsellekkin antaa ja tekee varmasti kaikille hyvää, ettei olla 24/7 yhdessä

 7. “Voi elämä kuinka raskasta”- kirjoittajalle voisin sanoa, että ei se äitinä oleminen ole kyllä mitään helppoa. Itse olen kahden lapsen äiti ja olisin iloinen jos löytäisin jonkun hyvän ja luotettavan lastenhoitajan lapsillemme. Välillä tosiaan olisi kiva käydä mieheni kanssa lenkillä yhdessä tai vaikka edes saunassa kahdestaan. Ymmärrän kyllä, että henkilöistä joilla ei ole omia lapsia saattaa tuntua, että kotona lasten kanssa olevat äidit vain lorvivat ja istuvat kahviloissa mutta kannattaa muistaa, että äitiys ei katso kelloa eikä “työpäivä” lopu mihinkään kellon aikaan, ei ole sairaslomia, eikä vuosilomia vaan äidin työ on 24/7 ympäri vuoden. Niin ihanaa kuin se monina hetkinä onkin mutta onhan se oikeasti myös raskasta ja se joka toisin väittää on sitten vain onnekas, että on niin hyvin homma hallussa 🙂 Joten nauti Didem mahdollisuudestasi, kerran sitä vaan eletään!

 8. Huoh, ei ole yllätys että tää kommenttiboksi täyttyi näiltä kommenteilla! Miettikäähän nyt jokainen, että jos teillä olisi Didemin perheen mahdollisuudet, niin kuinka moni teistä jättäisi käyttämättä nämä mahdollisuudet? Että jos perheestä yksi olisi onnistunut luomaan perheelleen “hyvät” olosuhteet,niin suomalaiseen tyyliin niistä ei tokikaan kuuluisi nauttia. Ehei, pitäs vaan elää rutinoitua arkea, eikä missään tapauksessa nautiskella.
  Veikkaan, että aika moni näistä kriitikoista “höllentäisi” elämäänsä jos siihen olisi tämän kaltaiset edellytykset…. Mielestäni Didem on moneen otteeseen tehnyt selväksi, että on kiitollinen tästä mahdollisuudesta.

 9. noniin mitens se sinun naisellisuutesi nyt kärsii tästä, kun laitat toisen naisen hoitamaan lastasi? eikö kaikkien naisten pitänytkin suorittaa kodinhoitokurssi (jota esim. kaikki suomen peruskoulun käyneet joutuvat suorittamaan kotitaloustunneilla)? oletko mielestäsi vähemmän nainen nyt?

 10. Mielestäni tässä ei ole mitään ihmeellistä! Miksei Didem ottaisi nannya, jos se kerran on mahdollista?? Ja kyseessä on kuitenkin aika lyhyt aika. Itse ainakin olen saanut kuvan Didemistä lapselleen omistautuneena äitinä. Kuvia on koko ajan ihanista puistoreissuista, eväsretkistä ja muista yhdessä Lucan kanssa. Itsekin olin mieheni työn vuoksi Jenkeissä useamman vuoden ja olin siis puhtaasti kotiäitinä. Kolmeen ensimmäiseen vuoteen emme mieheni kanssa käyneet kertaakaan ilman lastamme kaksistaan missään! Ihan vain siksi, koska samaa tukiverkostoa (mummot, papat, siskot, kummit…) ei ulkomailla ollut enkä ollut valmis ottamaan vierasta nuorta n. 18v nannya / babysitteriä lapsellemme…kun toinen lapsemme syntyi, otimme puolitutun tytön Suomesta mukaamme au pairiksi auttelemaan kodin askareissa ja eniten oikeastaan viihdyttämään vilkasta ja eläväistä esikoistamme. Kyse ei ollut siitä etteikö itselläni olisi ollut aikaa häntä hoitaa ja leikittää, vaan kyseessä oli ainutlaatuinen tilaisuus molemmille, Didemin sanoin win-win-situation. Au pairimme sai kunnon kielikylvyn, kokemuksia vieraassa kulttuurissa ja lapsemme sai paljon huomiota myös minulta, kun uusi vauvamme syntyi. Ja me pääsimme mieheni kanssa silloin tällöin yhdessä syömään (okei, vauva oli mukana, heh), mielestäni ei liikaa pyydetty päästä yksille treffeille kolmeen vuoteen 😀 edelleenkään en juurikaan viettänyt aikaa kodin ulkopuolella (tarkoittaen shoppailua, kauneushoitoja tms), vaan nyt minulla oli aikaa keskittyä molempiin lapsiini ja joskus jopa pääsin sitten kampaajallakin käymään ilman lapsiani, luksusta 🙂 Joten Go Girl, Didem! Kivaa, kun pystytte mahdollistamaan Reetalle kivan kokemuksen ja saatte miehesi kanssa hieman omaakin aikaa!

 11. Heippa Didem. Sinun blogi on piristys arjen keskellä, rankan päivän jälkeen mukava vaihtaa vapaalle ja selailla hienoja asukuviasi. Olet positiivinen, inspiroiva (ja tietysti kaunis, mikä monia varmasti ärsyttää;) ) ja elämänhalusi välittyy ruudun toisellekin puolelle ! 🙂

 12. Ensiksi Didem mun on pakko myöntää, että mulla on ollut tietty käsitys susta. Todella tylsää, että netti/sosiaalinen media voi muodostaa jonkin kuvan ihmisestä, joka voi olla täysin vääränlainen todellisuuden kanssa. En ole kuitenkaan blogiasi pahemmin lukenut ja ekaa kertaa kommentoin. Mun oli nyt vaan pakko laittaa kommentti kerrankin. Oon hieman järkyttynyt, kuinka “agressiivisesti” jotkut suhun tai sun elämäntilanteeseen suhtautuu. Musta on todella erikoista, että niin hemmetin kärkkäänä anonyymisti ilman mitään henkkohtasta tietoa julistetaan, että oletpa nyt kamala kun otat nannyn tms. Mä en vaan käsitä kuinka kamalan raadollisia ihmiset on toisilleen. Ja edelleen anonyymisti. Musta olisi aivan super mahtavaa, että haukkujat/kitisijät joskus laittaisi jotain omalla nimellään. Ehkä et ota tommosia juttuja itteesi ja toivottavasti et otakaan. Itse jos olisin tommosessa tilanteessa ja saisin ties mitä “paskaa niskaan” niin kyllä se johonkin sopukkaan iskisi. Haluun vaan siis tällä kommentilla tuoda julki sen, että musta ja yleisesti suurimmasta osasta ihmisiä anonyymisti haukkuminen ja jäätävä kritisointi ei oo ok! Ymmärrän että oot vähän niinkuin julkisuudessa, kun pidät elämästäs blogia. Mutta musta kaikella on rajansa. Jos ei oo pokkaa sanoa juttuja omalla nimellään tai kasvotusten kritoinnin/haukkumisen kohteelle ni hei news flash, älä tuo sitä julki salaisesti kirjottamalla. Kaamee patoaminen tässä, mutta siis all in all Didem, kaikkea hyvää sulle! Ja hei senkin voin myöntää, että tilanteesi toki ärsyttää mua jokseenkin. Saat olla kotona poikasi kanssa, käydä ostoksilla, kahveilla jne. Mutta hei, se on kateellisuutta enkä todellakaan sitä häpeä myöntää:) Ja se ei todellakaan taas tarkoita sitä, etteikö se ole musta oikein ja etkö oo siihen myös oikeutettu. Kyse on siitä, että mäkin haluisin jokseenkin noin elää:) Ja tästähän noilla haukkujilla on kyse. Ne vaan ei voi myöntää, että hei good for you ja nauti!! Ei se, että toisella on jotain mitä sulla ei ole sulta pois! Muistakaa ihmiset tämä!!

 13. Onneksi Reetta “nanny” on tullut teille Lucan kanssa oikeesti olemaan, eikä vain hengailemaan losiin.
  Tuli vain mieleen au pairit losissa sarja ja niihin valitut bimbot;)

 14. ikävää, että tämä postaus on saanut näin paljon negatiivisia ajatuksia ihmisiin. Minusta nannyn hankkiminen on loistava idea! kuten itsekkin sanoit pystyt toteuttamaan Reetan haaveen ja saat myös omaa aikaa. Moni ei varmasti ymmärrä kuinka paljon aikaa blogin kirjoittaminen vie. Toivon että tämä oman ajan lisääntyminen näkyy myös positiivisesti blogin puolella 🙂

 15. Didem, täytyy sanoa että olet kyllä kadehdittavassa elämäntilanteessa. Rakastat miestä, joka sattuu mahdollistamaan sulle kotiäitiyden ja taloudellisen turvan, moni suomalainen äiti vaan joutuu menemään heti vuoden jälkeen töihin ja se selkeästi heitä vituttaa kun suhun sen purkavat noin. Ja wau, ihanaa miten sun mies arvostaa sun työtä ja hemmottelee suakin.. Itse olen myös elämästä nautiskelija, hemmottelen itseäni ja omaa miestäni, nautin ulkona käymisestä ja lahjojen saamisesta ja antamisesta, perus viinit myös tottakai 😉 Nauti Didem!!! Ja mitä tyyliin tulee, olet mun tyyli-ikoni. Voisitko tehdä hattupostsuksen, jossa esittelet hattusi ja miten yhdistelet hattuja eri asuihin? Itse olen hattuja alkanut fiilaamaan ja tarvitsisin inspiraatiota 🙂
  Ihanaa kevään jatkoa sulle ja perheellesi!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.