SAANKO ESITELLÄ: LASTENHOITAJAMME REETTA!

Esitin Reetalle muutaman kysymyksen kuluneesta kuukaudesta. Teitä on varmasti monta nuorta, jotka miettivät lastenhoitajaksi lähtemistä ulkomaille. Tässä Reetan näkökulma 🙂 On ollut suuri ilo meille että Reetta on ollut täällä. <3 Toivottavasti Reetta pysyy jatkossakin osana meidän elämää. 

Millaista on ollut hoitaa Lucaa, mitä kaikkea olette tehneet yhdessä?

Luca on ihan huippu tyyppi, joten on ollut tosi kivaa viettää aikaa hänen kanssaan. Luca on tosi aktiivinen ja utelias kolmevuotias, ja pieniä koomikon elkeitäkin hänestä löytyy. 😉 Yhdessä ollaan käyty ulkoilemassa puistoissa ja rannalla, tivolissa ja muutenkin liikuttu ympäri Santa Monicaa sekä eletty ihan perus arkea päiväunineen ja iltapesuineen. Luca malttaa istua tosi nätisti rattaissa ja se tekee matkanteosta iisiä! Yksi ilta oltiin Lucan kanssa kahdestaan ravintolassa syömässä, ja lopuksi eräs tarjoilija tuli kehumaan ettei ole koskaan nähnyt kenenkään lapsen istuvan noin nätisti ravintolassa 😀 Muutamat shoppailu- ja ravintolareissut on siis myös tullut yhdessä tehtyä.

 
Top viisi asiaa Los Angelesissa, Santa Monicassa?
 
Ensimmäisenä on ehdottomasti pakko sanoa aurinko ja lämpö! Joka aamu oon herännyt hymyssä suin kun aurinko jo pilkottaa vaikka kello on vasta 7 aamulla. Tuntuu että oon ihan energiaa täynnä ja valmis päivään! 
 
Ihmiset. Kaikki on niin ystävällisiä ja huomaavaisia, mua ei oikeestaan haittaa se small talk täällä yhtään vaikka suomessa en sitä kaipaakkaan. Äskenkin ruokakaupassa tutkin tuoksukynttilöitä, ja joku mies tuli siihen suosittelemaan että mitkä on parhaimpia. Tai kun olin juoksemassa portaita, kanssajuoksijat tsemppas mua ja se tuntu kieltämättä ihan mukavalta! 
 
Ruoka. Täällä on niin paljon hyvää ruokaa! Esimerkiksi ketjuravintoloissa on tosi paljon valinnanvaraa eikä hinnat oo päätähuimaavia. Panda Express, Five Guys, Chipotle, California Pizza Kitchen jne. Yougurtlandissa on ihan parhaat froyot ja päälliset. Täällä Santa Monicassa on myös monia tosi ihania pikku ravintoloita ja kahviloita. 
 
Shoppailumahdollisuudet. Tämä ei paljon kuvailuja kaipaa, kauppoja on paljon ja rahaa saa kyllä kulumaan! Mun suosikki shoppailupaikka täällä on ehdottomasti Camarillo Premium Outlets jossa on 160 liikettä, sinne tehtiin pari reissua ja sen kyllä huomasi lompakossa 😀
 
Rantaelämä. Täällä on ihanan siistit ja hienohiekkaiset rannat, ja aivan rannan tuntumassa on ruokapaikkoja ja leikkipuistoja. Koko rannan mitalta menee myös lenkkireitti, joka on todella suosittu myös pyöräilijöiden ja rullaluistelijoiden keskuudessa. 
Paras juttu mitä olet kokenut täällä?
 
Mulla on ollut niin monta huippuhetkeä täällä, mutta yksi on ylitse muiden, nimittäin NHL-peli. Kävin katsomassa Anaheim Ducks vastaan Winnipeg Jets, ja oli ihan mieletön kokemus! Yli 17 000 katsojaa huutamassa suosikkiijoukkueensa puolesta ja tosi monilla on myös pelaajien paitoja päällä. Selänteen paita tuli vastaan lähes joka toisella Ducks-fanilla. 🙂 Yksi fani kertoi, että Ducksien kotipeleissä, jos ottelu ei mene hyvin tai kaivataan muuten tunnelman nostatusta, kameramiehet etsivät Selänteen katsomosta ja näyttävät screenillä hänet ja yleisö syttyy totaalisesti. Sain myös tämän todistaa ollessani katsomossa. Lippu maksoi 200 dollaria, mutta istuin tosi hyvällä paikalla joten oli kyllä sen arvoista. 
 
Oli myös ihana viettää ilta hyvän ruuan parissa Los Angelesin downtownissa La Perch-ravintolan kattoterassilla, auringon laskiessa, livemusiikin soidessa taustalla. 

Millaista oli sopeutuminen meidän perheeseen?

 
Tosi helppoa! Mulla on ollut heti ekasta illasta alkaen tervetullut olo, ja siihen varmasti merkittävin syy on ollut avoimuus ja rehellisyys puolin ja toisin. Mulla ei ole ollut mitään tiettyjä työaikoja, vaan ollaan vähän tilanteen mukaan katottu miten toimitaan. Se on sopinut meille kaikille tosi hyvin. 

Olet 22 v ja opiskelet lastentarhanopettajaksi. Miten tämä kuukausi vieraassa paikassa ja vieraassa perheessä on kasvattanut/muuttanut sinua? 

 
Vaikka olinkin ”vain” kuukauden pois Suomesta, tuntuu että olen kasvanut tosi paljon. Minulla on niin henkisesti kuin fyysisestikin paljon parempi olla nyt, kuin silloin kuin saavuin tänne. Olin todella väsynyt ja stressaantunut koulusta, joten tämänkaltainen irtiotto ei olisi paljon parempaan saumaan voinut tulla. Kuukauden erossaolo poikaystävästä tuntui etukäteen hurjalta kun ei ollut sellaiseen tottunut, mutta koen tämän vain vahvistaneen parisuhdettamme.
 
On ollut mielenkiintoista seurata lastentarhanopettajan ammatin näkökulmasta Lucan kasvua ja kehitystä, kun asuu saman katon alla saa siitä paljon kattavamman kuvan. Olemme myös keskustelleet perheen kesken kasvatuksesta, he vanhempien näkökulmasta ja minä alan opiskelijan.
Jos saisit valita,tulisitko uudelleen?

Ehdottomasti, tämä on ollut yksi elämäni parhaimpia kokemuksia 🙂 Ihania ihmisiä ihanassa paikassa <3

Minkä vinkin antaisit muille jotka haluaa lähteä ulkomaille “aupaireiksi” ?

 
Jos au pairiksi lähteminen kiinnostaa yhtään, älä jää epäröimään vaan tee se! Matkailu avartaa ja uudet kokemukset ovat aina tervetulleita, kävi miten kävi. Aina oppii jotain uutta, kielestä, kulttuurista, ihmisistä tai paikoista. Siltä minusta ainakin tuntuu tämän reissun jälkeen. Rohkeus, avoimuus ja valmius kohtaamaan uusia haasteita ovat tärkeitä luonteenpiirteitä. Niin minäkin vaan hyppäsin täällä auton rattiin ja ajoin monta tuntia toiselle puolelle kaupunkia katsomaan jääkiekkoa, sillon mentiin eikä meinattu! 😀
 
Minusta on helpompaa ja varmempaa mennä tuttuun perheeseen au pairiksi, joten suosittelen sitä, jos kontakteja vain löytyy maailmalta. Toki olen kuullut monia tarinoita, kuinka tuntemattomasta perheestä on tullut todella rakas ja tärkeä, mutta au pairiksi lähteminen on kuitenkin tuuripeliä, eikä aina käy yhtä hyvin. Tottakai sukset voi mennä ristiin ihan yhtä hyvin tuttujen kuin tuntemattomienkin kanssa.
 

Lisää kuvia Reetan reissusta löydätte hänen instasta @reettarei 

Saa esittää lisäkysymyksiä 🙂

6 Responses

  1. Nyt kun mulla on aikaa niin on pakko tulla kehumaan, että sulla on upea tyyli! Näytät aina niin hyvältä! 🙂

  2. Toivottavasti ette maksaneet palkkaa, koska ilman työ lupaa on laitonta työskennellä USA:ssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.